Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Problem z vodo!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z vodo!
#1
Lep pozdrav!

Obračam se na vas, ker ne vem kaj naj še storim.
Stvar je sledeča, na bivalnem nadstropju imam teraso veliko okoli 30m2, pod to teraso je kletni del hiše, kateri pa ni namenjen samo kleti ampak so tam tudi, kmečka soba , pralnica, itd.,...
Torej pod teraso imam dva stebra in velbe, ki povezujejo ta dva nosilna stebra, vse že ima končno fasado gor, ampak sedaj se je pa pojavil problem.
Ne vem od kod mi ko dežuje pride voda skozi terazo in na spodnji del fasade , ki pa je od vode že popolnoma bela in na določenih delih velbov že napihnjena.
Na terasi imam ograjo iz siporeksa+inoks, ter granitni kamen na vrhu, po terasi pa imam položene ploščice. Zaradi te vode smo že odstranili vse fuge na ploščicah in jih ponovno zafugirali ampak voda že vedno teče dol.
Ali ima kdo kakšno rešitev, mislim ali mogoče obstajajo kakšni posebni vodoodporni premazi za pločšice ozirima kakšna druga rešitev.
kajti če bo šlo tako naprej bom mogel v roku 2 let menjat fasado na spodnejem delu hiše.
Hvala za pomoč.
#2
Kaj pa, če ti zamaka samo kondenz!
#3
Slika mogoce.
#4
Fuge niso vodotesne. Pred polaganjem keramike se mora izvesti 100% hidroizolacija. KEMA ima marsikaj kar bi rešilo težave. Tudi kako imaš narejene odtoke iz terase je pomembno. Ali imaš navaden sifon ali kaj drugega. Jaz delam leseno hišo in bom v kopalnica uporabil WEDI plošče namesto KNAUFa in dvoslojno hidroizolacijo od KEMA in sifone od ACO s prirobnicami za izvedbo tankoslojne hidroizolacije.
#5
Evo tu je nekaj slik:

1.
[Slika: IMG_4174_zps20dcd251.jpg]

2.
[Slika: IMG_4168_zpsd6bf3149.jpg]

3.
[Slika: IMG_4173_zpsb11f2548.jpg]

4.
[Slika: IMG_4172_zpsf6713808.jpg]

5.
[Slika: IMG_4170_zps5b415e0b.jpg]

6.
[Slika: IMG_4171_zps4909a398.jpg]

7.
[Slika: IMG_4175_zps61aaf511.jpg]
#6
Pozdrav,

glede na to da na balkonu ni za videt nobenih odtokov, bi lahko bil problem v pronicanju vode skozi fuge in potem voda teče na stebre.
rešitev je,kot je že blo zgoraj povedano, da na balkonu izvedete odtok za vodo, pa tudi da izvedete potreben padec za odvod vode; prav tako je potrebno izvesti hidroizolacijo balkona (v kolikor je ni, ali pa je slabo nareta)ter seveda potem sanirati nastalo škodo pod balkonom

LP, Volč
#7
Odtoki so trije, na zadnji sliki se vidita dva če se dobro pogleda, eden je skoraj čisto v desnem kotu drugi pa je na sliki na levi strani slike.
#8
gridzo,
oboki so .................iz kakšnega materiala?
Kdaj ste naredili fasado??

Prej kot zamakanje, sumim na zračno vlago ali meteorno vodo, ki je "posrkana" v oboke in izpira sedaj soliter.

Morda slaba kvaliteta betona;preveč apnenčasti material;....agresivno okolje;...............???
Lep pozdrav
#9
Kaj pa stebrički od ograje,a je kaj silikona dato pod te kapice al kaj.
#10
Oboki so iz betona in fasada je bila narejena popolnoma na koncu prebližbo 2 leti potem ko so bili vliti oboki.
V kolikor je res zračna vlaga oziroma meteorna voda, ki bi bila vsrkana v oboke, kakšna bi bila lahko rešitev glede tega.
Prosim za pomoč, hvala.


Skok na forum:
Zadnje novice