Kar naredi dom > Dom in male živali
kletka transporter za psa v avtu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kletka transporter za psa v avtu
#1
kmalu gremo na dopust pa če kdo ve ali je obvezno imeti psa (čivava) v kletki v avtu med potovanjem, do sedaj se je vozila na zadnjem sedežu na odejici. Nekaj sem gledala na Rwebshop-u http://www.rispwebshop.eu, imajo različne transporterje vendar ga ne bi rada kupila samo za na dopust. Gremo pa na HR.
#2
Naša se praviloma vozi v kletki, pa če bi, bog ne daj, prišlo do česa, bi bila lahko leteča čivava. Uporabljamo jo tudi, ko muco peljemo k veterinarju. Imam pa box vedno v prtljažniku. Sicer je pa te robe rabljene veliko na raznih naslovih. Kaj pravijo predpisi, pa ne vem.
#3
Zakon o pravilih cestnega prometa pravi, da morajo biti živali, ki se vozijo v potniškem prostoru ustrezno zavarovane.

92. člen

(jahač, gonič in vodič živali v prometu ter pogoji za udeležbo živali v cestnem prometu)

(1) Za jahača, goniča in vodiča živali, udeleženega v cestnem prometu, se uporabljajo določbe tega zakona o pešcih, če ta zakon ne določa drugače.

(2) Domače živali (psi, mačke, drobnica, večje živali idr.), ki lahko ogrozijo varnost cestnega prometa, so lahko na cestah, namenjenih prometu motornih vozil, le v spremstvu osebe, ki jih varno vodi. Živali je prepovedano voditi iz vozila ali z vozilom.

(3) Živali iz prejšnjega odstavka, ki se prevažajo v delu motornega vozila, namenjenega za prevoz potnikov oziroma prtljage, morajo biti ustrezno zavarovane.


Načeloma to lahko pmeni oprsnico in pritrditev s kratkim povezovalnim pasom v priklop za varnostni pas ali pa kletko, box... in pritrditev le tega z varnostnim pasom. Ne gre za zanemarit, da nefiksirana kletka ali box na zadnjem sedežu pri promet nesreči pomeni nevaren predmet, ki leti po vozilu in lahko dela "štalo", kaj seše, da leteča kletka ne pomeni za psa nič dosti boljšega kot nič kletke.

Naša dva sta v prtljažniku v kletkah in se je do sedaj izkazalo, da je to še najboljša rešitev. Za manjše pse je pa katerakoli od rešitev dobra ali oprsnica + pas ali kletka +pas.
#4
Za manjše pse je oprsnica idealna rešitev. Neprivezana kletka je, kot že rečeno, lahko nevarna ob trku, enako velja za neprivezane pse na zadnjih sedežih. Ne samo, da se njim ne piše dobro, tudi ljudi se lahko dodatno poškoduje s kremplji, ali čekani...


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »