Kar naredi dom > Vrt in okolica
Betoniranje stebra vrtne ograje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Betoniranje stebra vrtne ograje
#1
Pozdravljeni!

Postaviti moram nov steber vrtne ograje - betonski, ker mi ga je neznani, nerodni voznik podrl. Višine cca 130 cm, dim. cca 12x12 cm.

Material za "šolanje" bom že še dobil. Muči me vezava armature, pa kako naresti "ušesa" za ograjno žico (ti stari stebri imajo ušesa, ki gledajo iz stebrov, niso privijačena preko PVC vložkov :evil: ). Ali lahko uporabim "hobby beton", ..., kako na koncu dobiti dokaj gladek izgled stebra?

Pomoč, nasvet oz. izkušnje bi mi prav prišle.

Hvala in LP, Ivo
#2
Najprej temelj v katerega lahko že postaviš armaturo. Štiri palice fi 10 ali 12. In pigle na vsake 15 cm. Zbi opaž iz pooblanih desk ali bosank, premaži ga z nafto . Postavi na armaturo fiksiraj z prečkami ki jih pribiješ na zabite kole itd......
Pa pazi vsaj 2 cm betona mora biti preko železa, da ne bo prevelika armatura.
#3
Susa, hvala! Zakaj premazati z nafto? Da lepo steče do dna?
#4
Da je beton bolj gladek...
#5
za tista ušesa sem pa sam naredil po moji pameti takole. Tista stran opaža je bila sestavljena iz dveh pokončnih usredinjenih dil, potem pa sem na stiku zvrtal po dve luknjici in vstavljal ušesca. Ko sem razšolal sem dile samo razklenil.

Čudo božje še danes vrši svojo funkcijo. Pa ko boš zalil beton, če nimaš vibrirne igle, počasi narahlo tolci po šolungi, da se vse lepo zalije in gredo ven zračni mehurčki.

Lp
#6
Kaj pa že narejeni stebri, ki se prodajajo po baubau trgovinah, obnovah itd.? Ne najdeš primernega? Verjetno ni najbolj pomembno da je ravno 12x12? Če ne dobiš točne višine ga lahko spodaj tudi odrežeš. Glede tistih ušes za žico če se ne motim se tudi to že dobi na teh stebrih oziroma so narejene luknjice v njih. Sicer pa tud montaža in sidranje karkoli na tak steber nebi smelo predstavljat večjega problema.

Kaj takega:

[Slika: VINOGRADNI--KI-STEBRI-AKCIJA-do-razproda...f2d27b.jpg]

[Slika: jz4F51YuVC5mbGt9.jpg]
#7
zdravo,

jaz bi potreboval betonske stebre za ograjo debeline od 16×16cm do 18×18cm ... a kdo ve kje bi jih dobil, sem že skor vse cementarne podjetja preklical pa samo nekje jih delajo, ampak imajo samo 1 kalup, pa jih potrebujem 33 torej bi jih delal cel mesec ...

Potrebujem za ograjo okoli hiše, potem pa bodo ti stebri oblečeni v dekorativni kamen.
#8
Pa si se kej pozanimal koliko bi stali taki stebri, če ti jih naredijo po naročilu? Glede na to da bodo oblečeni v dekorativni kamen ti tukaj zunanji videz ne igra nobene vloge, važno da je tapravi beton in da je v njem armatura. Opus d.o.o. vem da dela betonske izdelke kar hočeš, teli stebri pomojem nebi smeli bit pretirano dragi...
#9
kakor sem se pozanimal so stebri 12×12cm cca 17€/kos


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »