Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Armature za kopalnico TEA od termotehne - so vredu?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Armature za kopalnico TEA od termotehne - so vredu?
#1
prenavljam kopalnico, potrebujem dve pipe, za umivalnik in za tuš-kad.
v termotehni sem videla luškane pipe TEA, za umivalnik nekje 35 eur, za kad nekje 50-60, se ne spomnim točno...
ali so dovolj dobre? Ali je vseeno bolje, da ne tvegam in vzamem armal?
#2
Odvisno kolk maš dnarja. Drugače pa, sem gledal zadnjič hans grohe pipe v merkurju na wc-jih in so za en drek. Bi imel raje armal. Drugače pa kupi tea (jih imamo in so kul pa nekaj armala) in zdaj ko delamo novo bajto bomo verjetno dali tea mogoče armal če bo dnar. Ampak čez 10 let bo že nova moda in te ne bo glava pekla če boš menjal te pipe.

Zdaj sem zabluzil 100 na uro ampak kaj hočem povedat je to, da so TEA pipe zelo solidne in res dobre za ta denar. In ni firma vse.

Če pa ti denar kipi pa kupi hans grohe Smile
#3
Pipe TEA so, kot je že napisal xgego, več kot solidne pipe za to, koliko stanejo. So res klasičnega videza, niso moderne, vendar vedno aktualne. Imajo 5 let garancije. Priporočam.
#4
To je enako kot če kupiš v Bau... pipe po 15-20€ vse je kitajska zadeva, so pa ves te pipe po mojem sporne, ker ne verjamem če so narejene iz pravih in zdravju neškodljivih materijalov.
#5
Izkušnje kažejo takole:
Pipa tea...od desetih 3 reklamacije.
Armal (ali karkoli boljšega)...od 1000 3 reklamacije.
Govorim za nove pipe.
Da ne omenjam felerjev, ki jih vidiš pri tea pipah. Ko ti vrže vse skup iz stene pri normalnih 3bar pritiska in tebe cel dan ni doma, ti bo pošteno žal za tistih prišparanih 100€.
Lahko pa imaš srečo in dela 10 let.
#6
Izkušnje po drugi strani kažejo pa takole - daš 200€ za hans grohe in ti pušča. Seveda, 300 izgovorov o svinjariji itd in ni reklamacije oziroma ni garancije.

Tea pip ne poznam, prvič slišim zanje, ampak če jih vrže iz stene zaradi izdelave in materiala, to lahko vidiš. Če jih pa vrže iz stene, ker je utrgalo preveč zategnjen navoj, pa pipa ni kriva. Bemti sunce in cesto - 3 bare zdrži najcenejši vrtni ščauh in ni boga da utrga kovino, če je vsaj dober milimeter stene. Če pa te stene res ni, bi pa lahko na oko presodiš da je zadeva prešvoh in ne "ziher".

Sicer pa sam tudi z armalom nimam baš dobrih izkušenj - puščanja v pregibu, škart navoji na priklopih cevi za vodo itd. Zame ime firme ne velja več niti pol toliko kot je veljalo pre 10 ali 15 leti - navsezadje je več ko pol stavri narejenih v istih fabrikah na kitajskem, tajvanu itd.
LP,
Samojed
#7
perd leti so imeli v trgovinah reklamacij za te pipe (pip je bilo vrnjrnih za celo paleto ),sedaj je stanje drugače vse pipe gredo še enkrat skozi test z priloženim kontrolnim listom in se napake na odlitkih ne pojavljajo več. je pa za to ceno kar soliden izdelek .


Skok na forum:
Zadnje novice