Kar naredi dom > Dom in male živali
Miši na podstrešju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miši na podstrešju
#1
Prosim za nasvete in pomoč!
Mi smo že čisto obupani :roll:
Stanovanje imamo v mansardi in zgoraj na podstrešju imamo konstantno miši. Gor sicer ni nobene hrane. Plastične mišelovke s hormoni in lepilo imamo konstantno nastavljene, ampak to ni glih najbolj učinkovito, ker se tisti hormoni hitro "razluftajo". Sedaj smo nastavili strup in se je gamad zgleda zavlekla med izolacijo za gips steno in smrdi :evil:
Je še kakšna druga opcija, da je zelo učinkovita?
Ob tej mišji mrzlici me kr vse mrazi, ker občasno pridejo tudi v stanovanje, kjer imamo tudi nastavljene pasti...
#2
Mačke nabavit in stvar kmalu rešena...pa ne tiste mačke nabavit ki na sedežni spi ko ubit in čaka kdaj mu boš prinesel kakšno ultra prebavljivo hrano iz nemškega uvoza...
#3
Mi imamo enake težave. Živimo v hiši, ki jo obkrožajo njive, mansarda je knaufana in gor se seveda sprehajajo miši...
Za začetek sem začel pasti nastavljati ob steni hiše, da jih (kolikor se da) eliminiram že v začetni fazi. Na podstrešje ne dajem nič, da slučajno kaka miš na podstrešju ali (še huje) v kaki kanuf steni ne crkne. Imam pa pasti tudi v stanovanju, da miš prestrežem, če se že prebije noter.
No, letos pa smo nabavili še mačko. Domača, tigrasta, dober potencialni lovec...hehe. Bomo videli, kako se bo obnesla....enih par je že ulovila...sama, zunaj....že ko je bila še čisto majhna. Naravni talent :mrgreen:
#4
Ko bo, če bo prinesla miš pred vrata, jo je treba pohvalit, potem šele dobi veselje do lova.
Vsaj naš (pokojni) Cufi je bil tak.
#5
Kako pa pridejo v mansardo? Jaz sem imel blizu hiše grm in sem ugotovil, da je nekaj (miš ali polh) uporabljalo vejo za dostop na streho. Zadevo sem posekal in sedaj (tok tok) je mir.
#6
Kaj pa tista zadeva, ki se vtakne v vtičnico in oddaja neke vrste mikrovalove? Baje, da ni škodljivo za domače živali.
Nimamo problemov z mišmi, ker imamo 3 mačke - vsi trije so odločni lovci. Big Grin
Upamo, da bo letos mrzla zima, da jih narava uniči, sicer pa je to jesen še pričakovati večje število glodalcev. Tako imenovana mišja leta se ponovijo na 3 do 4 leta.
#7
Itak, mačkona kupit..... pa tko k je reku LIAL, ko prinese pred vrata , mu hitr mal paštete dat za nagrado Smile
#8
pri plastičnih pasteh, SuperCat, Windhager in podobnih, redno preverjati stanje vabe. Ker se žival nauči kako izmakniti vabo brez da bi se past sprožila.

Pri SuperCat piše "odstrani pokrovček". Jaz ga odstranim, navrtam vanj 5 malih lukenj, dodam arašidovega masla in ponovno pokrijem. Vonj gre skozi luknje na pokrovu in ko se miš trudi pokrov odstraniti - bum.

So pa neke čudne miši letos - večje kot navadne, z dolgim repom, a manjše kot podgane, zadnje tace pa so oblikovane bolj za odrivanje nakopane zemlje kot za hojo... kot nekakšen voluhar ?


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »