Splošno > Sam svoj mojster
Sam sfriziral kotel ATMOS

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sam sfriziral kotel ATMOS
#1
Lep pozdrav mojstri,samouki itd . Berem forum kako izdelati kotel z najbolsim iskoristkom sej ni kaj super ce rata. Ampak Mojster pravi da ima ATMOSA le ta ima slab iskoristek . Mogoce njegov ,jas sem svojega toliko predelal ,da se lahko kosa tudi z visje cenovnimi uplinjevalnimi kotli. Dobro zdaj bodo skocili v zrak vsi tisti, ki iimajo kotle (ETA,KWB .FROLING iitd )Dobro saj ne recem klobuk dol ,imajo pac Mercedeze jaz pa sfrizirano SKODO ranga RS ( poznavalci vedo o cem govorim) Da preidem k stvari . Zacelo se je tako, da sem si pred parimi leti zacel razmisljati o postavitvi kotlovnice,vedel sem da bo kotlovnica na drva in da startam iz nule se pravi je treba postavit dimnik potegnit vodo. Uglavnem nizek start !Potem dobim vodoinstalaterja (je tako kod druzinski zdravnik) se posvetujem z njm kaj ugradit ,da bo poceni in dobro pa sem dal not 1000Lzalogovnik in Toplotno Crpalko 300L pa Vijadrus 22U ki pa sem ga po treh letih vrgel ven saj so mi sosedje stalno jamrali da se prevec kadi in da onesnazujem zrak.Pa se iskoristek je bil zelo slab zal je taka resnica in to vidim sedaj ceprav tudi ATMOS s tovarniskim 85 %iskoristkom ni bil bogve kaj ampak se zmeraj 100%bolsi .Pa sva se spet s vodoinstalaterjem dol usedla in tuhtala kter kotu monterat za 2000evrov seveda s montazo, Pa nardi klik-.ATMOSA dej not rece vodovodar -ok. spet kaksna (CESKA JAJCA) ma ne za ta denar je toto... Pa sem ga montiral! Pa sem zakuril mater je svasol super je bil zalogovnik in bojler cerka 3urah na 80C.Dober pa je prisla zima sem zakuril nametal drva in smo imel fino toplo hiso -mojo rat zebe pa ma termostat na 24C noc in dan . Ukurim pa tko- zakurim zjutrej potem pa spet nasleden dan in tko ces celo zimo.Usporedno spremljam forume o kotlih na uplinjanje veliko berem samo hvale na PROMETEJU pa tudi ta forum redno prebiram .Nakar se mi utrine misel! Caki zakaj jest nebi sam izbolsal ATMSOA motilo me je to, da mi mansi konci zerjavice padajo v izgorevalno komor to sem resil ,dober nisem vedel koliko so vroci dimni plini kako jih zmeri
#2
St2. No kje sem ostal aja pri termo metru za merjenje dimnih plinov,spet zgodba za sebe ga isces po netu pa v vodovodrskih trgovinah te sam debelo gledajo,zakaj hudica to rabis.Uglavnem je cela stala!No nakar imam tud srece in sem cist slucajno v eni trgovin vLJ.nasel ta termometer,sem ga takoj montiral.Super sam dimni plini so bli kar visoki 230c do 280c kaj pa zdej ?Ja nic sem si mislil,sem za zacetek dal ene stare ketne uzat,kjer imajo drgi kotli visjega cenovnega razreda turbolatorje.Ni mi dal mira sem tuhtal in istuhtal kaksne turbolatorje narest,pa sem jih tudi naredil,tisti ki imateATMOSE veste da so zadaj privarjene 4ali5navpicnih plosc.O.K.to sem resil in so dimni plini padli na 220c Potem se lotim izdelave izgorevalne KOMORE kaksne in is cesa VELIK UPRASAJ?Samot ki ga dobis Slovenskih trgovinah oziroma beton je primeren kvecjem za zidanje kaksnega vrtnega kamina ali sporgeta ne pa visoko temperaturne izgorevlne komore zato samot otpade.Dobr imam sreco da moja bols polovica dela v eni taki fermi da mi je pretctavila tehnologa, potem sva skup iskala resitev in vala KERAMIKA s oznakoK5 vodno livna zdrzi temperaturnanihanja 1500c brez problema.Potem sem se lotil izdelave kalupov zahtevna rec vam povem vse preracunat ,da ko to pride iz zganja to pade skup ko lego kocke
#3
st3.No pa pojdimo naprej. Izdelat izgorevalno komoro in na novo skonstruirat pa tudi ni kar tako (nisem na netu videl se nobene podbne tako da o kaksnem kopiranju ni govora pa tudi materjali so tukaj bolsi) Sama izgorevalna komora pa ima cerka 60kg plus jeklo ,ki drzi toleranco in ima obenm funkcijo grelnih reber oziroma toplotnih izmenjevalcev so teski 30kg.Aja sem se pozabil napisat ,da pa ulivanje keramike tudi ni kar tako. Rabis 1.ULITI 2.SUSIT poseben postopek 3.IN PA SE ZGAT 12ur.Kar zahtevna stvar,vam povem a se je isplacalo.To naredim sestavim -zakurim,super dimni plini 180c.pa220c max ampak ne da bi zdej vec pokuril nasprotno!Nap.prej ko nisem imel se nic narejeno na kotlu sem nalozil1x pa pol, zdej pa sploh ne smem polno nalozit ker imam premajhen zalogovnik,ker vem da kw. moci zahteva50.L. vode. Potem sem si pa omislil se potencimeter za moc ventilatorja ki je vezan s tipalm,le ta meri temperaturo dimnih ce dimni plini presezejo 220c. zacne vintilator zmansevati obrate.Pa kukalo sem naredil,da lahko kadar koli pogledam v izgorevalno komoro in vidim s kaksnim plamenom gori in vam povem ,da nic slapse kot pri g.PETERNELU ki ima svojo spletno stran PROMETEJ pa brez zamere g.PETERNEL . No pa se v zgornjem delu kurisca sem naredil konse da se drva lepo posedajo in lepo dogori to je za enkrat vse. Imam se nekaj idej ki jih bom v bliznji prihodnost poskusil realizirati_ JE PA RES DA SEM NA TEM KOTLU NAREDIL DOKTORAT v prenesenem smislu. L.P. od Catosa
#4
Lepo brati da so ljudje srecni... Bi pa misleni ejakulat imel veliko vec vrednosti, ce bi uposteval vsaj osnovna pravila slovnice.
Zal ne razumem kaj sem prebral.
#5
Sem bral tako prvi kot tudi drugi del te srhljive in napete nadaljevanke, pa še nisem dojel bistva.

Verjetno nas avtor drži v napetosti...
#6
Predvidevam da je tole tu tvoj nazadnje napisan post in verjamem ti da si skoraj naredil doktorat, mogoče bi še enega malega okrog foruma, pa da vidiš ko odpreš temo lahko v njej pišeš v nedogled, kot vidim si ti tole razdelil na tri podteme... na vsakem koncu nekaj...
Pa bi mogoče prilimal še kako fotko te tvoje preureditve...
#7
Kaj pa, ce bi moderator tole, sicer zanimivo, vendar malce zmedeno in razdrobljeno pisanje zdruzil v eno temo?
#8
Združeno. Upam, da bo cratos nadaljeval tukaj...

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#9
Najlepsa hvala moderatorju,da mi je zdruzil temo.Dolzan pa sem se opraviciti ,ker moj racunalnik ne potpira sumnikov in nekaj slovnicnih napak.Zal pa vas moram za enkrat razocarati glede FOTOGRAFIJ. Vsem zainteresiranim pa sem pripravljen pokazati zadevo kako deluje na svojem domu. Lahko me kontaktirate preko mail-a na Cratos0@gmail.com L.P.
#10
da ti nalepim v tvojo temo navodila, ki se jih poizkušamo držat na tem forumu, mogoče ti jih tukaj uspe prečitat:
PISANJE; nova tema ali odgovor
Ko odpirate novo temo jo uvrstite v pravi podforum - napišite jasen in nedvoumen naslov. Ko pišete sporočilo imejte v mislih, da večina vaših sogovornikov ne pozna situacije oziroma sprašujejo zato, ker potrebujejo jasen in nedvoumen odgovor; seveda za takšne odgovore mora biti tudi jasno postavljno vprašanje z vsemi potrebnimi parametri (lokacija, materiali, namen, način...). Zaradi raznolikosti parametrov je nezaželeno, da se v temah pojavljajo vprašanja, ki se začnejo nekako takole "Da ne odpiram nove teme bi kar tukaj vprašal...". Držite se začrtane tematike in pišite v slovenščini brez velikih tiskanih črk, kar v spletni komunikaciji pomeni KRIČANJE !!!; enako naj velja tudi za naslove tem, dovoljene izjeme so kratice (PGD, PZI, UE, itd) !
Neupoštevanje bo imelo za rezultat brisanje teme.
Hvala za razumevanje
#11
Ste me pa zasuli s uprasanji preko mejla, se trudim odgovorit v zglednem casu.Mogoce bom res moral dat kaksno fotografijo na forum .
#12
cratos Napisal:Ste me pa zasuli s uprasanji preko mejla, se trudim odgovorit v zglednem casu.Mogoce bom res moral dat kaksno fotografijo na forum .


dal si en kup informacij ki iščejo odgovore
#13
Kakšna slikca bi bila dobrodošla
#14
Uprasaj ce te kaj zanima?
#15
Najvec uprasanj imaste glede.a) turbolatorjev b)kako zmanjsat obrate vintilatorja?c)izgorevalna komora d)resetka ,ki je v zgornjem delu kurisca,(le ta je zelo pomemben sestavni del kotla)saj ima veliko prednost, ce je ugrajena.Se bom malo raspisal le o resetki. Najvecji problem je spet materjal.lz cesa jo narediti ,da zdrzi tako visoke temperature. V Slovenskih trgovinah se ne dobi nic primernega ampak res nic . Sem dal lito zelezno jo je v 14.dneh zmanjkalo, pa je bil ulitek fi.10 mm.Potem mi je nekdo predlagal,da naredim resetko iz inoxsa je bilo malo boljsa se zmeraj ne tisto kar sem si zelel. Je zgorela oziroma se stopila v dveh mesecih. Kaj zdaj ? Na netu sem iskal primerne materjale od Wolframa,Croma ma ni da ni . Sem ze obupal nakar na netu najdem eno Italjansko firmo,ki se ukvarja s specijalnimi legurami,jim poslem uprasanje kateri materjal in kvanto kosta.Me je skor kap 1.750 evrckov 50.kg.Sem jim rekel ce so zlate. Potem sem jim razlozil ,da jas ne rabim 50.kg. ampak eno palico fI.8 ampak sem jo tudi placal kot zafran. No zdaj je pa dobro, hvala bogu sem ze cisto obupal.


Skok na forum:
Zadnje novice

Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke Mitsubishi Electric, s plinom R32.
21.08.2019 ob 07:55:09
Nove, okolju in uporabniku prijazne toplotne črpalke  Mitsubishi Electric, s plinom R32.
Z naborom modelov od 5 do 23 kW in kaskadnim sistemom vezave zunanjih enot  toplotnih črpalk zrak – voda, Mitsubishi Electric pokriva... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »