Ok, gremo dalje. Problema še nisem rešil, preživim pa v kurilnici več časa kot pri ženi :) Izgleda podobno, kot ko sem kupil kotel. Samo da sem takrat delal fine nastavitve regulacije in delovanja, zdaj pa se lotevam diagnostike težave.
Nekaj novih fotk na linku
https://www.dropbox.com/sh/plapp6fs46vak...bG_ja?dl=0
Prišel dimnikar, očistil dimnik in nekja oblog je padlo dol. A pravi, da ni problematično. Tudi vlek je izmeril in pravi, da je zadosten.
Zamenjal sem tesnilne vrvice okrog šobe. Šoba je v slabem stanju, potrebna menjave. Videti je, da je med šobo in plehom bila nekdaj neka tesnilna masa (beli flek), ki je več ni. Mi morda tu vleče noter luft?
Temperaturna sonda in lambda sta očiščeni, lambda kalibrirana, vode primarnega in sekundarnega zraka sem prepihal s kompresorjem in posesal.
za eno kurjenje sem odstranil turbolatorje. Imel sem samo višji TDP, samo gorenje ni bilo nič bolje.
Probal sem z dvojnimi različnimi drvmi. Lanskimi (gaber) in letošnjimi (bukev).
Tudi v izgorevalni komori sem odstranil ven vse in komplet očistil. Zadnja obloga ne nalega popolnoma na zadnjo steno kotla. Summim, da je nekje 3 - 4 mm reža.
Kot rečeno, zagori mi cela naklada v nalagalni komori in potem imam dejansko polno peč oglja namesto pepela. Posledično se tudi drva ne sesedajo, ker poleno nad šobo ne pogori popolnoma.
V tem trenutku lahko samo še zamenjam ventilator in pa izgorevalno šobo. Potem pa sem že brez ideje, kaj bi še lahko bilo in samo še kupim novi kotel :D
P.S.
Na eni fotki se vidi ležaj od motorja ventilatorja model FCJ4C82S in pa kondenzator za ta motor. Če bo kdo menjaval :)