Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Mizarstvo Rolk

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mizarstvo Rolk
#1
Pozdravljeni!
Mene zanima, če ima kdo izkušnje z mizarstvom Rolk iz Zapuž. Glede na to da so zelo ugodni, razmišljam o nakupu kuhinje, pa me prej zanimajo izkušnje drugih.

Hvala!
#2
Mene zanima isto. Smile
#3
Evo obujena tema. Ste že kupovali tam? Kako se vam zdi kvaliteta?
#4
++

Nobenega zanimanja za Mizarstvo ROLK?
Prispevam svoje izkušnje. Mogoče bo pa le komu prav prišlo.
Naslov naj bo:

KAKO PRIPRAVIŠ MIZARJA, DA POPRAVI NAPAKO NA IZDELKU, POTEM KO SI MU ŽE PLAČAL?

Pri Mizarstvu Rolk sem naročila kuhinjo . Belo, visoki sijaj, s kombinacijo svetlega jesena.
Dokler ni bila kuhinja postavljena in do konca plačana, je bil gospod Rolk ustrežljiv, točen, prijazen, vedno dosegljiv na telefon ali mail. Tudi montaža je bila izvršena na dogovorjeni dan.
Ko je bila kuhinja montirana in obenem tudi do konca izplačana, pa presenečenje - drugi obraz gospoda Boštjana Rolka Confusedhock: .

Po montaži so se pokazale določene pomankljivosti in napake. Ko sem ga o njih obvestila (osebno sem bila pri njem v delavnici) sva se zmenila, da pride tako ali tako, čez par dni v Ljubljano in se bo takrat oglasil tudi pri nas in napake odpravil.
DOGOVORA NA ŽALOST DO DANES (PO 2 MESECIH) NI IZPOLNIL. Tudi na telefon in mail SE SPLOH NE OGLASI! Očitno je, da svojih napak pri izdelavi in montaži kuhinje NIMA NAMENA POPRAVITI.

Jih bom kar po vrsti naštela:
1. Napa je ostala nepriključena na zračnik. Nima nobenega odvoda zraka – razen v omaro, torej je sploh ne morem uporabljati.
2. Omarica za napo sega prenizko – razdalja med PLINSKO kuhalno ploščo in napo je premajhna (PREDPIS NI UPOŠTEVAN) in nape tako ali tako sploh ne morem uporabljati –tudi, če bi imela odvod, ker ugaša plin!!! Elementa se ne da samo dvigniti, ker je že sedaj do stropa.
3. Pri montaži vgradnega pomivalnega stroja ni bila postavljena tesnilna guma, ki je priložena stroju!!! Posledično je stroj glasnejši in čuti se vonj praška, ko pere.
4. Na vratih viseče omarice je po celi širini praska, ki sem jo opazila šele, ko sem po montaži elemente očistila.
5. Od sedmih push mehanizmov sta dva montirana tako, da sta poškodovala dno omaric in sedaj to poka, eden je postavljen tako, da je čisto neuporaben – ne odpre vrat, eden pa že ne deluje več. Po dveh mesecih!!!

Še pomanjkljivosti, ki sem jih opazila, pa jih nisem reklamirala (ja, marsikaj kar »požremo«)
Zgleda pa, da bom morala tukaj kar vse »požreti«. Kako pripraviš mizarja, da popravi izdelek potem, ko si mu že plačal, če noče???

1. Vse police v omarah so zadaj in pri straneh samo odžagane, brez zaključnega traku, tako da se krušijo.
2. Na vratih pod umivalnikom se je sijaj na enem mestu že izgubil. Tam je sedaj viden mat madež, pa pri čiščenju uporabljam samo vodo in mehko bombažno krpico. Me že skrbi, kako bo kuhinja izgledala čez eno leto, da sploh ne govorim o desetih.
3. Viseča omarica, ki naj bi bila obenem okrasna, ni narejena tako kot sem želela in kot je bila narisana. Vedno, ko jo vidim me zmoti.
4. Spodnji elementi imajo »zob« - visoke omare so globlje od nizkih. Linija kuhinje je poravnana s pultom, namesto z elementi, kot je bilo narisano na skici ki sem jo predložila.
5. Vrata in predali že »strižejo« niso več poravnani. Pri montaži je g. Rolk sam omenil, da se to zgodi, pa da pride samo poravnat in je problem rešen. Ampak zdaj vem, da so to le prazne obljube.
6. Med pomivalnim koritom in pultom je okrog in okrog velika reža v kateri se nabira umazanija, lahko samo upam, da je vsaj tesnilni trak postavljen (za razliko od pomivalnega stroja)
7. Miza, ki sem mu jo dala skrajšati, ni ovalna, kot sva se dogovorila, ampak pravokotna z zaokroženimi robovi.

Tako, to je vse (zaenkrat) :? .
Ni malo, pri eni manjši kuhinji, ali ne? Ja, potrditev, da tisti rek – manj denarja, manj muzike, ponavadi res drži. Njegova reklama temelji na nižjih cenah, to je tudi mene na koncu prepričalo. Ali se je splačalo? Presodite sami.

Lep pozdrav. Suzana
#5
Moje skromno mnenje je, da se kuhinja naroci pri big playerjih kar se tice kuhinj in ne pri mizarjih.
#6
Sploh ni nujno res ... Sam imam z Rajspom iz Lenarta super izkusnje, pa sestrin brat tudi ...

Lp, G
#7
Mora biti Smile Smile
#8
Ja in ko greš malo od enega malo od drugega, spoznaš, da Ikea sploh ni slaba ..... za svoj denar....
#9
Jebel, zenin brat! Se vidi, da smo imeli piknik vceraj Wink Wink Wink
#10
Tudi jaz prispevam svoje izkušnje, glede mizarstva Rolk iz Zapž.
Izkušnje identične kot pri ge. Suzani.

Ne plačat vse, če ni gotovo!!!!
Aprila letos nam je montiral kuhinjo. Do montaže zelo prijazen , nimam pripomb.
Tudi montaža vredu, čeprav so bile pomanjklivosti, za katere je povedal da jih bo odpravil z naslednjim obiskom, ki bo v enem tednu.
Čakali smo ga doma, na dan ko je rekel da pride-GA NI BILO!!!
Pošiljala sem maile, ga klicala. Ne dvigne telefona in ne odgovarja na maile.
Tudi priporočeno sem poslala pismo, pa ga ni dvignil.
Skratka minilo je 3 mesece od montaže, mi pa nimamo končane kuhinje.
Priporočam , da sploh ne daste delati pri njemu.
Če pa že, niti slučajno vse plačati, preden ne konča!
Jaz grem k odvetnici, pa seveda na tržno inšpekcijo ga bom prijavila.
Suzani priporočam isto.
Lep pozdrav, Mateja
#11
odgovor od lastnika podjetja za matejo
Pozdravljena Mateja Lajsmner
Berem vašo objavo in se čudimo kaj pišete saj je tukaj več kot polovica laži ki ste jih zapisali o nas. Glede hladilnika smo vas takoj opozorili da ko ga boste naložili da se zna zgoditi da bo kakšna vrata drugače stala to pa zaradi tega ker imaste na podnu klasični laminat in tudi posledično se spremeni tudi kot omare saj je bil zrak pod tem laminatom in smo vam tudi pokazali kako se ponovno nastavi vrata . To smo vam takoj povedali. Glede tega kaj je za vas dokončati z naše strani ni . Ko je bila montaža opravljena ste tudi podpisala montažno poročilo in s tem tudi potrdila da je narejeno vse kot je treba po načrtu in da je vse tako kot mora biti. Imeli smo sicer nekaj težav pri montaži ki smo jih dokaj hitro rešili. Naknadno po enem tednu ste sporočila da želite imeti vgradno mikrovalovno nad pečico in ste želela imeti na novo vrata narejena v drugih dimenzijah. Povedali smo vam da ko bomo hodili na vaš konec POHORJE da se bomo ustavili pri vas , da ne bi imeli posledično več stroškov. Vendar ste zatrdila da v kolikor ne bom prišel da me boste prijavila na inšpekcije in tako naprej. Nas ne bo nobeden izsiljeval da bi jim delali zastonj saj tudi vi ne delate imam prav? saj je tudi na montažnem poročilu tako zapisano ki ga bom tudi priložil zraven. Opazil sem šele čez čas da ste blatila naše podjetje saj to za nas ni mnenje ampak blatenje in izsiljevanje in s tem ne boste dosegla ničesar. Kuhinjo smo vam izdelali na rok tako kot smo bili dogovorjeni prav tako uredili nakup aparatov po zelo nizkih cenah kjer jih niste nikjer mogla dobiti ceneje. Mislim da si ne zaslužimo samo eno zvezdico kaj pa vi mislite na to če bi vam kdo pisal o vašem podjetju kako bi se počutili prosim predstavljajte si kako bi bilo. Zato prosim da nehajte s tem ker je neprofisjonalno in otročje.
Na vsake toliko časa se najde kakšna stranka ki poskuša ali želi da podjetje propade tudi takšni se najdejo.
Spodaj imaste tudi sliko montažnega poročila ter slike vaše kuhinje po končani montaži.
V kolikor vas še kaj zanima Mateja Lajsmner me pa lahko pokličete brez problema.
Slike vaše kuhinje po opravljeni montaži ter montažno poročilo imaste v naši galeriji in si jih poglejte ter ponovno preberite kaj ste podpisala ter povečajte sliko vaše kuhinje kjer je hladilnik so bila vrata lepo naštelana.
slike so v googlu za mizarstvo rolk

lep pozdrav ekipa mizarstva ROLK
#12
odgovor lastnika podjetja za suzano ruzic
Pozdravljena Suzana Ružič

Povedali bi vam da smo z veseljem poslovali z vami do konca dokler ni prišlo do sprememb pri vaših načrtih.
Kuhinjo smo vam izrisali tudi z našim programom ter vam tudi pokazali kako izdelujemo kuhinje pri visokih elementih in s tem ste tudi povedala da se strinjate s tem. Kar se tiče zaključka zgoraj pri zgornjih omaricah ste povedala da ne želite imeti zaprto do vrha zaradi nape. Vprašali smo vas glede tega in ste povedala da boste sama uredila glede nape , nakup ogljenega filtra ter da boste vašega majstra prosila da vam kupi cev ter izpelje zrak ven. Mi smo vas vprašali če lahko izvrtamo luknjo v omarici ter pripravimo priklop na direkten zračnik in ste nam povedala da ni potrebe . Čudim se samo kako lahko ko je napa prižgana ugasne plin saj zrak piha v notranjost omare in ne na ploščo saj zadaj ni nobenih lukenj vsaj mi jih nismo izdelali. Kar se tiče pomivalnega stroja ni bilo nobene gume ali kaj drugega bila je samo samolepljiva gumica za spodnji del pomivalnega stroj mislimo spodaj in ne spredaj pri podnožju in je bila prilepljena ostalega nažalost ni bilo.
Glede mize ni bilo nobenega govora o ovalni mizi ampak o zaokroženih robovih ter bili so narejeni kot smo bili dogovorjeni radij 15cm in ne oval. Možno da je tukaj prišlo do nesporazuma med nama. Zadeva se še vedno lahko popravi v kolikor želite.
Glede vrat ste pa morali čistiti z zelo agresivnim čistilom saj so vrata narejena na mdf materijalu ter preplaščena z akrilom kar je zelo kvalitetno narejeno in obstojno. Tako da prosim ne pišite da je roba zanič. Lahko vprašate katerega koli mizarja in vam bo povedal glede tega materijala. Za čiščenje smo vam povedali katero čistilo potrebujete in katero krpo. Verjetno ste čistila z kakšno gobico ker smo tudi to že videli kako izgleda vendar se napaka lepo odpravi se spolira in vrata se spet svetijo.
Glede razmaka med napo ter ploščo je dovolj velik in po standardih kot mora biti.
Kar se tiče push sistemov ste bila tudi obveščena v kolikor vam kateri se pokvari kar je standard pri teh mehanizmih vam pošljemo novega.
Kar se tiče polic da pri strani niso zarobljene tega ne dela skoraj nobeden mizar lahko pogledate tudi tam kjer prodajao pohištvo tam še spodaj ličnic niso zarobljene kaj šele okostje kuhinje kar je to zelo pomembno.
V NAŠI GALERIJI SLIK IMASTE TUDI VAŠE MONTAŽNO POROČILO PODPISANO Z VAŠE STRANI. Ko je bila montaža končana smo pregledali vse kuhinja je bila tudi očiščena in ni bilo nobenih napak , bila je naročena samo dodatna polica pri dvižnem mehanizmu ki ste jo mislim tudi sama prevzela. Ko smo pregledali vse ste plačala samo z gotovino po končani celotne izvedbe.
Žal pa nimamo nobene slike vaših kuhinj ki ste nam jih obljubila da jih boste poslala na naš email.
slika montaznega porocila je v galeriji google

https://www.google.si/search?source=hp& ... erState=lb

V kolikor vas zanima še kaj nas le vprašajte ali pa nas kar pokličite,

lep pozdrav
#13
Zanimivo pisanje. Povsem identično z mojimi izkušnjami. Reševanje teh problemov sem sicer zastavil nekoliko drugače, kot omenjeno mizarstvo. Kljub temu, da mi je tak odnos nekaterih kupcev požrl ves zaslužek pri kuhinji, sem probleme rešil takoj. Se pa vseeno vprašam, ali taki kupci po zafrkanciji mizarjev sploh lahko mirno spijo. Fuj in fej... potem bi se pa še valjali po forumu. Kar se podpiše, bi moralo veljati, ne pa stodeset sprememb, napol konkretnih, tudi nerealih zahtev, potem pa na forum. Na juriš. Tako mizar, predvsem pa kupec, naj pomete pred svojim pragom.

Da tokrat o čistilih in vodi na iverkah ne bi...niti se ne čuditi, da mizarji še pred začetkom vsakega posla taka sranja vkalkulirajo v ceno...
#14
kadotr

Nažalost se mi ne pustimo da nas zajebavajo. Če bi naročili pri ostalih salonih denimo rutar , dipo ali dankuchen ki so tudi reklamacije ki trajajo več mesecev jih pustijo na miru ker vedo da ne bodo nič dosegli ker so močni že tako ali drugače. Nas male mikro podjetnike ki se borimo za preživetje nas pa enostavno teptajo na poden kot da smo psi enostavno ni nobenega spoštovanja . Ko pripelješ kuhinjo in še kaj dodatnega narediš pri njej denimo pri suzani so se odrezala še notranja vrata pa ni niti vprašala koliko je še dolžna za to. Potem te pa še izkorišča ter blati podjetje.Stranke ali kupci vedno napišejo za njih dobro nikoli ne bodo pa rekli sem tudi sama kriva dejmo popravit in krijem stroške če se le da , pa veste da bi vsak mizar ali podjetnik se strinjal s tem. Da pa stranka laže ter sili v nekaj kar ve da je sama naredila napako potem se tudi mi drugače obnašamo.
Dobro je samo to da smo začeli s temi montažnimi poročilami da se stranka podpiše da je to naročila in da je kuhinja brezhibna ker bi nas drugače požrli tako imamo vsaj dokaz z naše strani. Ter prav tako vse pošiljamo preko emaila da so dokazi.
Še do danes nas niti niso poklicali ne duha ne sluha o njih je pa res da smo bili vmes na dopustu tako da se ne javljamo oziroma službeni telefoni ostanejo v podjetju da se lahko v miru uživamo z družino ter spočijemo. če se pa ne javimo je pa takoj halooo ta se pa ne javi niti ne pomislijo mogoče so na dopustu saj je bilo tudi na naši strani objavljeno da nas ni ter poslano avtomatsko sporočilo na mail da smo odsotni.

v glavnem podjetje imam že 9 leto naredili smo več kot 500 kuhinj in normalno da se najdejo takšni ljudje ki izkoriščajo ampak je dosti žalostno da delajo tako. Ne zavedajo se da v kolikor pišeš laži o podjetju je to blatenje in je kaznivo dejanje lahko ostanejo tudi brez strehe nad glavo ampak jih opozoriš pa še vedno ustrajajo . Nam ni namen se iti z tožbami ampak da se zadeva reši in pri teh dveh strankah je nemogoče .

lep pozdrav Mizarstvo Rolk
#15
Glej, vsakdo po svoje rešuje težave z strankami. Jaz sem jih po svoje in mi ni žal takega pristopa. Se mi je zgodilo, da sem po odpravi neskladij in po pametnem pogovoru čez dve leti dobil vabilo na ožje praznovanje 50 letnice naročnika - popolnega tujca. Tako vabilo, verjemi, poplača kar nekaj grenkobe od zaj... strank. Na srečo je bilo takih zelo malo in sem pregural do penzije.

Malce me moti le, da si v devetih letih obstoja podjetja naredil več kot 500 kuhinj, po informacijah na bizi.si brez zaposlenih. To pomeni, več kot eno na teden...pri treh odprtih trr-jih kar dobro... (javna objava!). Pri takih podatkih je morda težko biti čisto brez greha...kljub temu, da je jasno, da se napaka lahko zgodi vsakemu (tako mizarju, kot stranki).

Ni odveč, da imata oba, stranka in mizar, vsaj nekaj pameti, pa se stvari rešijo...

Nasvet kupcem: ne kličite na telefon, temveč priporočen dopis, e-pošta, odvetnik, pa brez fotografije v teh časih tudi ne gre... Ni pa forum mesto za reševanje reklamacij!

Na koncu še nekaj življenjske filozofije: tretjini ljudi si všeč, tretjini ljudi zate dol visi, tretjini ljudi si zoprn in prav nič ne pomaga, da bi bilo drugače... Še nekaj: danes je kupec kralj (vsaj nekateri mislijo, da so).


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »