Gradnja in obnova > Napeljave
Nastavitev Seltron WDC20?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nastavitev Seltron WDC20?
Da javim, regulacija izključi gorilnik glede na to, kaj se zgodi prej. Ali T bojlerja doseže željeno vrednost ali pa je T povratka presežena 5min za 5°C.

LP
Pozdravljeni!
Minimalna temp. hranilnika toplote (P5.3), imam nastavljeno na 30°C.
Vendar, ko temp. pade pod 30°C ne izklopi pump. Začne nižat temp. v dvižnih vodih(1,2), pokaže se simbol (temperatura toplotnega vira, pridobljena po bus povezavi, simbol je kotel z Q v njem). Imam pa aktiviran diferenčni regulator (str62).
Nimam pa nobene "com" niti "bus" povezave.

LP Roby
Kaj pomeni na izračunana zunanja temperatura na T2? Tole mi ne gre skupaj ... V mojem primeru na sliki - 0,8 st.C

https://imgur.com/a/U0ADvV3

Izračunana glede na kaj?

Hvala.
Glede na povprečje zadnjega dne.
(5.12.2019 ob 21:04)Zaspanc Napisal: Glede na povprečje zadnjega dne.

Hvala! Dojel potem ... Smile
Zdravo zanima me zakaj regulacija wcd 20 ne ugasne obtočne črpalke od peči še kakšne 4 ure po tem ko so drva v peči pogorela.
Če pa peč ročno ugasnem in prižgem se pa crpalka izklopi in mešalni ventil postavi v nevtralo.

https://youtu.be/MIPegkPu1qA
Pozdravljeni,

Poleti smo vgradili kotel Atmos dc 30 dg + zalogovnik 2x po 1000l s približno 10cm izolacije in komplet seltron elektroniko (RCD2, WDC10B, SXD67) za regulacijo po vremenu (shema 414b). Sedej ko imam končno vso elektroniko zvezano sem zadevo preizkusil in morem povedati, da sem malenkost razočaran. No, mogoče so kakšne nastavitve problem, tako da upam, da skupaj rešimo.  

Objekt, ki ga želim gret  je iz 2 120m^2 etaž in star približno 95let. Ima novo streho, nova okna, nova fasada (kljub debelim stenam še 15cm izolirana). V spodnjem nadstropju nimam problemov z vlago.

Kotel uporabljajo doma že kakšen mesec, sam ga zaradi službenega potovanja do prejšnjega tedna nisem videl. Včeraj okoli 15.00 zadevo naložim s suhimi poleni kolikor sem lahko in zakurim. Temperaturo v objektu sem nastavil na 21 stopinj (ko sem zakuril je bilo v objektu 20.5 stopinj in zunaj 10 stopinj), temperatura povratne vode 75 stopinj in temperatura kotla 80+stopinj. Pričakoval sem, da bom z enim kurjenjem temperaturo v objektu zagrel na 21 stopinj in hranilnika na 80 stopinj ampak temu ni bilo tako. Po 4 urah gorenja, je bila temperatura zalogovnika (od zgoraj dol) 80-60-40-40 stopinj. Zato ker sem hotel spraviti vse temperature na 80 sem nadeval še pol kotla, ampak temperature se vedno nisem spravil do 80.   Ima kdo kakšno idejo '?' se lahko spremenijo kakšne nastavitve ? 

Je pa tudi res, da hise nisem uspel zagreti niti do 21, vseskozi je bilo na sobnem termostatu napisanih 20,5 stopinj.
Ob nižjih zunanjih temperaturah je bila notranja temperatura konstantna, tako kot je nastavljeno.

Zdaj (ob višjih zunanjih temperaturah) pa je temperatura prostora previsoka in ogrevanje še kar deluje, ko ni potrebe.

Prestavil sem vpliv sobnega termostata na višjo vrednost in je bolje.

Kaj pa krivulja? Če prav zastopim po prejšnjih postih, strmino nekoliko dvignem, vzporedni zamik pa znižam?

Hvala!
Zdravo,
lastim si wdc20, ki je malo starejsi letnik 2013 v3.3r2, zelel sem priklopiti sobni termostat rcd2 ampak mi rcd2 ne prepozna povezave oziroma nikakor se noceta povezati (Conn err) ali je potrebno kaj nastaviti? Hvala
Pozdravljeni... prva sezona s talnim gretjem ter WDC 20. In nekaj mi nagaja...
Torej....
Imam kotel na drva brez zalogovnika ter dve stanovanji... zgornje z radiatorji spodnje pa z talnim
WDC regulira samo spodnje stanovanje...zgornje ima samo črpalko ki goni non stop ter termostatske ventile na radiatorjih.
Izbrana hidravlična shema je 401c

Dogaja se naslednje... ko se zgornje stanovanje ogreje na zeljeno temperaturo se temperatura povratni voda dvigne... vse je ok dokler se tudi spodnje stanovanje ne ogreje na nastavljeno temperaturo.... potem mešalni ventil začne zapirat temperatura T4 na WDC pada ko je ventil skoraj v svoji skrajni legi pa začne nazaj naraščat.... in mi tako pošilja prevročo vodo v talno.  Črpalka se ne ugasne.
Zanima me ali imam kaj narobe zmontirano...(motorni pogon-avc05 na mešalnem ventilu -ivar)
Ali kakšne nastavitve ne štimajo.

Sicer glede na to da imam na razdelilcu od talnega tudi lojterni radiator v kopalnici... kateri ob tem čudnem obnašanju ni vroč mislim da je problem samo v mešanju vode v dvižnem vodu zaradi črpalke? Naležni termometer je nameščen na cevi takoj nad črpalko.Upam da sem dovolj razumljivo napisal, drugace pa postavite vprašanje in bom odgovoril/poslikal.
Napačno nameščen motorni pogon na ventil, zato se v končni legi motorja spet malo odpre ventil.

Druga kapitalna napaka pa je nevgradnja zalogovnika tople vode.
Res je... venti/pogon ni bil prav zarotiran...
Glede zalogovnika se strinjam... je pa v planu komplet nova kurilnica... menjava peči. Za letos bo odneslo.
Angel Angel
Pohvaljen da si našel napako in tudi tukaj napisal.

Zalogovnik si pa le čimprej umisli. Ko ga boš imel boš videl kako je to konfortno.Lahko ga daš tudi k tej peči, naj bo pa največji,ki ga spraviš v kurilnico.


Skok na forum:
Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »