Torej jaz ogrevam skupno 500m2 , vendar samo 400m2 konstantno +100m2 ko je zunaj 0 in minus zaradi delavnice. cca 1900ur na leto na uč bi rekel 25m3 drv, 28kw peč 2000lit zalogovnik.99%bukva.
Temparatura dimnih plinov se giblje od 150 pa do 220. TDP je najvišja na začetku gorenja v prvi uri. Potem se ustali na okoli 170 stopinj in proti koncu na 150 stopinj. Tu poteka že izgorevanje.
Če nalagaš kakšen drobiž bo vedno pognalo do 220 stopinj. Normalna drva pa do 200 stopinj max. Peč je 18 kw.
Jaz lahko frolingu štelam moč 190TDP 18kw, 200TDP 22KW ,210TDP 28-30KW
Zato sprašujem ker si napisal da gori 5-6 ur , meni tudi če je na 18kw, če je pa 30 pa 4ure. Se pa pozna bolj čista peč če je na 30kw, ni mokrega črnega katrana po stropu nakladalne in na vratih. Pa tudi po eni rundi kurjenja recimo, sta zalogovnika bolj vroča kot če je na 18-22kw ko gori 6 ur, po koncu gorenja ponavadi skoraj nič toplote ne steče viška. Pa tudi temperatura v kurilnici je znatno višja cca 3c če je na 30kw.
Zamenjana šoba, tesnilne vrvice na vratih in vetrnica ventilatorja. Zatesnjena in blokirana vratca lopute v dimnik. Display je malo bogi, občasno neberljiv, ampak še dela. Počasi bo potrebno menjati tudi oblogo na vratcih izgorevalne komore. Že kar nekaj let je razpoka po sredini.
Sicer še zmeraj ugotavljam, zakaj mi TDP začnejo padati, ko zaprem nalagalna vrata in se mi kasneje vžge cela naklada, namesto da bi lepo odgorevalo od spodaj navzgor. Ostane ogromno oglja na koncu.
A ima kdo kak enostaven nasvet za vgradnjo kukala v izgorevalno komoro?
8.10.2022 ob 16:14 (*Zadnja sprememba objave: 8.10.2022 ob 16:20 uporabnik zoki16.)
Že deseto sezono uspešen zagon Attack DPX 25 PROFI... Doslej menjan samo ventilator (ko je bil še v garanciji). Pokurim vsako leto cca 20 m3 bukovih in gabrovih drv.
A se kdo tole bere
Jaz sem zacel kurit tako danajprej zakurim vedro drobiza (veje, letve, deske...) Cez pol ure ko.pogori pa dolozim polena.
Kot zaenkrat kaze bo na tak nacin precej manj tezav z resonanco in ugasanjem ognja v IK prve pol ure
No ja, nekateri še beremo in če o kaki stvari kaj vemo, to tudi napišemo.
Sam imam tako suha drva, da z vžigom nimam problemov. Dovolj je nekaj pesti oglja od prejšnjega kurjenja zgrabljenega ob šobo in rahlo vžganega z net lampo, ter poleno ali dva razcepljeno na 3 do 5cm. S takimi trskami prekrijem oglje in dno nakladalnega prostora. Se takoj vžge. Po nekaj minutah naklado napolnim in zaprem. Kotel štartam običajno predno pričnem segrevati oglje.
Jaz ob tej mili zimi kurim 2x po polovico nakladalne komore, da je stalno temp nad 70c v kotlu in tudi talno imam na 24/7 stalno na 30c pa radiatorji na 32c
Pozdravljeni lastniki napadalcev.
Po 10 letih je se je odločil da bo začel nagajat in je naredil lužico.
Na ekranu so se tudi začeli pojavljati razni čudni znaki, ampak se da razbrat vsebino.
Zanima me ali je že kdo varil oz. popravljal kotel? Še eno vprašanje, kako se odstrani spodnja komora?
Verjetno ni več aktualno , sem pa ga jaz varil v 2 letu , počil je v spredaj v stropu izgorevalne komore na pločevini ki drži šobo, nato sem mu naredil izolacijo v prostoru pa je 8 let mir plus razbremenilna luknjica na vsaki strani.
Zgledalo pa je tako da sem tudi ven dal izgorevalno šobo in sem varil zgoraj in pa spodaj , ewb elektrode.