Gradnja in obnova > Napeljave
Nastavitev Seltron WDC20?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nastavitev Seltron WDC20?
Res so lahko problemi zaradi različnih softwerjev v WDC20 in DD2+. Tudi sam sem jih imel, ko sem dobil WDC20 iz popravila z naloženo novo verzijo SW. WDC20 in DD2+ se namreč nista najbolje razumela. Zato sem moral poslati v Seltron tudi DD2+ na SW nadgradnjo.

Kot je razumeti iz pisanja laky_a, je bila regulacija WDC20 in DD2+ nabavljena v kompletu in bi zato morala delovati......
pia2001slo Napisal:@gas

nastavitev ki jo želiš spreminjaš s parametroma S2.5 (minimalna temperatura dvižnega voda) in pa S2.6 (maksimalna temperatura dvižnega voda). Potem bo regulacija sama preračunavala glede na zunanje in notranje temperature koliko mora pošiljati v sistem. Če boš nastavil recimo S2.5 na 30C pod to ne bo šla enako velja za maksimalno temperaturo

lp
Jolly

Sem tako imel nastimano..sam mi pumpa se zmeraj dela,..
Problem je ker se mi ne ugasne crpalk, potem mi tudi shladi sanitarno vodo (kača za sanitarno vodo je v zalogovniku).

MI pa pade temperatura do 26 (nastimano je 29)
Kakšno hidravlično shemo imaš?
415b
Zvišaj parameter P5.3
Nastavi S2.16 na 0
Nastavi S2.4 na 1

Če še vedno ne gre, kliči Seltron tehnično podporo.
Morda ima softwer v WDC20 kakšnega "hrošča" in je potrebna nadgradnja
Sem probal da vidmo,.. sedaj sem videl da se na 25 ustavi,.bom videl kaj bo sedaj...

Kje se pa nastima se željena temperatura T3 tipala? sedaj mam 64 kar mi je malo malo,... oz. a ima to kaj veze z kotlom?
Tipalo T3 sicer tipa temperaturo kotla, a nima neposredno vpliv na temperaturo kotla. Če ti je ta prenizka, jo nastavi na kotlu z regulatorjem vleka na višjo temperaturo.
V bistvu imam toplovodni kamin, in mi po instalaciji motornega pogona in regulacije mal dela probleme Smile Noce se vec segreti na 70 stopinj Sad
Pa dobr pustimo to,..

a se pri tej shemi da priklucit se elektricno pec na WDC? oz. katero drugo shemo bi rabil?. sedaj dela preko termostata.,... pac on/off
Kakšno peč?
Samostojna ali taka, ki greje vodo od centralne?

Probaj dvigniti temperaturo povratne vode v kotel (kamin)

Parameter S5.14
Imam kotel na pelete in 300l TČ za sanitarno vodo. V zimskem času ogrevam sanitarno vodo z peleti z časovnim programom zjutraj 15 min in zvečer 30 minut. Zadeva je ok.
Ogrevanje krmilim z WDC 20 in dvema sobnima termostatoma DD2+ (vsak v svoji etaži) na eni ogrevalni veji in z termostatskimi ventili na vseh radijatorjih. Mogoče bo komu čudno ampak z pravilnimi nastavitvami temperatur na sobnih enotah in radijatorskih ventilih zadeva deluje odlično. V dnevnem režimu ogrevanja se giba temp, v stanovanju med 22,5 in 23C v celi hiši. Takšna temperatura je bila tudi zaželjena.
Težava nastane v nočnem režimu ogrevanja, Na začetku vgradnje sem imel nastavljano nočno temp. na regulatorju in na sobnih enotah na 19,5 C, dnevno pa na 22C. Nekaj časa sploh nisem bil pozoren na to, da se tudi v nočnem času vključi ogrevanje, ker sem pač mislil, da je temp. v prostorih padla pod nastavljeno za nočni režim. Nato sem pa kar nekajkrat ponoči opazil. da je temp. v stanovanju 21 -22C radijatorji pa topli, zato sem začel počasi zmanjševati nočno temperaturo. Ni bilo spremembe. Sinoči sem nočno temp. znižal na minimum tj 16C, ob 4 uri zjutraj v stanovanju 21,5C in topli radijatorji. Včeraj sem ob preklopu na nočno temp, šel v kurilnico pogledat željeno temp.(+/-) v prostoru na regulatorju in je bila 21,9C. Verjetno bi morala biti 16C, tako kot so nastavljeno sobni enoti. V času 5 min je ta temp padla za 0,1 C na 21,8. Nocoj ob 22 uri 17.5 in še pada. Dnevni reži ogrevanja se izključi ob 21,30.
Uporabljam shemo 401c, krivulja ogrevanja 1,35.
Po moje bi bilo treba še nastaviti nekatere parametre vendar si jih sam ne upam, ker bi lahko naredil še večje sranje.
Prosim za pomoč in nasvete, verjetno bi moral sporočit kako so parametri nastavljeni, vendar ne vem katere, vem le da je časovni program ogrevanja nastavljen pravilno, na sobnih enotah je nočna temp. na 16C prav tako na regulatorju.

Hvala!
Na strani 3 te teme je že bilo govora o možnih vzrokih.
Pa kje so vsi mojstri, ki vam vgrajujejo vso to elektroniko, ki je potem niti pod razno ne znajo nastavit?
Meni je zadnjič prvič po zagonu peči, kasnejši moji montaži regulatorja in senzorjev in sezoni matranja z nastavitvami krivulj in temperatur serviser, ki ima samo za zamenjat dizo, filter in narest meritve šaril po regulatorju in vse zbrkal po svoje. Ni dost manjkalo pa bi ga fental.
V glavnem, jest sem moral pri meni mal pokombinirat, če sem mel na mojem vodu krivuljo 0,9 mi je ratovalo pri parih stopinjah plusa prevroče, če sem jo mel pa na 0,8 pa ob hudem mrazu ni hotlo segret. To sem rešil tako, da sem nastavil boost ogrevanje za prvih 20 minut. To potem spomladi izklopim in ko padejo temperature nekje pod 10 stopinj vklopim. Moram pa pohvalit Seltronovo tehnično pomoč. Hitro, strokovno, potrpežljivo skratka zakon so.
Homer Napisal:Na strani 3 te teme je že bilo govora o možnih vzrokih.

Ali je možno, da ima pri tem vpliv izbira hidravlične sheme. Dobil sem namig, da imam narobe izbrano hidravlično shemo(401c, kotel na trdo gorivo) in da moram izbrati sheno 401 za kotel na olje. Rad bi slišal za mnenje, ker če spremenim hidravlično shemo moram celi regulator na novo nastavljat.

Citiram namig napake pri izbiri hidr, sheme:

Težava je v napačni hidravlični shemi.
Vi imate nastavljeno na kotel na trdo kurivo. Tu je zakonitost ta, da tudi v nočnem času ogrevamo, da nam temperatura v kotlu ne pobegne ampak kotel pogori.
Ker imate vi peletni gorilnik kotel ne pogori in zato se vam ogrevanje nadaljuje. Nastavite shemo kot oljni kotel se pravi 401 in bo vse v redu

Sicer tega ne razumem najbolj ampak vseeno.....

Hvala
Česa ne razumeš? Ti imaš kotel na pelete, nastavljeno maš pa shemo za kotel na drva. Kotel na pelete se obnaša kot kotel na olje, oziroma podobno, zato ti zadeva ne šiba prav. Nastavi, kot ti je blo svetovano, pa bodo morda težave odpravljene. Sicer bi ti moral pa tisti, ki je zmontiral elektroniko nastavit pravilno.
Iz navodil WDC20

Citat:Varovanje kotla na trdo kurivo
Če temperatura kotla na trdo kurivo pade pod minimalno temperaturo - parameter P5.2, se
prične mešalni ventil postopoma zapirati.

V primeru, da temperatura kotla preseže optimalno delovno temperaturo, regulator sorazmerno poveča izračunano temperaturo dvižnega voda.
Na ta način se prepreči, da bi se kotel pregrel, presežek toplote pa se odvede v objekt.
Če temperatura kotla na trdo kurivo preseže maksimalno temperaturo kotla - parameter
S5.13, se mešalni ventil postopoma odpira, do največ maksimalne temperature dvižnega
voda - parameter S2.6 in S3.6. Zaščita se izklopi, ko temperatura kotla pade pod maksimalno
temperaturo.
Iz tega izhaja, da imaš prenizko nastavljen
parameter P5.12 (Varovalna temperatura kotla). Privzeta vrednost je 77 stopinj. Če ti peč ogreva čez to temperaturo, bo pač odpiralo mešalne ventile (temperatura vode v radiatorje bo višja od potrebne)
Torej ali zmanjšaš temperaturo peči na pelete, ali dvigneš parameter P5.12

Če spremeniš shemo na peč z gorilcem na kurilno olje, ti presežene temperature v kotlu ne bodo več vplivale na regulacijo, ampak po drugi strani ne boš imel več varovanja kotla. Resda naj bi peč na pelete sama izklopila kurjenje ob preseženi temperaturi, vendar pa dodatno varovanje ne škodi.

Trditev, da nočni režim v izbrani shemi peči na drva ne deluje je napačna.

Skratka še enkrat: Parameter P5.12 pomakni bolj proti 90 stopinj.

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »