zdravapamet Napisal:M|ha Napisal:In na koliko npr. naj bo nastavljena?
Na klasičnih kotlih z varovanjem povratka 63 stc naj bo vklop OČ pri temperaturi kotla (vode v kotlu) 65 stc. Ta vklop naredi klasičen delovni termostat.
Termostat dimnih plinov vrzi stran. Pri klasiki povzroča samo probleme.
lucca brassi Napisal:aja a od 2000l zalogovnika
Ti očitno nimaš pojma zakaj se gre. Ne bom izgubljal besed.
Se pa znaš smejati. To pa.
Klasični delovni thermostat preprečuje , da se črpalka izklopi pri prenizki temperature dimnih plinov , vezan pa je v NO (normaly open ), ki pride v primerih da :
- ostane žerjavica , dimnega pretoka je premalo pumpa se izkopi in kotel zavre .
- thermostat lopute pripre loputo , zaduši ogenj , ni pretoka plinov (tudi
nevarnost monoksida CO) , thermostat dimn.plinov izklopi črpalko in kotel zavre.
thermostat dimnih plinov in klasični delovni thermostat sta vezana paralelno (OR)
tako da varujeta drug drugega pred obema skrajnostima.
vse to piše v pdf v prvem postu , nič nisem na novo izumil , vendar to ni bilo vprašanje ki sem ga postavil.
PS:
[quote]
Kot vidiš je možnosti več kot jih ti poznaš. Vsakemu kotlu in sistemu svoje. Kaj paše kam pa vemo mi monterji. Zato smo na svetu.[/quote]
no ja kot zdravniki , če ne pa zemlja skrije ... ja itak.
Nisem monter , sem elektroinženir (delam pa na reklamacijah naših proizvodov , raziskavah materialov...) Sem gledal mojstra ko sta delala ( res pridna in natančna , delala sta pa tudi napake . Ko sem ju opozoril da mislim da nekaj mogoče ni vredu sta mi razložila , lahko pa sta sledila tudi kar sem jima rekel.