Objave: 563
Teme: 67
Ocena:
6
Evo odgovor direkt iz ekosklada:
Spoštovani,
glede nakupa naprave v tujini ni ovir, morate pa preveriti, če je naprava uvrščena na seznam ustreznih kurilnih naprav, sicer morate predložiti še merilno poročilo. Z vlogo je potrebno kandidirati prej, kot boste naložbo začeli izvajati (torej, ko boste pridobili ponudbe izvajalcev). Opozoriti vas moram, da je k napravi obvezno prigraditi vodni toplotni zbiralnik. Pri napravah z avtomatskim polnjenjem so sicer možne izjeme, če dobavitelj z merilnim poročilom izkaže, da so tudi pri najnižji nazivni moči naprave dosežene vrednosti emisij, kot jih določa javni poziv (več lahko preberete v rubriki ustrezna oprema pri spisku ustreznih kurilnih naprav).
Lep pozdrav,
Vesna Črnilogar
Objave: 122
Teme: 5
Ocena:
0
Ja sej lahko predračun tudi nase dobiš. Monter ti da pa predračun za izvedbo. Verjetno je pa bolje da peč on vključi v svoj predračun. Če ne zaradi drugega že zaradi davka 20-8.
Objave: 563
Teme: 67
Ocena:
6
Nekje na forumu sem prebral, da imaš lahko dva različna predračuna
nrp. en račun za peč, drugi račun za ostalo drobnarijo in priključitev. Bom pa se še to pozanimal.
Objave: 265
Teme: 10
Ocena:
0
To mi je znano, imam že dve zaključeni vlogi in eno tik pred tem.
Samo to nisem vedel, da imaš lahko predračun za kotel na sebe in zraven še ponudbo za montažo od monterja, pri subvenciji pa ti upoštevajo oboje. To še preveri, ko si ravno na vezi z njimi.
Objave: 4069
Teme: 39
Ocena:
3
predračunov imaš lahko več. a pozor: vgradnjo mora izvesti strokovnjak s pravilno šifro dejavnosti. ne more bit na primer elektrikar. mislim da je glavna dejavnost teh strokovnjakov 42.200 - popravite me če se motim.
Objave: 5
Teme: 0
Ocena:
0
Kot novinec na tem forumu, vsem lep pozdrav.To zimsko sezono katera se izteka me je (nas je) ogrevala uplinjevalna peč ATTACK DPX LAMBDA 35 KW, s pomočjo 2000l ATTACK zalogovnika. Za zdaj imam o peči samo pozitivno iskušnjo. Po peč in zalogovnik sem se odpravil v Slovaško.Kar pa se cen tiče, so napram Slovenskim uvoznikom prepolovljene. Pred dvema dnevoma nam je (EKO SKLAD) nakazal subvencijo 1500 euro.