Gradnja in obnova > Energijski viri
Poceni elektrika, poceni plin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poceni elektrika, poceni plin
#1
Zanimajo me vaše izkušnje z GEN-i, ali je vse tako kot obljubljajo, ali so kakšne težave. Zanima me kaj plačujete staremu dobavitelju (katere postavke na računu). Jaz sem preračunal da bi na letni ravni prišparal 49 eur (bolje kot nič).

Kaj pa menite glede nove ponudbe poceni plin, kjer bomo lahko zamenjali tudi dobavitelja plina.

Ali se je že kdo odločil za tole, ali so kakšne omejitve, kaj vse se bo plačevalo staremu dobavitelju.

Hvala za vaša mnenja in izkušnje.
#2
bankir, jaz sem letos spomladi zamenjal ponudnika električne energije, ni nobenih komplikacij, prav tako vse plačujem le GEN-i-ju.

Včeraj sem tudi na spletni strani poceniplin izpolnil obrazec, za zamenjavo dobavitelja plina - do sedaj mestni plinovodi d.d., sedaj samo še čakam, da mi pošljejo v podpis pogodbo (isti postopek je bil tudi pri zamenjavi dobavitelja elektrike). Prek kalkulatorja sem izračunal, da bom predvidoma v enem letu prišparal 190 EUR, ni veliko vendar pa je nekaj.

Torej za enkrat nimam nobenih slabih besed za GEN-i, elektriko plačujem po dejanski porabi, javljam jim vsak mesec popis števca.

LP
#3
Bil na gen-i, šel na petrol razočaran grem nazaj na gen-i, menjava še ni bila nikoli bolj preprosta
lp
#4
Ravnokar izpolnil spletni obrazec za plin pri Gen-i, pogodbo bom pa pol prebral bolj podrobno, ko jo dobim v roke. Predvidevam, da je brez vezave...
#5
plin se bo itak moral pocenit saj je v Slo kar precej dražji kot drugot.
#6
marko71 Napisal:Bil na gen-i, šel na petrol razočaran grem nazaj na gen-i, menjava še ni bila nikoli bolj preprosta
lp


In kaj te je motilo pri gen-i?. Jaz sem bil na Petrolu od začetka pa sem sedaj s prvim septembrom na Gen-i. Nisem imel nobenih težav pri petrolu, ampak je geni cenejši. Isto sem izpolnil za plin. pri 1000kubikih se pozna 180€ kar je ogromno. 20% skoraj.
#7
nič me ni motilo pri gen-i,
nasedel sem petrolu in se vračam na gen-i
to je vse, ampak saj ni problem, tako kot sem rekel
menjava še nikoli ni bila tako preprosta kot sedaj
#8
aja petrol je zvišal elektriko zato se vračam na gen-i, prej so bili tam tam
#9
Jaz sem na petrol poslal vprašanje, če mi zagotovijo še naprej isto ceno, ker drugače grem s tremi odjemnimi mesti stran. Pa so mi napisali da lahko koristim zlate točke za ugodne nakupe Smile.

Če kdo rabi nekih 2500 točk, naj me kontaktira.
#10
Pohvale za Gen-i. Jaz ne sporočam stanja "ročno", saj to naredi števec samodejno.
#11
jaz sem jih ravno zdaj poklical na njihovo stevilko, zanimivo - delajo tudi danes. So mi vse povedali in prihranek je v mojem primeru 150€, to je veliko. Čakam samo še pogodbo, da jo podpišem ker za isto stvar hočem plačevati manj. V teh časih mi res ni vseeno.
#12
Ne glede na čase... Verjetno bodo stari oskrbniki s plinom imeli spet ornk odlive strank. Nekako tako kot pri elektriki. In prav je tako - saj človeku se želodec obrača, ko vidi kaj se dogaja v teh firmah, kjer ima država še vedno glavno besede. Konec koncev je tudi v Petrolu in posledično v geni-ju (katerega 100-% lastnik je Petrol) država oziroma politika še vedno glavna. Pa vendar me Petrol zadnje čase vse bolj pozitivno preseneča. Pa tudi rezultati poslovanja so bili nazadnje kar dobri. Zdaj pa bom raje končal, ker ne morem iz svoje kože finančnika... Wink
#13
Tukaj še akcija za poceni plin, garantirana cena (enaka ali pa nižja) do 1.7.2013. Prebral pogoje pa mi ni jasno, ali to pomeni vezavo do 30.6.2013, ali pa je samo garantirana cena s strani GEN-I in lahko prestopimo kdaj koli.

Link: http://www.poceniplin.si/novica/112

Lp
#14
Laguna, si prebral tudi splosne pogoje?
Nobene vezave ni - do 20.1.2013 mora prodajalec dobiti podpisano pogodbo. To je vse.
#15
Prebral pogoje, pa glih zato mi ni jasno, pa tudi mi je malce "nelogično".

Po tej logiki, bo imel GEN-i dva cenika, enega za odjemalce, ki ne podpišejo "akcije", in enega, ki podpišejo "akcijo", za prekinitev pa bi bili isti pogoji (oz jih ni) za oboje. To me malce bega, saj pri elektriki je bila splošna akcija "garnatirana cena do ...", pa brez podpisov "akcij".

Zaradi navedenega sprašujem, čemu potem sploh "akcija" in kaj bi s tem pridobil GEN-i?

Lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »