Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Dopolnitev vloge za spremembo namebnosti;kmetijsko v stavbno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dopolnitev vloge za spremembo namebnosti;kmetijsko v stavbno
#1
Pozdravljeni!

Prosil bi za mnenje, kako bi lahko dopolnil vlogo za spremembno namebnosti in kmetijskega v stavbno-zazidljivo zemljišče? Na občino se je pred dobrima dvema letoma oddala vloga za spremembo in z navedenim razlogom, da se želi na tem zemljišču postaviti hiša. Na občini so mi dejali, da lahko to dopolnim še z kakšnim dodatnim razlogom, zakaj bi želel stavbno zemljišče. Če obrazložim, od samega začetka.
To zemljišče oz. travnik je od samega začetka bil še večji. Če skupno pogledamo 8200m2! Od tega je občina 2/3(cca.4800m2) tega travnika že spreminala v stavno zemljišče,brez da bi oddali kakšno vlogo. To zemljišče se je razparceliralo v 6 parcel in tudi prodalo. Ostalih 3400 m2 pa je ostalo.Ne vem zakaj že v začetku niso zajeli celotnega travnika.
Se pravi bi lahko prišlo na to zemljo še okrog 4 parcele po cca.700m2! Po prvem poskusu, ko smo še za ta del oddali vlogo, so jo zavrnili. Vlogo smo oddali še enkrat,kot sem že omenil pred dvema letoma, in se nismo dobili odgovora. Zanimivo je, da ko se je naredila cesta med temi parcelami, se je zraven naredil tudi kanalizacijski vod,(razen ceste)do konca travnika, tudi po zemlji, ki še ni zazidljiva, naredila ga je komunala sama brez mašega dogovora, na njihove stroške, za nas še boljše. Naj še omenim tudi, da zemljišče ni več v sklopu kmetije, katere je lastnik brat, ker se je kmetija zaščitila in se njegovo zemljišče ne more prodajati! Zato se je ločilo in pripisalo na mene.

Torej ima kdo kakšen predlog, za dopolnitev vloge, kaj bi se dopisalo, da bi morda bila njihova odločitev o spremembi lažja oz. prepričljivejša!

Hvala za vaša mnenja in pomoč!

Lp, Uroš


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »