Splošno > Sam svoj mojster
Kako razrezati cisterno od kurilca, da ne pride do vžiga?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako razrezati cisterno od kurilca, da ne pride do vžiga?
#1
Sosed ima v kleti staro cistreno, pa ne ve kako jo razrezati, skozi vrata ne gre, je bila verjetno zavarjena na mestu. Eni pravijo naj jo napolni z vodo, vendar si vsakdo predstavlja packarijo ko režeš in voda teče po fekserci in podobno. Ali je nevarno da pride do vžiga hlapov, noter je ostalo še nekaj olja.
#2
HMMM Kaj pa če bi prepustil delo strokovnjakom?
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
#3
Fleksarico pred uporabo za pol ure namočiš v mlačni vodi, da se navadi vlage in te elektrika kasneje ne trese.
#4
Če bi bil v cisterni bencin, bi bila to zelo zoprna zadeva. Ker pa gre v vašem primeru za kurilca, ni nobene večje nevarnosti za vžig, seveda pa je varnost potrebna. Predlagam samo en gasilni aparat za vsak primer, potem pa samo REŽI.
#5
ker je cisterna verjetno iz 3 mm pločevine zareži na vrhu, potem pa s kakšnimi močnimi ročnimi škarjami. sigurno se jih da kje sposodit. pa še prej boš naredil kot če fleksaš. pa da en omenjam svinjarije in vonja...
#6
Komplicirate Big Grin Big Grin gasilni aparat ti nič ne pomaga ker ne pride do vžiga ampak do eksplozije, to je ena stvar, drugo.... strokovnjaki to delajo na sledeč način: cisterno napolnijo z vodo.... pa giiiiiiiii muri..... rezati začneš od vrha navzdol pa je......
je pa še nekaj res, nafta ali olje se ti zežko vžge, resno.... gasil sem gorečo nafto z vodo z razdalje 1.5 metra..... pa pogasil.
Lep dan še naprej, pa kjerkoli že ste.
#7
Kar naredi tako kot sem ti napisal prej, tisto o eksploziji nafte pa kar pozabi in vodi tudi, ker ti bo dražja voda kot rezanje, to z vodo velja za rezervoarje od bencina.
#8
Če nočete z vodo (najboljša rešitev), potem si sposodi žago z malimi obrati in vidija listom, ne z navadno flex šajbo. Cisterno prej dobro prezračite oz naj ves čas skoznjo piha svež zrak (npr cev sesalca v eno luknjo, čez drugo pa naj piha ven, če imate sesalec ki to omogoča. Eno uro prej in ves čas rezanja, da ne bo explozivna koncentracija. Pa ne vlečt v sesalec, ker gredo hlapi čez motor, ki ima krtačke, ki iskrijo, ki.
Pa gasilne aparate pri roki.
Če bi jo napolnili z vodo, si pa sposodite kompresorsko orodje, da ne bo koga ubilo.
LP,
Samojed
#9
trapasto vprašanje: kaj pa ščiščenje cisterne? milnica ipd? um, kaka mivka?
#10
Z malo boljšo vbodno žago lahko režeš jeklo debeline 4 mm.Drugače sem pa jaz z fleksarico žagal 200 litrski sod ,v katerem je bilo kurilno olje pa še vedno tukaj tipkam-vžal se ni nič,je pa res da sem ga žagal na sredi dvorišča.Mogoče sem imel pa srečo :lol:
#11
Jani Napisal:Fleksarico pred uporabo za pol ure namočiš v mlačni vodi, da se navadi vlage in te elektrika kasneje ne trese.

Dobra ideja, vendar je cisterno potrebno še prej temeljito isplakniti z bencinom da se ostanki nafte ločijo od cisterne :evil: :twisted:


Si videl film "Atis leti u nebo"?
Big Grin Big Grin Big Grin
churimuri ma vas rad
#12
Z bencinom ga ne srat, hlapi ti gredo težko ven, resno. Bolje razreži tako kot imaš..... aha, prišel sem na idejo, ki je boljša kot fleksarica. Vbodna žaga je ok, samo matraš se preveč, kaj če bi razrezal z lestavičjim repom- električni seveda, ti ne iskri pa še matraš se ne ko režeš...... Daš nizke obrate pa gggiiiiii :wink: Žago imam doma samo liste je treba nabavit pa lahko posodim ni blema, odkod pa si?
Lep dan še naprej, pa kjerkoli že ste.
#13
Lahko pa najamete strokovnjake in ne bo ugibanja ali se bo kaj vžgalo ali pa ne.Meni so razžagali 4000l cisterno ,brez umazanije ,pustili za sabo čisto in odpeljali tudi staro nafto.Po dogovoru odpeljejo tudi pločevino in jo verjetno tudi prodajo.Cena storitve je bila okoli 70.000 .
#14
No ti predlogi z ubodno žago ali lisičjem repu so še najbolj sprejemljivi, bom sosedu posredoval predloge.

Les je lep: Smo iz okolice Nove Gorice.

Vsem hvala za nasvete.
#15
Dobro se imaš....... 70 flik...... dobro so zaslužili pa še cisterno prodali..... če se sam malo, pa res malo pomatraš.......imaš denar hitro zaslužen. No ja, vsak po svoje.
Atis, sem blizu Lj, če si kaj v teh koncih..... sem pa tudi dosti v Kopru če ti kaj pomaga.
Lep dan še naprej, pa kjerkoli že ste.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
11.10.2019 ob 09:01:30
Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
Zemeljski plin je vsestransko uporaben energent – v gospodinjstvu ga tako uporabljamo za ogrevanje prostorov, pripravo tople... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »