Gradnja in obnova > Energijski viri
Attack 25-35 DPX lambda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Attack 25-35 DPX lambda
#46
Krokodilbranko
Koliko te je prislo vse skupaj, pa kaksen zalogovnik je to, z spiralami ali brez?
Hvala
LP
#47
Dragomije, kontaktiraj me na meil.
#48
Se lahko prosim priporočim za informacije, kako izvest tak nakup. Nimam izkušenj, so pa cene res ugodne.

krokodilbranko - a si je mogoče tudi ogledat kurilnico?
#49
Od kod prihajaš krokodilbranko - tudi jaz se zanimam za tak kotel(novogradnja in opremljanje kotlovnice).Cene so res kar ugodne v primerjavi z ostalimi kotli na uplinjanje z LS.

L.P!
#50
Pozdrav!

Kaj menite drugi uporabniki in kakšne izkušnje imate z velikostjo nalagalnega prostora te peči.

Ja, se sicer strinjam, da je majhen ampak mi to tu pri nas, KP in relativno dobro izolirana hiša, talno gretje, ne predstavlja velikega problema. Že sedaj furam gor v mansardo v radiatorje vodo z največ 55 stopinjami.
Sem si tudi ogledal v petek eno peč in se mi zdi kar solidna, sploh če pomislimo na ceno (na Slovaškem seveda).
#51
Imam kup sovražnikov ki me hočejo utopit v žlici vode ampak attacki delajo v redu.Edini problem je da morate vzeti kotel najmanj 35 in naprej .Na Hertza Firestar za katerega je stranka v Radljah ob dravi plačala cca 17 tisoč eur smo na konc koncev montirali Eragonov gorilec na pelete
in zdaj gospod niti pod razno ne razmišlja ,da bi nazaj kuril na drva.
Če me boste Hertzi tožli imam vse dokumentirano.
#52
Loza če si si kotel ogledal v Kamniku, si bil pri meni. Kar se nalagalnega prostora tiče pa mislim, da vsi, ki imamo nizkocenovne kotle hrepenimo po tem, da bi bil nalagalni prostor večji. Meni bi nekje ustrezalo 130 litrov, če bi kuril samo bukev, hrast... Pri mehkejšem lesu pa bi mi ustrezalo nekje 150 litrov nalagalnega prostora. Tako, da se z mareljo kar strinjam (on je to povedal na drugačen način), da je za 25kw kotel, 96 litrov nakladalnega prostora premalo.
#53
xgego Napisal:Evo odgovor direkt iz ekosklada:


Spoštovani,
glede nakupa naprave v tujini ni ovir, morate pa preveriti, če je naprava uvrščena na seznam ustreznih kurilnih naprav, sicer morate predložiti še merilno poročilo. Z vlogo je potrebno kandidirati prej, kot boste naložbo začeli izvajati (torej, ko boste pridobili ponudbe izvajalcev). Opozoriti vas moram, da je k napravi obvezno prigraditi vodni toplotni zbiralnik. Pri napravah z avtomatskim polnjenjem so sicer možne izjeme, če dobavitelj z merilnim poročilom izkaže, da so tudi pri najnižji nazivni moči naprave dosežene vrednosti emisij, kot jih določa javni poziv (več lahko preberete v rubriki ustrezna oprema pri spisku ustreznih kurilnih naprav).
Lep pozdrav,
Vesna Črnilogar
Pozdravljeni
Samo eno vprašanje. Pa ne me napadat, sem kar nekajkrat prebral celo temo, pa ne uspem razbrat iz postov:
Ali se zgornje obvestilo nanaša na Eko kredit, ali na subvencije?
Pa brez zamere, ker je bilo na začetku debate tudi nekaj govora o Eko kreditu.
l.p. JOHHAN
#54
Oboje, če vam odobrijo prihaja iz Eko sklada - se pravi eno ali drugo, za kar se pač odločite.
Kar se mene tiče so pripravljeni dat kakršnekoli informacije. Je pa res, da se striktno držijo predpisov- zapisanega v pogojih pridobitve (marsikaj zveste tudi na njihovi strani) in če temu ni tako vlogo "hitro" zavrnejo (sprobano! pa sem na tel. info. od njih vlogo popravil in dobil odobreno - se pravi, da če se držite razpisnih pogojev, ne ob zavrnitvi takoj obupat! ). Včasih je malo treba, da je ...

Lp
#55
Pozdravljeni!
Mogoče sem malo nerodno postavil vprašanje :oops:
Namreč gre za nakup kotla v tujini. Mogoče kaj več o tem.
L.p. JOHHAN
#56
Očitno se krokodilbranko noče izpostavljat (kar razumem), mogoče ne prebira redno.
Kontaktirajte ga na ZS mogoče bo več uspeha, ter ne bo ....
Lp
#57
Gomi Napisal:Loza če si si kotel ogledal v Kamniku, si bil pri meni. Kar se nalagalnega prostora tiče pa mislim, da vsi, ki imamo nizkocenovne kotle hrepenimo po tem, da bi bil nalagalni prostor večji. Meni bi nekje ustrezalo 130 litrov, če bi kuril samo bukev, hrast... Pri mehkejšem lesu pa bi mi ustrezalo nekje 150 litrov nalagalnega prostora. Tako, da se z mareljo kar strinjam (on je to povedal na drugačen način), da je za 25kw kotel, 96 litrov nakladalnega prostora premalo.

Ne, nisem bil pri vas, bil sem pri krokodilbranku.

Sam se pripravljam na naročilo na slovaškem. Naročilo bom sprovedel nekje prvi teden v maju.
Po informacijah s sklada lahko kupim tudi pred oddajo vloge, le da je zadeva na njihovem spisku in DPX 35 Lambda je. Čakam še na ponudbo človeka, ki bo zadevo zmontiral in zagnal. Ta mora pa biti pri nas ustrezno registriran. Ko bom še to imel, pa še slovaški račun, bom dal vlogo. Dobavni rok za peč je po informacijah s slovaške 2 do 3 tedne.
#58
Ne vem s kom na skladu si kontaktiral, ampak daj še enkrat preveri. Kar nekaj forumašev je dobilo od ekosklada zavrnjene vloge, ker so najprej opravili investicijo, šele nato pa oddali vlogo.

Najprej rabiš predračun za vlogo, končni račun oddaš, ko je zadeva zaključena. Tako je vsaj meni poznan postopek. Če so pa za letos kaj spreminjali, pa ne vem.
#59
Pozdravljeni!
Iz ekosklada sem dobil naslednji odgovor i sicer od g.L.P.:
Spoštovani!

Rok za dokončanje del po prejemu naše odločbe je 6 mesecev, trenutna čakalna doba za pregled vloge in s tem izdaje odločbe pa je trenutno cca. 3 mesece od prejema vloge. Če imate namen kotel vgraditi šele naslednje leto, potem vam priporočamo, da z oddajo vloge še počakate. Načeloma pa lahko kotel kupite že prej, če imate namen kotel posebej kupovati in vam ga ne bo dostavil izvajalec. Kotel mora obvezno vgraditi izvajalec.
L.p. JOHHAN
#60
Pozdrav!

Samo material - peč in zalogovnik bom nabavil pred oddajo vloge. Po oddaji vloge, ter seveda odobritvi, pa zaključil z investicijo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »