Objave: 257
Teme: 46
Ocena:
0
Ok, naj mi kdo od starih mačkov pojasni, ali obstaja kakšen tehten razlog, da se ne
kosi mokre trave?
Jaz sem bivše mestno dete in kosim šele zadnjih nekaj let, pri tem se vestno držim
tega, da kosim samo suho (in si oddahnem, vsakič, ko dežuje)...pri tem, da kosim
z nitkarico (me ne skrbi rjavenje kosilnice) in seveda ne spravljam sena.
Pa me je presunilo. da bi v bistvu te dni lahko imela že pokošeno, ne pa da čakam
lepega vremena....sem res tupka, ne? Kako je s tem?
Objave: 16535
Teme: 48
Ocena:
50
Mokre trave se ne kosi zato, ker ti maši kosilnico in se jo preprosto ne da kositi.
Drugi razlog je, da če jo ne pobiraš, se ti ne bo posušila, ampak zgnila. Kar spet ni prav fajn.
Drugače pa komot pokosiš, kaj te briga, kako drugi delajo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 742
Teme: 2
Ocena:
2
v košaro ti bo zamašilo
stranski izmet OK
mulčenje-če je trava do 10 cm
Objave: 485
Teme: 11
Ocena:
0
Poleg tega naj bi bila konšnja mokre trave neenakomerna. Jaz sem zadnjič sicer pokosil vlažno travco vendar je res packarija. Še vedno pa bolje kot, da bi zrasla 30 cm
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
Pokosi jo. Kdo ti brani?
Najbrž je pa naslednjič ne boš več. Mokre, namreč.
Objave: 257
Teme: 46
Ocena:
0
Pa če pravim, da kosim z nitkarico (parcela je v strmini)...
A da je tudi z nitkarico manj enakomerno?
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
ja, pa zelo fajn je kosit v mokri strmini! pa žejn si manj, ker je dosti vlage....
daj si dereze gor, da ne boš več na riti kot s fleksarco v rokah !
Objave: 334
Teme: 36
Ocena:
0
A je to slabo, če kosiš mokro travo, pa se ti trava (tam kjer hodiš, oziroma kjer jo povaljajo kolesa od kosilnice) zlepi z zemljo in je še dan po košnji povešena, oziroma je to povsem normalna stvar in se bo sama dvignila...
LP
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
ko dežuje je čas počitka :-)
Objave: 1198
Teme: 27
Ocena:
0
z hondo gre po snegu :lol: :)
Objave: 19
Teme: 0
Ocena:
0
vse kar se poleže, se bo tudi dvignilo :)
Objave: 1653
Teme: 3
Ocena:
2
Košnja mokre trave (rosne!) je bila zapovedana pred leti, ko motorne reči še niso bile tako lahko dostopne, kot so sedaj. Kosilo pa se je seveda s koso. In je trava lepo padala, kosec ni bil prehudo utrujen in vse je bilo OK.
Potem so se pojavile BČS-ke. Z njimi se je dalo kositi v mokrem in suhem.
Nato so prišle vrtne kosilnice. Tiste s stranskim izmetom so bile čisto uporabne v mokrem in v suhem. Težava pa je nastopila, ko se je nekdo od bolj lenih spomnil kosilnice s košem. Pokošena trava je pri spravilu v koš morala premagati klanec in so nastopile težave z mašenjem. Pokošena suha trava to "klančino" do koša premaguje dokaj uspešno. Mokra pa jo seveda zamaši. Rešitev je v odstranitvi koša, blokiranju lopute, škornjih in gumiranih hlačah za na barko....če je že nujno kositi v ali po dežju :lol: .
Z nitkarico pa je košnja pridobila nazaj malo svoje veljave. Je sicer precej glasnejša in v njej ni nikakršne romantike. Ampak, praktično se da kositi (ob upoštevanju prave višine trave) ob vsakem vremenu.
In če opisano ne zadostuje, se človek pač zanese na svoje izkušnje...ponavadi.