Opremljanje doma > Kopalniška oprema
tuš kad ne tesni

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tuš kad ne tesni
#1
Sad Pred enim mesecem sem obnavljala kopalnico. Dala sem vgraditi tuš kad. Ta je s treh strani vzidana ???? med stene, z ene strani pa jo zapirajo steklena vrata. Po stenah in po tleh kopalnice so položili nove ploščice. RAvno tako, je nova vsa vodovodna inštalacija. Zdaj po enem mesecu me je spodnja stranka opozorila, da ji teče iz stropa, ravno tam kjer imam jaz tuš kabino. Vgradnjo sem že reklamirala. Opazili so, da se tuš kad nekoliko pogrezne, ko stopiš vanjo. Na robovih je odstopil tesnilni kit, tako da zamaka po robovih. Mojster mi je predlagal, da izkopljejo na zunanji strani stene pod kadjo luknjo in vanjo nafilajo porpen. Tako se kad nebi več pogrezala.
Nad tako rešitvijo sem skeptična, ker mislim da gre bolj za neko "selotejp" varianto, ki stvari ne bo dolgoročno izboljšala, pustila pa mi bo grde posledice v novi kopalnici, ker ne verjamem, da bodo stvari po lepotnem izgledu še takšne kot sedaj.
Kaj mi lahko predlagate? Prosim za hitro pomoč, predno mi skopljejo celo kopalnico. Kako ste vi vgrajevali tuš kadi. Ali se po zgornjem robu kadi za tesnilo lahko uporabi kaj drugega kot le silikonski kit?
Hvala vam za vse odgovore, ki bi mi kakorkoli pomagali!
#2
mogoče so kad res premalo podložili in se preveč upogiba ter zato na robovih odstopa. težko je tako svetovati - bistveno je, da si za opravljeno delo plačala in da ti morajo problem odpraviti tako, da to ne bo vplivalo na videz kopalnice. dobro pa vem, da je eno govoriti, drugo pa se v resnici prepirati z mojstri.
#3
Purpen bo že odpravil posedanje, nikakor pa ne bo to hidroizolacija. Bo treba orenk popravilo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »