Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Pohodni tuš koliko stane?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pohodni tuš koliko stane?
#1
Pozdravljeni,

Všeč mi je tuš, ki je v ravni z talnimi ploščicami (mislim, da se reče pohodni a ne?) vendar si ne predstavljam koliko bi zadeva stala. Razmišljala sem o varianti kjer je navaden sifon ne pa kanaleta (tista vem, da je draga ko hudič).
Ali bi lahko dali navaden sifon in bi nato keramičar naredil potreben padec, vse skupaj zatesnil in položil ploščice ali sem izgubila po poti nekaj nujnega (in dragega :twisted: )?

Ali je potem za tak tuš potrebna kakšna posebna kabina?

Hvala za nasvete!
#2
Poglej v moj spletnik (kombinacija ploščic v kopalnicah) tam je navadni sifon ni pa še kabine lp
#3
Če se prav spomnim, imajo tako nerejenih kar precej kopalnic v hrvaških obmorskih apartmajih. V enem lepših je bil kot kopalnice preprosto obdan z eno fiksno stekleno steno in steklenimi vrati. Zelo preprosto in lepo, brez odvečnih plastičnih kadi in pleksi sten. Fajn pri tem je, da lahko svobodno določiš velikost "kabine". Kanalete ravno tako ne potrebuješ, čeprav je mnogim zelo všeč. Tudi navaden sifon je lahko lep, funkcionalen pa enako kot kanaleta. Paziti je treba le na pravilen padec tal za odtekanje vode. Edina slabost je večja verjetnost nastajanja trdovratnih plesni v fugah talnih ploščic.
#4
ampak preden se ploščice položijo treba prvo namazat z mapelasticom in ob robovih mrežica kar stane pr. 100 eur.potem pa še fugirna masa za v tuš kabine kerapoxy cena pr. 50 eur,sevada če hočeš kvalitetno izvedbo,če pa hočeš fušarsko izvedbo potem pa kar navadno lepilo pa navadno fug. maso pa kaj bo pa bo.Zato pa ni vse v denarju tu šteje kvaliteta.
#5
To je seveda treba narest samo z ceno pa pretiravaš 1kg kerapoxja stane caa 8e mapelastika tudi ne porabiš za 100e ni ravno pocen samo tolk pa spet ne.
#6
a seveda pretiravam s ceno, saj ti lahko kupuješ po 1 kg v trgovini a ne.
#7
Zdi se mi, da Kolpa dela tudi pohodne tuše. Sicer pa so tudi drugi proizvajalci, V&B, Kaldewei, ... V&B ima sifon integriran v tuš kadi, ki se montira v nivo ploščic. Zraven pride trak, ki zatesni stik med kadjo in estrihom. Pod trak pa seveda mapelastic.
#8
nikolas2001 Napisal:a seveda pretiravam s ceno, saj ti lahko kupuješ po 1 kg v trgovini a ne.
Mapei ima pakirano Kerapoxy po 2kg ,kerapoxy dizain pa po 3 kg.
#9
Občutek sem imel, da se želi lele izogniti dragim talnim kadem, kanaletam..., zato bi ji bila najbolj sprejemljiva rešitev talne ploščice po celi kopalnici ter talni sifon in stena (kabina) na mestu tuširanja.
#10
jobizer Napisal:Poglej v moj spletnik (kombinacija ploščic v kopalnicah) tam je navadni sifon ni pa še kabine lp

Oj, a veš da mi ga ne vrže ven če grem v spletnike/iskanje :?: Čudno.

Kabina bi bila po vaše enaka če pride na kadico ali kar tako direkt na ploščice?
#11
Lele stran 6,sem pa tak mojster računalnika ,da ti ne znam drugač pomagat.
#12
Jobizer, najbolje, da prilepiš link. Jaz tudi ne najdem.
#13
evo link : http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... nicah/6085 Je pa to narejeno iz ploščic in navadni sifon.Mislim,da je lele spraševal po taki izvedbi
#14
Lepo. Boš pri tušu postavil steno ali klasično kabino?
#15
zelenec Napisal:Lepo. Boš pri tušu postavil steno ali klasično kabino?
To se je delalo pred 1 letom, pa takrat še ni bilo kabine .Rekli so ,da bodo narejeno po naročilu 2 stence, na sredini pa vrata kot 45st.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »