Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Akrilna kad na pritisk zaškriplje/prasketa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akrilna kad na pritisk zaškriplje/prasketa
#1
Vgraditi smo dali novo akrilno kopalno kad. Ugotovili smo, da na spodnjem delu (na tisti strani, kjer je odtok) že ob rahlem uporu s stopali pri kopanju zaškriplje oziroma zaprasketa, kot bi se rahlo udrla. In sicer na površini med odtokom in gumbom za zapiranje odtoka, torej kakšnih 30 cm v višino.

To najbrž ne more biti normalno? Tudi če ne škoduje, je vsaj neprijetno.
#2
Pa ste jo dobro podložili pri montaži?
#3
To pa najbrž ve samo mojster, ki je vgradil. Saj ga nameravamo poklicati, zanima nas pa, ali naj se zadovoljimo z (morebitnim) odgovorom, da je to normalno.
#4
Ni normalno za prežvet pa je . Vmes imaš luft.
#5
Za prežvet gotovo je...tudi brez kadi bi bilo za prežvet, pa še brez marsičesa... Big Grin:

Gre nam predvsem za to, ali lahko nastane kakšna poškodba, saj se površina kadi vsakič vendarle malce vdre. Če bo to čez par let, se lahko z garancijo slikamo. Poleg tega, da je tisto škripanje nove kadi zoprno poslušat.
#6
Za kvalificiran odgovor predlagam klic v Kolpo, tehnologi ki so tam vedo vse o problemih z akrilnimi izdelki. Večinoma so kar precej pripravljeni pomagat, tudi če ni njihov izdelek, če pa je pa sploh.

Moje mnenje, ki je bolj kot ne laično pa je: ni normalno in možnosti za probleme so.
Plastične kadi se podlaga na mestih, ki so za to predvidena (vsaj pri meni je bilo tako) in vsako premikanje kaže na to, da nekaj ni pravilno narejeno.
Tudi škripanje mi daje mislit, da podloga sicer je, vendar ne deluje dovolj trdno (ugibam), kar se bo sčasoma verjetno še poslabšalo.
#7
Hvala, zelo podobno informacijo smo dobili - da se je od zunanjega, akrilnega materiala, najverjetneje ločil notranji sloj (ne vem česa že), ki bi se akrila moral fiksno držati. Zaenkrat smo dogovorjeni z izvajalcem, da pride pogledat.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »