Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Problem s tlaki v stari hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem s tlaki v stari hiši
#1
lep pozdrav,

pregledujem forum in ne najdem rešitve. Zadeva je taka, živim v 60let stari hiši in v pritljičju bi si rad uredil stanovanje. Renovirati mislim vse prostore, menjati okna itd. Problem nastane pri menjavi tal v bodoči dnevni sobi. Zaradi starosti hiše le ta nima tlakov, pod obstoječim parketom so deske, ki ležijo na zbiti zemlji. Sedaj me zanima kakšne imam še druge možnosti, da utrdim tla za nov parket, poleg tega, da dam delati betonske tlake. Gledam iz cenovnega vidika in tudi praktičnega. Lahko na ta zbita tla položim izolacijsko folijo, stirodur in nato estrih? Ni možnosti polaganja parketa na stari parket zaradi nivojev.
O kakšnih zneskih govorimo, če je prostor velik 40m2?

hvala za odgovor Smile
#2
Poglej si spletnike uporabnikov vincent in aoven Smile
#3
rešitev je, samo je ti 'nočeš' še videti, ker ni lahka :wink: :

http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... beton/5912

a če imaš namen živeti v pritličju se loti kot je treba. Drugače škoda vsakršnega dela.

Če ti ni do ročnega štemanja, dela..si dobi nekoga z mini bagerčki (bob cat..oz. nekaj v tem smislu) ki ti smukne noter čez vrata in poglobi v enem dnevu, brez da bi ti kaj dosti migal zraven (to bi jaz naredil, če bi še enkrat delal).
#4
Lahko bi razdelala 3 ali 4 variante različnih rešitev, ki so možne. Bolše in malo manj dobre.

Pa ti je že @vincent natančno pojasnil. 8)

Tu ni kaj dodati!

Če ne misliš narediti - kot se spodobi, daj en topli pod čez - bo najceneje in najhitreje. 8)
#5
Če ni betonske plošče, potem projekt ne bo tako strašen. Stare deske bo treba itak odstranit. Ko enkrat stojiš na zemlji, se pa impulz, da bi zasadil kramp in lopato, intenzivno poveča. Smile

Kakšnih 20-30 cm ne bo tak strašen problem poglobit, če ti kdo pomaga in če imaš kam zvozit 15 m3 materiala. Če je zemlja suha in ni problemov z vlago, pa več že ne rabiš. 10 cm utrdiš z nasutjem grobega peska, čez položiš mrežo in zaliješ z 10 cm betona. Nato pa hidroizolacija in toliko stiropora, kolikor ti višina prostora dopušča, da lahko preko daš še vsaj 4 cm estriha in na novo parket.

Seveda zavisi od tega, kako dolgoročno si želiš urediti stanovanje. Za nekaj let se vsekakor ne splača zafrkavat. V lastni režiji denarja ne bo šlo veliko, dela bo pa za nekaj tednov polna kapa. Če je namen trajnejši, potem svetujem kot že drugi prej: vzemi si nekaj dni za informiranje in zbiranje poguma ob pomoči zgoraj omenjenega vincentovega spletnika. Slednji je, mimogrede, močno opogumil mene, da sem se malo za njim lotil še zajetnejšega podviga.

Jaz bi rekel, da kar hrabro v akcijo. Je ni čez kvaliteto bivanja! Wink
#6
hvala za odgovore! Big Grin

potem, ko sem si prebral @vincent -ov in @aoven -ov prispevek, sem tudi sam dobil navdušenje, da se projekta lotim sam!
še enkrat hvala za odziv!


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »