Objave: 342
Teme: 14
Ocena:
0
Lp
Zanima me na kakšen način je najboljše regulirati črpalko laddomata?
Sem brskal po netu pa sem zasledil tipalo dimnih plinov ali je to vredu
ali imate to rešeno drugače? Pa še to če potrebujem zraven laddomata še
kakšen mešalni ventil?
Lep dan še naprej.
Objave: 508
Teme: 97
Ocena:
0
mnogi menijo da je tako najboljše
ladomat ti je v bistvu ventil,saj ti drži povratek na določeni temperaturi s tem da meša vodo iz zalogovnika in peči
Objave: 190
Teme: 0
Ocena:
0
V primeru da ni mešalnega ventila, ki bi zdrževal konstntno temp. povratka, je to najbolša varianta.
Tipalo dimnih plinov zato, ko se zakuri, da signal črpalki za obratovanje in ko se vgasne se črpalka vgasne. Naležni termostati so malo prepozni. Večina jih deva zaradi cene. Za cene se javi.
Objave: 991
Teme: 16
Ocena:
0
Odvisno kaj rabiš. Če samo polnilno enoto za zalogovnik oz. dvig povratka (kar je isto) ptem je Laddomat OK. Če nadgrajuješ kurilnico npr. z zalogovnikom in še čim, je verjetno primeren odgovor Seltron WDC20 - sicer precej drag, vendar bo naredil kar je treba.
Objave: 508
Teme: 97
Ocena:
0
ja odvisno je kolk krogov ima za krmilit
WDC 20 mislim d akrmili dva kroga +črpalko ladomata,ali česa drugega
če je več krogov potem z wdc 20 mislim da ne gre
jaz krmilim ladomat z zelo drago zadevo-SGC14
Objave: 991
Teme: 16
Ocena:
0
To itak. Čeprav ne vidim smisla večih ogrevalnih krogov - razen če imaš po hiši mešan sistem ogrevanja (nekje talno, nekje radiatorje). Drugače maš pa nekako tako za WDC20:
- 2 kroga + dvig povratka (nič ladomata, samo črpalka in mešalni ventil)
- 1krog + dvig povratka + krmiljenje bojlerja (ne vem a zajame tudi mešano npr. iz zalogovnika in/ali kolktorjev?)
Ocena:
0
Lp
Hvala za odgovore. Rabim samo zato laddomat, mešalne ventile reguliram z vremensko regulacijo
firšt mr-tr.
Ocena:
0
Tiskarski škrat. Se pravi rabim samo za vklop laddomata ostalo reguliram z firštom.
Objave: 115
Ocena:
0
V primeru,da še nimaš ladomata,lahko namesto njega uporabiš firštov UNI temp,ki že vsebuje mešalni ventil,ali pa seltronov ACC- je brez mešalnega ventila,ki sta cenejši varianti.Seveda še rabiš črpalko.Sam sem uporabljal na stari peči seltron SGC 35+črpalko,ker še takrat firšt in seltron nista ponujala teh dveh svari.Zadeva je delala odlično,ker se da nastavljati različne parametre.
Objave: 219
Teme: 10
Ocena:
0
Kako pa je z laddomatom če imaš peletni gorilnik?
Pri drvah je najbrž dovolj samo termostat dimnih plinov, ampak peletni gorilnik se vžge nazaj ko temperatura v peči pade za 10°C od izklopne, kljub temu da še zalogovnik ni izpraznjen. Kako to preprečit dokler se zalogovnik ne izprazne?
Objave: 190
Ocena:
0
Tipalo v zalogovnik čim čim nižje.
Ocena:
0
Tipalo nizko???
Primer:
ladomat patrona 65°C/napolni zalogovnik na 73°C, peletni gorilec izklop 68°C/vklop 58°C.Termostat naležni dimni 120°C za laddomat.
Diferenčni termostat z ???°C T2 tipalom v zgornjem delu zalogovnika z T1 v kotlu,, daje signal za vžiga gorilec.
Ocena:
0
A je možno polnit zalogovnik z dvema navadnima termostatoma.En na vrhu en na dnu vezana zaporedno?
Zgornji vklopi gorilnik če pade pod 70°C, spondji pa odklopi ko pride čez 72°C?