Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Izvajalec del povzročil škodo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izvajalec del povzročil škodo
#1
Pozdravljeni.

Konec maja je neko podjetje pri sosedih polagalo strojne tlake. Zaradi lažjega dostopa so z našim dovolenjem cev vlekli čez našo parcelo, v neposredni bližini naše hiše. V času del ni bilo nikogar od domačih doma ne pri sosedu, kakor tudi pri nas ne. Zvečer smo ob prihodu domov ob hiši našli razdejanje. Z mešanico za tlake so bila pošpricana vsa okna na tej strani hiše. Mešanica je bila tudi v otroškem peskovniku in na sveže zasajenem zeliščnem vrtu. Fasada je kazala znake spiranja z vodo. Na žlebu in zgornjem delu fasade so bili še vidi ostanki mešanice za tlake. Na zemlji so bile 3 velike zaplate strjenega tlaka.Po prihodu vodje del se je izkazalo, da jim je med delom počila cev za dovod mešanice. To naj bi se zgodilo pogosto. Za sabo so "počistili". Ni se jim zdelo nič narobe, da nas o tem niso obvestili. Vodja del je za silo očistil z tlakom umazane šipe in nam svetoval naj škodo prijavimo zavarovalnici.

Ko smo škodo poskušali prijaviti, se je izkazalo, da podjetje ni bilo zavarovano za primer povzročitve škode. Poklicali smo lastika podjetja. Po ogledu sta zelo arogantno nastopila, mahala s 100 € in predlagala, da jih civilno tožimo, če želimo več. Povedali smo, da nikogar ne želimo tožiti, da pa želimo povrnitev v stanje pred nezgodo.
Škodo so nam ocenili na 700 €. (čiščenje fasade in oken, ureditev zeliščnega vrta, sanacija peskovnika,...) Ko smo s tem seznanili enega izmed lastnikov je rekel, da smo smešni. Ob omembi, da bi lahko podjetje prijavili kateri izmed inšpekcij, je dobesedno zagrozil, da ve kje živimo in da imamo male otroke.

Na tej točki smo ostali. Dragi forumaši, ima kdo idejo kako naprej? Ne želimo nobenega zaslužka, radi bi le imeli zopet čisto fasado in okolico kot je bila pred nesrečo. Imamo mogoče prevelike želje.
#2
Kdaj vas bo srečala pamet?! Ob grožnjah takoj policijo, drugi dan pa do odvetnika za "prijazen" dopis... Pa seveda ga tukaj okrcat'
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#3
700€ škode?!?! Sicer poznam situacijo samo iz opisa, samo po občutku bi rekel da je to res nekako smešno...
#4
700EUR morda zadostuje za kakšnega normalnega vrtnarja, da vrt vzpostavi v kolikor toliko sprejemljivo stanje.
Barvanje fasade samo na dotični steni vsaj še toliko, če gre za belo barvo, sicer bo razlika v niansi opazna, če ne takoj, pa čez kako leto.
Sem pa prepričan, da so tudi stekla in okvirji oken poškodovani (spraskani).
Morda se kdo ne bo strinjal, a kakšna 2÷3 jurčka bi bilo sprejemljivo, čeprav je pa tudi res, da ne vem v kakem stanju je bila vaša hiška pred dogodkom (nekako ni vseeno, ali gre za praktično novogradnjo z vrtom kot v pravljici, ali pa 30+ let staro bajto, kjer je fasada že itak vsa lisasta, okna pa komaj stojijo na pantih, pol vrta zaseda kopinje...).

Glede groženj pa se vsekakor strinjam z biksijem.
#5
Do soseda, ki ste mu "delali uslugo", da se zmeni, kako bo uredil poravnavo škode. Če izvajalec noče poravnati, pa naj naročnik. Ko smo mi adaptirali, sem ves čas na eno oko gledal okoli, da le ne bi sosedu rož na vrtu zaprašili, kaj šele kaj hujšega.

Kar se pa izvajalca tiče in njegove manire da "ve, kje stanujete in da imate male otroke" - policija, takoj!
#6
Kdo je ocenil škodo?

Problem pa je ker je bil denar za odškodnini ŽE ponujen in ga niste hotli vzet..se je majster dobro zavaroval.
#7
Predvidevam da zavarovalnica.
Mahanje s 100 evri, katere ni vzel, pa je kvečjemu dobro zavarovanje oškodovanca, ne pa majstra.
#8
Jaz bi v vsakem primeru prijavil grožnje na policijo, odnos do strank pa na tržno inšpekcijo. Če že ne zarad odškodnine, pa zato da kretenu pristrižem peruti.
#9
Poznam en dober primer kjer je bila škoda narejena s tovornjakom...je dečko ponudil eno manjšo odškodnino vendar je oškodovanec ni hotel sprejeti...in so letele tožbe...in se je moral navsezadnje oškodovanec pod nosom obrisat...po parih letih

So finte..z odklonitvijo odškodnin...
#10
Hvala vsem za odgovore.

Fasada je stara 3 leta (kot tudi hiša). Okolica je v fazi urejanja. Ocena škode je neuradna cenitev naše zavarovalnice za primer, da se bo fasado dalo očistiti s baromatom. Pri izpiranju fasade so namreč "sprali" še en del lastovičjega gnezda.

Mahanje z denarjem pred nosom zame ni podudba o odškodnini. Čistilni servis, ki je bil mimo na ogledu za čiščenje fasade predvideva za čiščenje minimalno 180 € (brez odra). Pa z njim nismo nič v žlahti.

Osebno nimamo nobene potrebe po zaslužku z dohodnino. Želimo le nazaj čisto fasado in okolico brez dodatka betona iz tlaka. Sosed, ki smo mu delali uslugo, se dela kot, da se to njega ne tiče. Mene pa zanima ali lahko zavrne račun zaradi škode nastale pri opravljanju naročenega dela?!
#11
Johan_R Napisal:Do soseda, ki ste mu "delali uslugo", da se zmeni, kako bo uredil poravnavo škode. Če izvajalec noče poravnati, pa naj naročnik. Ko smo mi adaptirali, sem ves čas na eno oko gledal okoli, da le ne bi sosedu rož na vrtu zaprašili, kaj šele kaj hujšega.

Kar se pa izvajalca tiče in njegove manire da "ve, kje stanujete in da imate male otroke" - policija, takoj!

se strinjam
#12
Dej napiši katetra čefurska oz. šiptarska firma je izvajala tlake (sej za kakšno slovensko dvomim, da bi grozila otrokom). Sem ravno v iskanju izvajalca za tlake in omete, pa da se slučajno ne odločim za njih.
#13
dobrota je sirota!
izvajalec je več kot očitno bedak.
probaj se dogovorit s sosedom, pa naredite eno "mini čistilno akcijo", na koncu pa "pospravite" še kakšen čevap, pa "počistite" gajbo pira.....
peskovnik se "sanira" s par vrečami novega peska....strošek zanemarljiv....ostanek strjenega tlaka se odstrani...pa ste že pri fasadi...sperite še 1x...če je čisitlni servis ocenil da bo šlo in ker je relativno Ž"nova" ,se ne bi smelo nič poznati.... ženske pa emdtem rešijo okno, dve...pa je to to....

za izvajalca...pa napišite vsaj tu, kdo je bil..... mu bo povzročena večja "škoda", kot pa če bi vam saniral kar so zajeb****!

srečno!
#14
če mi en omeni otroke pri taki zadevi mu pade tema na oči!

pa kdo so ti asi?
#15
Pri pristopu k celi zadevi vam manjka edino fokus. Realna škoda je na hiši kot razumem. Tisti peskovnik in vrt pa samo megli situacijo in komplicira zadeve.
Glede groženj: kot ostali, policija. Glede izvajalca in investitorja pa zaradi ignorance en dopis odvetnika s pozivom k pisnemu predlogu o načinu (to je ključno, da ne bo vse skupaj še slabše) in roku odprave pomanjkljivosti. Odvetnik naj se odloči ali bo pisal obema ali le enemu. Glede na odziv, pa se kasneje dalje odločati. Od inšpekcij po moje tukaj ni pričakovati pametnega efekta.


Skok na forum:
Zadnje novice