Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Dodatno ogrevanje kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dodatno ogrevanje kopalnice
#16
Poskusil že oboje: najboljše? K a l o r i f e r !!!! Moram prav pogledat ali se dobi kakšnega vgradnega...
#17
Jaz (šparovni gorenc) pa uporabim kos gumijaste cevi. Jo vtaknem med zobe in stisnem. Pa deluje tudi pozimi in ne samo v prehodnem obdobju.

Zares pa imamo infra, vendar jo (pa ne zarad škrtosti) skoraj nikoli ne uporabljamo. Preden segreje kopalnico si že stuširan...
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#18
gremlin Napisal:Jaz (šparovni gorenc) pa uporabim kos gumijaste cevi. Jo vtaknem med zobe in stisnem. Pa deluje tudi pozimi in ne samo v prehodnem obdobju.

Evo, super ideja! To bomo pri nas tudi uvedli. Tongue Ker zaradi dotrajane napeljave ne moremo imeti nič drugega, tako da nas pozimi v kopalnici pošteno zebe (občasno zapeljem noter el. radoator, vklopljen na podaljšek, ampak tega ne upam pustiti za dolgo in brez nadzora).

Če bi imela možnost, bi pa dala kalorifer, in to tisti, ki se namontira na steno. Videno, preizkušeno, in se super obnese, tudi za sušenje las se lahko uporabi.
#19
Kaj pa pravite na električno talno gretje? Meni se zdi idealna rešitev, če še nimaš položenih ploščic, o uporabnosti bom pa lahko poročal šele nekje aprila... Wink

Lp
#20
Tudi sama se trenutno odločam med infra in kaloriferjem ... pa me resno zanima, če res obstajajo kaloriferji, ki se jih montira na steno, kje se jih dobi in kakšna je okvirna cena. Hvala!
Več glav, več ve ...
#21
Kopalniške kaloriferje, ki se montirajo na steno in so do neke mere odporni tudi na vlago, dobiš bolj ali manj v vsakem bau-### in podobnih štacunah, na istem oddelku kot navadne kaloriferje. Dobiš tudi take bolj fensi vaiante s termostatom, timerjem... So pa kar nekaj dražji od tistih, ki jih postaviš na tla. Če dobiš navaden kalorifer že od 3 jurje naprej, so pa kopalniški nekje med 12 in 25.

Električno talno pa ima edino mogoče to nerodno lastnost, da bolj dolgo rabi, da segreje prostor. Jaz bi ga (oz. ga verjetno tudi bom) uporabljala za osnovno ogrevanje, torej na temperaturo, ki zadošča za umivanje zob, za kopanje/tuširanje pa še malo dodatno segreješ s kaloriferjem
#22
navijam za el. talno gretje....kopalnica je sigurno bolje segreta, kot pa s kaloriferjem ali pa z infra pečko....obstaja pa tudi fina regulacija za takšno talno gretje.....npr devi sistem, ki ga prodaja http://www.etik.si , zadevo sem videl in lastnik jo je kar precej hvalil....je pa sigurno investicija večja kot pa v kakšen kalorifer, občutek pa zagotovo tudi boljši....
#23
Jaz bom poleg klasičnega talnega gretja dal tud električno talno za prehodna obdobja.
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
#24
kimusabi Napisal:Jaz bom poleg klasičnega talnega gretja dal tud električno talno za prehodna obdobja.

to je tudi moja rešitev....
#25
To zimo imamo prvič vključeno električno talno gretje v kopalnici. Prav prijeten občutek je, ko bos stojiš na toplih tleh. Nastavili smo na 20 °in je glede na zunanje temperature zadovoljivo toplo - če bo treba, bomo takrat, ko se tuširamo, vključili kalorifer.
#26
Anja Napisal:... pa me resno zanima, če res obstajajo kaloriferji, ki se jih montira na steno, kje se jih dobi in kakšna je okvirna cena. Hvala!
Od danes so v akciji v Bauhausu za 9.900 SIT (pardon, pozabila kok je pisalo v evrih).
#27
Torej bi taka peč bila ok za neko dodatno ogrevanje: http://www.elektromax.si/izdelek_-STENS ... OL-2000-VO
#28
Jaz bi se odločil za nekaj kar ima motorček oz. podomače ventilator.
Sedaj pa brez smeha, zgodi se da si kopalnico segrejem s fenom. 15min, ker je mala.
Teh naprav je toliko da glava peče in nekaj priporočati je težka.
#29
dva dni nazaj sem tega zmontiral!

http://www.merkur.si/ogrevanje-in-hlaje ... -1800.html

za ta denar....zmaga!
#30
Pri novo gradnji sem potegnil posebej vod za talno in radiatorsko ogrevanje kopalnic. S tem sem res podražil centralno ogrevanje, ker bom potreboval 2 sistema za regulacijo in bo naneslo dodatih 1000€. Ogrevanje bo v celem letu preko sončnih kolektorjev in se ne bom belil glave s potrebno toplotno energijo ampak samo za črpalke in regulacijo od Seltrona.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »