Opremljanje doma > Kopalniška oprema
oglati umivalnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oglati umivalnik
#1
Zanima me, kakšne izkušnje imate z modernim oglatim umivalnikom, kakršnih je trenutno na trgu veliko. Meni so zelo lepi, vendar sem skeptična, kako so za čistiti (se po vogalih nabira umazanija), ali voda morda škropi ven?

Najlepša hvala za vsakršno pomoč, ker se morava kmalu odločiti.
#2
Jaz nimam izkušenj, verjetno pa bom naročila tega:
http://www.ika.si/sanitarna-oprema/kera ... -umivalnik

Zakaj pa bi se po vogalih nabirala umazanija?
#3
hej! midva imava sicer verjetno najcenejšo verzijo oglatega umivalnika Gorenje Quadra, ki še ni v redni uporabi, vendar sem opazila, da moj ne zna umiti rok v njem Smile pač je zelo plitek in tudi sama sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se navadila. Do sedaj sem recimo prala glavo v umivalniku, pa je očitno ne bom več za ceno estetike - blazno me pritegnejo grobe linije, ovalnih stvari se večinoma izogibam Smile


Priložene datoteke
.jpg   1832232.jpg (Velikost: 24,8 KB / Prenosi: 2570)
#4
Aha, najlepša hvala, tudi meni so zelo všeč a nebi reskirala za ceno uporabnosti. Morda bi bil globlji boljši, a so večinoma zelo dragi... vendar nevem kaj bom naredila.
#5
Koliko pa stane tale gorenjev umivalnik?
#6
Iz prve roke - glede bojazni o umazaniji ni panike, imampa širokega (dvojnega), kjer je pa drug problem - pipi sta 2, odtok en na sredini. To pa ni kul, ker je umivalnik prevelik in je premalo padca ter posledično preslabo požira. Za enojnega po mojem ne bo bistvenih težav, bo pa vseeno večja "luža"in posledično umazan rob okrog nje kot pri klasiki, kjer je padec proti odtoku večji.
LP,
Samojed
#7
hvala za nasvet Samojed. Prav takega (z dvema pipama) trenutno gledam, sem zanj že skoraj odločena. Torej mi odsvetuješ nakup?
#8
Jaz imam catalano iz serije zero (dvojni, za dve pipe in en odtok na sredini) in je super.
Umazanija se nič bolj ne nabira kot na okroglem, voda odteka BP, to je to...
Res pa je da je dokaj globok in tudi poceni ni bil..
#9
marička92 Napisal:hvala za nasvet Samojed. Prav takega (z dvema pipama) trenutno gledam, sem zanj že skoraj odločena. Torej mi odsvetuješ nakup?

Jaz imam Kolpasanovega in je precej plitev, dno pa nima prav veliko padca. Da bi odsvetoval nakup niti ne, v končni fazi je prav v redu ker je velik. Bi bilo pa mogoče bolj praktično montirat dva enojna oziroma dvojnega z steno na sredini in dvema odtokoma.
LP,
Samojed
#10
PEPO mogoče veš, ali je catalano iz keramike ali umetnega marmorja? Verjetno je tudi zaradi dobre firme in cene boljši. Sicer nevem do kake mere je res kakovost odvisna od cene. Mogoče kdo ve, za kake cenejše variante pa ne preveč slabe?

Samojed hvala za nasvet Big Grin
#11
Ta moj je iz keramike.
Jaz pa priporočam en večji umivalnik kot 2 manjša... pri nas smo v tem umivalniku od rojstva kopali našo hčerkico, in je že zaradi tega zelo praktičen Smile

Lp
#12
Jaz imam tegale http://www.ceramicagsg.com/box/washbasin-80-box.html in nimam velikih težav.
#13
Kolikšna pa je pribljižna cena tega?
#14
Zdravo! Gorenje Quadra 90 cm pride (s predali spodaj in ogledalom) skupaj 450-500eur, odvisno v kateri trgovini gledaš, mislim pa, da imajo tudi širine 60 in 120cm.
#15
cca 300-350€ imajo ga tudi v barvah, zelena, oranžna. Ampak pri nas je bilo odvisno od kombinacije ploščič...


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »