Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Pisoar

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pisoar
#1
Pozdravljeni!

Želela sva imeti pisoar s pokrovom, sedaj pa smo ugotovili, da je priklop vode narejen za zgoraj. Vsi pisoarji s pokrovom pa imajo priklop vode od zadaj. Drži? Če ja, potem bom ustrelila vodovodarja...

lp
#2
Zakaj pa vodovodarja?

Pisoar je precej redka stvar, ki se ne ravno pogosto montira. In verjetno če nista posebej opozorila vodovodarja da ima pa željeni tip drugačenrpiklop, je verjetno delal priklop kot običjano (od spodaj).

Sicer pa...če ni ploščic stvar ni nerešljiva. Če so..pač kupite brez pokrova....škoda hude krvi,. Poiščeš rešitev glede na dano situacijo.
#3
No, mene je moj vodovodar vprašal kakšen pisoar bom imel (tip) in je potem naredil tako kot je treba. Tako da kar se mene tiče kar po puško Smile
Upam da ne res no, upam da vseeno rešite. Drugače pa tudi če so ploščice bi ti morda ratalo, da zbiješ eno, dve dol in potegneš za pisoar vodo in nazaj ploščice. Ampak ne pozabi pa na tipko v tem primeru, ki pa pride nad pisoar.
Samo je pa razbijanje ploščic naknadno sitna zadeva- sem imel to ker sem pustil štrom za kuhinjski otok izven otoka, tako da ga ta ni pokril in smo prestavljali- bil sem kriv sam, ker sem upošteval pult in ne podnožje. Se pa vse da uredit.
#4
Ma nimaš kej...včas se pač kej ponesrečiSmile

Mene je tudi vodovodar vprašal točno kater model bom mel in je na tist model prilagodil priklop.

Ne vem kako boste imeli rešen izpust...potemtakem nimaš niti podometnega dela za izpust vode....?

Bo klasična hidravlična "rosfrei tipka" za izpust vode. Pač boste zbili dol tisto ploščico ali dve malo poštemali prestavili vodo pa bo problem rešen.
#5
ja, meni je moj še pravočasno vzel kladivo z rok, da nisem napadla vodovodarja Sad dala sem mu natančno skico modela pisoarja in bila zadovoljna z delom in seveda nisem preverila, če je naredil tako, kot je treba. nato smo položili ploščice in montirali pisoar, ki je sedaj na takšni višini, da ga uporabljajo lahko samo pritlikavci Sad ne vem, mogoče moj zgleda, kot da ima khm... do kolen?? Smile
#6
Seveda imamo kopalnico že skoraj čisto gotovo...
Vodovodarju sem dala sliko pisoarja (s pokrovom) in seveda nisem bila pozorna kako je kaj naredo, mi je pa vse skupaj zelo čudno, da ne bi pogledal risbe in po svoje delal....Skratka, šla sem pogledat v svoj foto arhiv in si ne morem in ne morem razjasnit.. Pošiljam v pogled foto arhiv, potek dela.
Na prvi sliki je ena rdeča cevk (tam naprej je še predviden priklop vode za pralni stroj), na drugi sliki je modra cevka postavljena nižje, pod nivojem wc tipke, tako kot je potrebno za pisoar s pokrovom, na naslednji sliki pa imam samo neko cevko zgoraj, za zgornji priklop vode. Kot da bi kdo kaj premikal...Sem najprej pomislila, da mi je gipsar 'zadelal' spodnji priklop vode, samo ni mi jasno kako je zdaj zgoraj?! Ali sem že malo zmešana?
V glavnem zaenkrat ne bo pisoarja, ker odprtega si res ne želim. Vendar pa razmišljam v smeri, da bi ploščice razbila, kljub moževemu nasprotovanju in mojemu parajočemu srcu...
Upam, da je razvidno iz slikic..
Joj, sedaj pa ne vem kako pripet slike?? Doc datoteke ni dovoljena, jpg slike so vse prevelike...
#7
Evo, uspelo mi je pripet fotke. Sem jih morala zmanjšat.
Prosim, če se kdo spozna, da malo bolj podrobno pogleda priklop vode. Na sliki 16 maj je neka 'rdeča' cevka zgoraj, na sliki 21maj je modra cevka nižje, na naslednji pa je modra cevka zgoraj. Je možno, da so cevko spodaj zadelali in da bi zgoraj moral biti tipka? Ali se mi pa že malo meša Cry
p.s. Tam naprej je priklop za pralni stroj
#8
Tik pred montiranjem pisoarja, smo ugotivili, da priklop vode ni pravilen za pisoar s pokrovovom... Cry
#9
Men tud priklop za pralni stroj deluje nekam nisko
#10
Pozabil .. odtok za pralni stroj
#11
Pozabi na tipko saj je potrebno razbit zadevo in predelat ja pa še če bi želela imet tako kot mora bi bi bila ponudba vodovodarja dosti dražja, ker podometni del za pisoar od Geberita te pride cca 80€ + tipka 150€ + delo in to je dodatnih cca 300€. Poleg tega pa imaš pisoar vgrajen v parapetu in bi moral dat tipko nad parapet, ali pa bi ti pokrov pokril tipko ko bi ga odprla...
#12
Glede tipke mislim da bi šlo, da se pokrov odpre ravno do tipke (če pogledam tehnične podatke od keramagovega corso pisoarja). A se da zadevo popravit, brez posebnega geberitovega podometnega dela? Odstranit ploščice je huda zadeva?
Še vedno držim puško v rokah, da nekoga mahnem po buči! :evil:
#13
Vsak pisoar je zgodba zase.
Torej bi morala imeti tehnični načrt za tip pisoarja, ki ga želita.
Je pa res, da bi vodovodar to moral zahtevati od vaju.
Od mene je...
#14
Težko boš sedaj dobila pisoar s pokrovom ravno pravšnjih dimenzij. Mislim pa, da bi lahko našla pisoar brez pokrova. Naredil ti je klasiko s quisc ventilom kar je ok. Dražje in boljša rešitev je z gaberitom, vendar pozabi.
Če je lahko brez pokrova, izmeri razdaljo med cevko quick ventila in odtokom in v trgovine (in net) pogledat kaj imajo.
Če hočeš s pokrovom in čim manjšimi stroški, razbi zgornji dve ploščici, podaljšaj cev dotoka, spusti nižje, in saniraj z novo keramiko. Ploščico razbi v točki in jo potem s štemarco ali dletom lepo odstranjuj.
Če hočeš predelat na gaberit, te čaka večji strošek (150€), in še več razbijanja...
P.S.
Ne jemlji naboja iz puške, dokler se vodovodar ne pride opravičit.
Meni se ni...
#15
Smrekca hvala za nasvet. Pisoar bo samo s pokrovom, ali pa ga ne bo.
Vodovodarju sem dala tehnično risbo keramagovega pisoarja in jo je imel pri sebi, zato se čudim, da bi bil tako neumen? Vendar če podrobno pogledam sliko 21-maj se tam vidi, da je priklop nižje. Mislim, da me je nekdo zaj*. V glavnem da se sanirat koliko tolko brez ogromnih stroškov, samo moram še prej moža prepričat, kljub temu, da ga bo on uporabljal in si je to želel, samo mu je že čez glavo razbijanja in popravljanja za majstri...


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »