Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Gradnja skeletne hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gradnja skeletne hiše
Sam nimam sploh namena graditi kratkoročno (kot sem že napisal) tako da nimam pz-ja, me pa stvar samo zanima. Verjetno se ne splača reskirati življenja zaradi poceni izolacije... Den, si les sušil pred vgradnjo ali direkt iz žage?
izotop;

Sedaj ne vem, če je vse to letelo na mene, pa vseno;
PGD, požarni eleaborat je izdelan tako kot mora biti, PZI izdelan(ni bil prav poceni), zraven prilagam še sliko,detajl skritega žleba. Je pa skriti žleb izveden izven ovoja stavbe, tako da se je projektant zavaroval pred kakršnim koli zamakanjem ali podobno.

Vsi materiali v hiši so certifcirani, tako Kamena izolacija, steklena izolacija in Agepan. Vse elektroinštalacije so predvidene v samogasnih negorljivih ceveh.

Ne vem sploh v čemu je problem, saj poznam vsaj 10 hiš podobnih hiš, grajenih na podoben način. Ena stoji celo zelo blizu mene že 10 let.

tz123;

Z lesom je bilo pa tako, les se je sušil nekaj mesecev, vendar premalo, zato, je hiša sedaj celo zimo tako rekoč odprta in ostaja odprta do nekje maja. Les smo sestavljali še precej moker, vendar zaenkrat ne kaže nobenega večjega zvijanja. Bomo pa videli kako bo z leti...

[Slika: jqX-pgLmCXLEv0-EhEX9LZRLNroPpkQ1KslLMQSv...-h207-p-no]
den, ok potem, odgovarjal sem pač na tista pavšalna vprašanja o izolaciji ipd. pri takšni gradnji si pač ne moreš privoščit nekega "forumskega" projektiranja (da se razumemo: sigurno se pa da kakšen nasvet dobit).
sej pravim, no noben problem postavit teh zadev, vendar ne na pamet. a je to kje čez gorjance, slučajno?
Ne, ne hiša je na Gorenjskem...
@Baldrick

Tema je že malo stara, pa vseeno. Imam v planu delati skeletno hišo v letu 2021. Pa bi me zanimal kakšno je kej stanje tvoje hiše danes? (po 7-8letih?)

Bi se česa lotil drugače?
Izbral drug način gradnje?
kakšne pomanljivosti skeletne gradnje vidiš danes (če jih)?
Kako je z gibanjem lesa in stiki na notranjih stenah, kaj popokal?
Vzdrževanje? (verjetno, podobno kot vsako drugo hiša..ali pač?)

hvala za odgovore.


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »