Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena do III. GF ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena do III. GF ?
#16
A ni jasno napisano, da je hiša že zgrajena? Saj imate fotke prodajane hiše gor. Ne ve se, kje točneje hiša stoji. Ni vseeno, ali je hiša 1km od centra Brežic ali pa je 20 km stran. Ne vemo velikosti parcele... in še in še... Brez teh podatkov je nemogoče oceniti, ali je cena ugodna.
#17
jaz to razumem kot da je izbrana lokacija in tudi za parcelo se ve kolikšna je. gradnja se bo pa začela v letu 2012. torej letos. torej parcela je, koliko je oddaljena od brežic se ve, velikost se ve. samo hišo še morajo postavit (enak tloris so že zgradili nekje drugje - ta je na fotkah). tako jaz razumem. seveda pa lahko jaz to razumem narobe...
#18
Razen, če kupuje hišo, ki je na fotografijah. Bosta Irena in Igor najbrž bolj podrobno pojasnila. Težava pri teh "simboličnih" fotkah je pogosto v tem, da objavijo vzorčno hišo na lepši lokaciji kot je dejansko lokacija prodajane nepremičnine. Ko sva z ženo iskala pred dobrim letom, sva naletela na kup všečnih fotografij, ko pa prideš na parcelo, vidiš, da je tik ob: tovarni, farmi puranov, reki (poplave),... Kot po naključju se prodajalec praviloma ne spomni objaviti tudi kake manj prijetne fotografije.
#19
Pa da ni tako, da prodajalec zahteva kupnino še preden bo hiša zgrajena. Take vrste ekstremni šport tudi ni preveč dober za živce.
#20
Pa tudi sicer mi cena glede na tržne cene parcel na tem koncu in običajnim stroškom gradnje do 3. faze na m2 ne deluje ravno poceni. Prepričan sem, da se bosta lahko, če vama je lokacija všeč, izpogajala za vsaj 10% nižjo ceno.

Če hiša še ni zgrajena, pa zelooo previdno. Firma lahko pobere predplačilo, gre v stečaj, vidva pa ostaneta brez denarja in hiše.
#21
Nacionalni šport je bil, da je folk dal kupnino za stanovanje, pri čemer je bilo stanovanje šele privid na kmetijskem zemljišču, ki je bilo vredno procent stanovanja. Morda so se sedaj stvari kaj popravile, vendar naivnost je bilo vodilo tako pri zbiljskem gaju kot celovških dvorih in še kje, potem pa jok in stok, kako so vse po vrsti nategnili.
#22
rs1975 Napisal:pa ša Rebeko imaš za prvega soseda...Wink

E to je pa nekaj vredno! Sam kolk za koga v + ali v -?
:mrgreen: :lol:
#23
Ker so časi več kot čudni, ti priporočam, da celoto kupuješ po fazah.
Podpišeš prvo pogodbo, s katero kupiš parcelo in dokumentacijo za hišo, če obstaja (veljavno gradbeno dovoljenje in plačan komunalni prispevek). Vse to prepišeš na svoje ime.
Hkrati podpišeš s prodajalcem še pogodbo o gradnji skladno s PGD in PZI ter v njem opredeliš roke in način plačila po fazah.

Plačuje se za nazaj, za posamezne izvedene faze. npr.:
1. faza: temelji in plošča,
2. faza: nosilni zidovi in plošča,
3. faza: streha,
4. faza: komunalni priključki.

Pogodba obvezuje obe strani. Tebe, da redno plačuješ, izvajalca pa, da izvede obveznosti iz pogodbe. To je fer za oba. Izvajalec zalaga omejeno vsoto kratek čas in s takšno vsoto resen izvajalec ne sme imeti težav. Če jih ima, pomeni, da je že zelo na robu in lahko hitro pade čez rob.

To, da nakažeš denar za virtualno hišo, ti odsvetujem, ker danes tudi najbolj pošteni podjetniki ali celo sorodniki in znanci lahko hitro zabredejo v dolgove, niti ni nujno, da po lastni krivdi.

Nam je izvajalec sam ponudil, da plačujemo vsak mesec za nazaj. V treh mesecih je bila hiša pod streho.

Samo ena pripomba na pozidavo hiše: Zunanje stene se ne pozidajo do desk zato, da se izolacija stene sklene z izolacijo strehe.
Preberi 2. in 6. točko: http://nep.vitra.si/?ct=1
#24
@remi, +1
#25
zidarko Napisal:
rs1975 Napisal:pa ša Rebeko imaš za prvega soseda...Wink

E to je pa nekaj vredno! Sam kolk za koga v + ali v -?
:mrgreen: :lol:


če si sosed kake zvezde, se lahko špilaš paparaca in potem preprodajaš kake slike nova časopisu. tako da jasno da v + :-D
#26
ali pa podgane loviš v bližnjem jarku Big Grin Big Grin Big Grin


Skok na forum:
Zadnje novice