(16.11.2020 ob 10:23)sassapo Napisal: Najboljša krmilja krmilijo s PWM signalom tudi sekundarno črpalko. V praksi to pomeni, da usklajajo pretoke v in iz zalogovnika. Tako je preprečeno vračanje proizvedene energije nazaj v TČ.
Problem je namreč v tem, da je v večini primerov pretok na primarni strani (TČ - zalogovnik) zaradi manjšega hidravličnega upora višji kot na sekundarni strani, (Zalogovnik- ogrevalni sistem) pa se del proizvedene energije vrača direktno nazaj v TČ, kar seveda ni želeno, saj zmanjšuje COP. TČ mora namreč za enako temp. radiatorjev delovati z višjo temp.
Pri klasičnih sistemih naj bo zato sekundarni pretok vedno višji od primarnega.
Napisal si "najboljša krmilja", kar torej pomeni, da vsa krmilja TČ niso sposobna usklajevati pretoka primarne (interne) obtočne črpalke same TČ in obtočne črpalke od zalogovnika naprej? Če torej krmilje ni sposobno krmiliti sekundarne PWM OČ, potem nima smisla take sploh kupovati in je potrebno "navadno" OČ nastaviti na ustrezno visok pretok, ki nikdar ne bo manjši kot je maksimalni pretok primarne OČ.
Nekako tako jaz razumem.
(17.11.2020 ob 10:05)some1 Napisal:(17.11.2020 ob 09:58)sassapo Napisal: Zakaj bi imel PV nižji? Dt imaš za zmanjšano moč super, praviš, da ti vse deluje deluje super?
Toshiba je sicer znana po napačnem prikazu temperatur, zato se v 1°C ne zanašaj.
zunanja temp. : 8.C
Dv. 33.C
Pv. 32.C
Kondenzacijska temperatura: 31.C
Tukaj vidiš, da ti prikazuje temp. DV celo nižjo kot kondenzacijsko temp. kar je jasno nemogoče. Če želiš točne prikaze temp. si lahko nabaviš tele termometre.
So zelo točni in ugodni, dobiš v Emporju.
Nižji pv bi imel zato, da se mi kompresor nebi ugašal. Ker izgleda celotni radiatorji niso izkoriščeni imam tukaj še malo rezerve.
Gre za tale radiator na sliki. Ko sem pred cca. 1uro delno priprl spodnji ventil je situacija še slabša. Na vhodu v radiator 34.C na zadnjem členu 28.5.C Izhod 31.C.
Če imam oba ventila odrta na full ( tudi pod termostatskim je na full - N ).
je vhod 34,2 zadnji člen 31.5, izhod 32.2.
Sedaj sem dal še obtočno na 100%, da vidim razliko.
S pripiranjem ventilov gotovo ne boš dosegel bolj enakomerne ogretosti radiatrojev. Pretoki morajo biti maksimalno odprti, obtočna na najvišji moči. S takim izhodiščem potem nastaviš ogravalno krivuljo. Potem pa po potrebi pripiraš zgornje ventile. Da bi pripiral spodnje, ne vidim nekega pametnega razloga.