Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Detajl izolacije med stopnico in steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Detajl izolacije med stopnico in steno
#1
Torej spodnja slika uprizarja moj novi problem. Imam zunanje granitne (letalske) stopnice katere so odmaknjene od stene 12cm. Problem se mi pojavi z izdelavo nove fasade debeline 20cm in na tem odseku lahko dam samo max 10 cm. Stopnišče je dolgo 4m in visoko 2m. Kaj naj torej pustim tu samo 10 cm oz. namesto stirodura raj uporabim kako bolj izolativno izolacijo, da bi se klapala glede na 20cm ostale izolacije. Gre se pa za 20m2.


Priložene datoteke
.jpg   stopnice.jpg (Velikost: 102,72 KB / Prenosi: 1319)
#2
1.) Se ne sekiraš za teh 20m^2 = približno 10 % celotne fasade, in tudi 10 cm ni tako hudo malo.
2.) Weber ima izolacijske plošče z lamda=0,022 W/m2 (nekaj na ultra plus 0,22...), če ni potrebe po odpornosti na vlago.
#3
Če bi dal kakšno sliko dejanskih stopnic, bi laže pomagali.

Resda ne vem, kakšne so to "letalske" stopnice, ampak ne razumem povsem, kako iz 4 m dolžine in 2 m višine prideš na 20 m2, ki so problematični?

Kakorkoli, če so odmaknjene od zida, menim da nimaš kaj skrbet. Vmes daš toliko izolacije kot ti dopuščajo in je. Ajde, če bi šlo za par centimetrov. Tako imaš pa še vedno 10 cm izolacije vmes!

Bolj kot na toplotni most pazi, da pri izvedbi stika ne bo potem teklo s stopnic dol po fasadi in zamakalo kam za stiropor/stirodur.
#4
problem je verjetno, ker stopnice vibrirajo (predvidevam, da si fiksirane na sredini?) in morajo biti fizično ločene od fasade. tam, kjer stopnice stikajo oz gledajo na fasado, dej pas malo tanjše izolacije, samo ne vem, kako boš na tistih 2 cm obdelal še fas. omet gor ipd (no, se bi še šlo, če niso stopnice debele ipd..
lahko pa vzameš fleks v roke oz bolj resno pač daš kompletno steno v 10 cm bolj izolativnega materiala. verjetno še najmanj komplikacij..
#5
Hmmm koliko bi potem znašala izolativnost stene, če dam 10 cm stirodura?

Drugače sem pojasnil na sliki spodaj kako imam zamisel. Stopnice hočem obdržati v naravni velikosti, torej nič rezati, med štengo ter ograjo in steno bi imel razmaka 2-3 cm. Stopnišče se pa nahaja pod nadstreškom, tak da so vedno suhe. Stobnice pa drugače ne vibrirajo nič.


Priložene datoteke
.jpg   ST2-Model.jpg (Velikost: 176,52 KB / Prenosi: 1210)
.jpg   STModel.jpg (Velikost: 195,45 KB / Prenosi: 1200)
#6
glede izolativnosti:
danes je kr precej materialov, ali boš z 10 cm dosegel izolativnost 20cm navadnega eps-a (to sicer weber obljublja pri 6 napram 12 cm) ne vem iz glave, bo pa s kakšnim grafitnim stiroporjem ali kaj na osnovi bakelita ipd precej blizu.
ne bom zdej na pamet govoril o prehodnosti, bi treba kakšen hiter izračun nardit ali pa kakšne tabele proizvajalcev pogledat. mogoče kasneje preverim, če ti ne bo kdo prej sem nalimal..
kar se pa stopnic tiče:
če jih boš premikal, bo treb tudi premaknit temelj oz ga varjetno na novo naredit oz nasploh fiksiranje, kar pa mislim, da ne bo tako enostavno, ker verjetno ni ločena konstrukcija.
mogoče bi bilo celo bolj smiselno zabetotonirat nove stopnice..
#7
Če boste prestavljali stopnice..zakaj ji pa ne premakneta za 20 cm?

Itak vam bo delal probleme tudi nadstrešek nad stopnicami, ker bo tam toplotni most...torej bi ga vilo najbolj elegantno odstraniti, pa narediti na novo (z novimi stebri..torej je tudi premik 20 cm brez poblema).

Drugače pa narediš zob...daš 10 cm v linjiji 30 cm nad stopnicami...nato pa naprej 20 cm ...dobiš zob in to je to.
#8
Hmmm...
Izotop glede fiksiranja stopnic ni nobenega problema ker bo treba itak v osnovi na novo naredit temelj tudi zaradi fiksiranja novega stebra za nadstrešek.
Vincet 20cm izolacije ne morem dati, ker potem občutno zmanjšam prostor pred vhodnimi vrati.
Verjetno bom res uporabil v temu delu Weber ultraplus izolacijo.
Ali se da kje tudi kupiti kak poseben nosilec za fiksiranje lege strehe na steno, da obidem toplotni most?


Skok na forum:
Zadnje novice