Opremljanje doma > Ostalo
Keramični nož-brušenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Keramični nož-brušenje
#1
pred leti sem kupil set keramičnih nožev, ki so vrhunsko rezali. Sedaj po dveh-treh letih ne režejo kot so prej.Prosim, ve kdo brusi keramične nože, s čim se brusijo itd..zasledil sem da moraš imeti posebno orodje za tale keramični nož.
lp.
#2
http://www.brusilstvo-jereb.si/storitve_01.htm

Spodaj piše, da brusi tudi keramične. Več pa ne vem.
#3
hvala jack_1
#4
Kupi nove nože...
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#5
ja po dveh -treh leti bi si lahko kupil nove nože, ker sem toliko verjetno prišparal.
sem govoril z brusilstvom Jereb in mi je zagotovil da jih nabrusi bolje kot so novi.
Sama cena je še spremenjiva glede brušenja, toda do njih dostavit preko pošte tudi nekaj stane.
lp
#6
Keramike ni možno brusiti - v vsakem primeru bo žagica (pa čeprav očem nevidna). Verjetno bo vseeno bolje rezal kot zdaj, nikoli pa tako kot n.pr. Kyocera. Noži iz Hipermarketov pač niso primerljivi...

PS: zakaj misliš da so ploščice lasersko rezane?
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#7
Ne vem, kaj bi bila ovira za brušenje keramike.
Osnova vseh klasičnih brušenj rezil je uporaba brusnega sredstva, ki je trše od orodja.
In mimogrede - karbidna trdina (widia), ki je na lesarskih orodjih je trša od keramike in brušenje z diamantnimi koluti je nekaj čisto normalnega.
Verjamem, da bi bilo možno ob pravilnem načinu uspešno nabrusiti tudi keramične nože.
Drži pa, da je smotrnost tega vprašljiva, predvsem zaradi razmerja cene novega noža in brušenja.
P.S.: prav jutri nesem nekaj orodja na brušenje v Leitz, pa jih bom povprašal tudi o tem, ker me pač zanima.
#8
[quote="Nebomgabiksal"

PS: zakaj misliš da so ploščice lasersko rezane?[/quote]

Marsikdo res misli da so ploščice videle laser, ker se tako fancy sliši, ampak ploščice so v resnici BRUŠENE! Običajno je na roču moč zaslediti polkrožne sledi orodja.

pa če narediš povečavo najostrejše žiletke, je pod mikroskopom ravno tako žaga
#9
Itak.. brušene so z diamantnim (umetnim) brusom...tisto o laserju je pač živa laž

Prodam diamantne bruse....36 € kom...rabite 5500 obratov na minuto...
#10
tole je bilo nekoč že na Discovery-ju:
http://www.youtube.com/watch?v=JFnT5INymiY
Nekje na 05:40 se prične brušenje...
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#11
Dolžan sem še dodatek o mnenju v Leitz-u: dobil sem podoben odgovor, kakor ga je zapisal 'nebomgabiksal' - brušenje sicer gre, vendar z razpoložljivimi brusnimi sredstvi uspeh ni zadovoljiv.
Razlog je v problematični strukturi keramike, ki je za razliko od kovinskih materialov preveč enotna in rezultat je 'žagica'.
Še zanimiva primerjava: keramika je sicer trda, vendar po strukturi precej podobna 'kitajskim' dletom, ki se prav tako ne morejo kvalitetno nabrusiti, njihovo jeklo ne vsebuje dovolj trdih delcev...
#12
Ne vem sicer, kaj režete z temi noži, ampak kot je biksi napisal, keramika se ne brusi!

Niti ne vidim razloga za to.

Res sem dal pred več kot 5-imi leti za Kyocero "malo premoženje", ampak tudi danes mi odreže zrel paradajz enako kot prvi dan! :wink:

Ga pa ne perem v pomivalcu, ne mečem ga po tleh in v predalu v kuhinji se ne drgne z drugim priborom. 8)
#13
Citat:Od predstavitve na Japonskem leta 1984 so Kyocerini noži postajali vse bolj priljubljeni. Zdaj keramični noži praznujejo 25. obletnico stalnih izboljšav materialov in oblikovanja, katerih bistvo povzema trenutna serija klasičnih nožev KC.
Kyocerini keramični noži že 25 let uspešno dopolnjujejo trg vrhunskih kuhinjskih pripomočkov. Zaradi izredne trdnosti keramičnega rezila noži dolgo ohranjajo ostrost, skrb zanje pa je zelo enostavna. Keramična rezila ne rjavijo, niti ne prevzamejo vonja ali okusa rezane hrane. Prav tako se kovinski ioni ne prenesejo na hrano. Ergonomični ročaji in presenetljivo lahka rezila poenostavljajo pripravo zahtevnih jedi.


Prednosti keramičnih nožev Kyocera:

• izredno ostro rezilo, ki ne izgubi ostrine
• rezilo je odporno na madeže in ne rjavi
• nož na hrani ne pušča kovinskega vonja in okusa
• hrana se na rezilo ne prijema in nož se enostavno čisti
• nož je lahek in ergonomsko oblikovan


Čiščenje:

Napredna keramika ne absorbira živilskih sestavin, zato zadošča že hitro izpiranje in sušenje s kuhinjsko krpo.

Priporočamo vam, da sledite navodilom za uporabo keramičnega kuhinjskega pribora:
• Čistite ročno, s toplo vodo in tekočim detergentom za pomivanje posode.
• Brišite s čisto kuhinjsko krpo.
• Morebitne madeže odstranite z blago belilno raztopino ali z acetonom.
• Nož shranjujte v tulcu ali v posebnem predalu.
Keramični kuhinjski pribor Kyocera ni primeren za:
• rezanje zamrznjenih živil in kosti
• upogibanje, sekanje, dolbenje
• pranje v pomivalnem stroju
• rezanje na marmornatih in kamnitih podlagah, na krožnikih ali na površinah, kot je kuhinjski pult.
Keramični nož Kyocera je občutljiv na:
• močne udarce ob jedilni pribor iz porcelana
• izpostavljanje odprtemu ognju (keramika je gorljiva)
• brušenje rezila z navadnim brusilom (za ostrenje keramičnega rezila so primerni le diamantni brusilniki)
• na padce na trde površine

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... 4A&cad=rja
#14
Vsakemu svoje...

How do I sharpen ceramic knives?
You can resharpen your ceramic knife by using our resharpening service. Only Kyocera advanced ceramic knives can be sharpened with this service. We also offer a ceramic knife sharpener for Kyocera knives. It's a great at-home solution to refreshen and resharpen Kyocera blades.


http://www.youtube.com/watch?v=Oqn7vcByIgo
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#15
Vsi noži do sedaj so se brusili in verjetno bo tako še nekaj časa. Naj bo jeklen ali keramičen. Pač za vsako vrsto potrebuješ ustrezne pripomočke oz. orodje. Ne vem od kod folku da se brusijo z "laserji" Confusedhock: Z laserjem lahko edino odrežeš (v primeru o katerem je debata-da se razume). Ker je govora o keramičnih nožih vam povem, da se tudi tem končno rezilo oblikuje z brušenjem. Pred kratkim je bila oddaja "How it's made" na Discovery-u o Kyocerinih nožih. Tam je prikazan ves postopek in na koncu ročno brušenje teh nožev. Zatorej ne učite ljudi krive vere s svojim neznanjem. Pa brez zamere.


Skok na forum:




Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »