Gradnja in obnova > Napeljave
Zračnost oz prezračevanje v garderobi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zračnost oz prezračevanje v garderobi
#1
Zdravo,

v spalnici imamo garderobo ločeno s predelno steno, sedaj me pa zanima ali bi bilo v garderobni del potrebno montirati kakšen zračnik ali podobno. Gre za prostor cca 2,5m x 1,5 m, v katerem bi bile zgolj predali, obešala in police, brez ličnic, vrata so le na eni strani (torej podolgovat garderobni prosto) Skrbi me, da bi bilo premalo zračenja, ali celo plesen v delu ki je najbolj oddaljen od vrat.

Ali bi pomagalo, če bi v predelno steno vgradil prezračevalno rešetko, na nasprotni strani kot so vrata, tako da bi lahko zrak krožil.

Hvala za nasvete.
Martina
#2
Vsekakor je zračenje nujno, če ne želite imeti težave z neprijetnim vonjem ali celo s plesnijo. Po moje je dovolj že kakšna rešetka pod vhodnimi vrati in na nasprotni strani vrat, ali pa kakšen ventilatorček.
#3
Garderoba, v kateri je shranjen tekstil, mora obvezno imeti zračenje!
Vseeno je, ali vanjo vstopamo enkrat na leto, ali vsak dan.
V to sem se na žalost sam prepričal.
#4
No super, sedaj ste mi dali idejo.

Že prej sem se namreč odločil, da prezračevanje v spalnici ne bom rešil tako kot je običajno (da bi v njej imel samo vpihe kot v ostalih sobah), ampak bodo v njeh VPIHI IN ZAJEMI. Ona bo torej ločena od ostalih prostorov. Razlog je v tem, da ne želim imeti reže pod vrati ali celo rešetke v vratih spalnice temveč jo želim ZVOČNO izolirati od sosednjega prostora (imam zelo rahel spanec, zraven pa je dnevna soba s TVjem itd...). Pod vrati spalnice bo tako pripira, vrata pa zatesnjena z tesnili.

Tudi jaz nameravam izvesti spalnično garderobno omaro v samogradnji, da bo segala vse do stropa. Omara ne bo imela stropne plošče, nosilec okvirja vrat bo privijačen direktno na stene in strop sobe.
Znotraj omare na stropu bo zajem zraka (v rekuperator).

Tako bom ubil dve muhi na en mah: zagotovil bom prezračevanje omare v pravi smeri (iz prostora ven) in znebil se bom ene grde rešetke na stropu.
#5
dragoF Napisal:Vsekakor je zračenje nujno, če ne želite imeti težave z neprijetnim vonjem ali celo s plesnijo. Po moje je dovolj že kakšna rešetka pod vhodnimi vrati in na nasprotni strani vrat, ali pa kakšen ventilatorček.

Sam ima garderobno sobo dimenzije 1,60x3,30, brez okna, prezračevanja že 5 let. Vrata so na kratki steni. Na vsaki strani sem naredil poličke kot v omari z nosilci Bau, na eni dolgi strani širine 30 cm od tal do vrha, na drugi dolgi strani in kratki strani nasproti vrat pa police širine 50 cm od tal do polovico višine. Čisto pod strop pa eno rosfrei štango za obešanje po celotni dolžini dolge stene in po kratki steni nasproti vrat.
Do sedaj še ni bilo težav z vlago, plesnijo, oblačila nimajo neprijetnega vonja. V sredini pa je še dovolj prostora za likalno mizo, saj smo pri hiši vsi suhci.

srečko
#6
Torej je zračenje garderobne sobe povsem zadovoljivo z ventilatorjem ali je boljše dati rekurperator?

Poslano z mojega HUAWEI VNS-L21 z uporabo Tapatalk


Skok na forum:
Zadnje novice

Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »