Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Migaj
Zakaj ne ogrevaš z višjo temperaturo nad 50-60°C in urnike pri trenutnih zunanjih? Saj je tvoja DHT temu namenjena.Tako nizko nastavljene temperature so za Daikin LT.Tebi bo crknu kompresor zaradi prenizkih obratov in slabega mazanja.
Objave: 8601
Teme: 23
Ocena:
11
Timi, saj veš, da ni tako.
Običajne TČ so prevenstveno namenjene ogrevanju preko talnega.
Moja TČ pa je namenjena ogrevanju na radiatorjih.
Ocena:
-2
Ne razumem,
Reciva da imava približno enako izolacijo
Jaz potrebujem Pri Daikin LT dodatni grelec cca 4% v sezoni. Ti potemtakem potrebuješ 4% DHT v sezoni ostalo bi šlo z LT
Ocena:
11
Če ti TČ brez grelcev niti sanitarne vode ne zmore ogreti preko 45°C,
ti v mrazu tudi radiatorjev ne bo pri DV>45 z zadovoljivo močjo, kljub naprezanju.
Ocena:
-2
Migaj imam izklopljeno ogrevanje sanitarne vode z grelcem.Tudi v največjem mrazu januarja je grela z kompresorjem. Par krat pogledal med gretjem SV. DV je kazal 52°C sanitarna voda ogrevana na 45°C 300 l čas gretja cca 50 min pri konkretnem minusu.
Ogrevanja nad 45°C je bilo 4% do sedaj in to je bilo dogreto z grelcem.
Ocena:
11
Ogrevaš cca 25% manjšo površino,
v dnevnih prostorih najbrž nimaš cca 23,5, kot je pri nas,
ostale elektrike porabiš veliko več (večji notranji dobitki),
Rh imaš višji, kar najbrž pomeni manjšo izmenjavo zraka,
priklop imaš 3X25A? -dražja elektrika,
da ne ugibam dalje.
Hiš in navad stanovalcev pač ne gre kar enačiti :oops:
Je pa super, če si s svojo LT na radiatorjih zadovoljen.
Ocena:
-2
Ogrevam 150m2+40m2 garaže na nižjo temp. Kvadratura je baje pomembna pri Izbiri moči naprave?V stanovanju smo celo leto v kratkih rokavih tudi januarja letos.Temperaturo pride do 23°C na hodniku.V kopalnici pa do konca talno + lojtra. V spalnih prostorih so na radijatorjih programske glave danfos, da ponoči ni vroče. Ogrevanje od oktobra 24/7!
Potrebe po prezračevanju ni ,ker se skozi stara okna jelovica,kar dobro menja zrak.V mansardi imam pa slabo izolacijo 10cm volne do strešnega cegla,deske in fabjon. Ko piha zunaj se v polovici prostorov pošteno čuti delovanje naravnega rekuperatorja :mrgreen: Aja pa še 4 strešne okne velux v 3 prostorih imam,da ne pozabm :wink:
Na ostale tvoje domneve raje nebi .Sam veš da ostalo ne prinese za liter vina,ki ga ti rukneš v dveh urah!
P.s
V pritličju imam 80 letnico,ki mi večkrat prezračuje skozi vhodna vrata.Pridem dol in priprta vhodna vrata. Odpto vse do dnevne ona pa neki puca.
Jo vprašam kaj je z vrati.
Ona vedno nazaj da se težko zapirajo in da se sama odpirajo.
Ja res mamo različne potrebe in navade.
Ocena:
11
Timi, a si kaj pomeril relativno vlago notri sedaj pozimi?
Je tudi pri tebi glede na šuplja okna zelo nizka?
Ocena:
-2
Migaj priznam!
Pri meni odloča žena koliko bo toplo.Jo stalno zebe in če ji ni dovolj toplo. Zvečer odpade...sej: A povem..? Vlago v življenju še nisem meril z inštrumentom.
Ponavadi jo malo pošlatam tam doli in po občutku nadaljujem :lol:
A ti pa tvoji plastičnega posodiš in preko Wifi gledaš Rh in temperaturo. Priznam da si napreden. :wink:
Objave: 106
Teme: 3
Ocena:
0
sam imam kronotrem 8kw tč on of z tisto majhno notranjo enoto kjer je hidravlični modul (HM-131 K1), ki ima vgrajen 50 litrski zalogovnik.
Toplotna črpalka mi je javljala napako učinkovitosti in sem poklical Kronoterm pa so takoj drugi dan prileteli. Res sem zadovoljen s tehnično podporo in odzivnostjo. Vsaka čast Kronotermu. Izvajalca, ki mi je montiral TČ sploh ne kičem, ker vse finte TC obvladajo samo strokovnjaki od Kronoterma.
Na kaj so ugotovili: bila je pramajhna razlika med teperaturo dovodnega in povratnega voda ker je imela obtočna črpalka preveliko hitrost. Potem so zmanjšali hitrost te črpalke. Je na obtočni črpalki en potenciometer s katerim to reguliraš.
No sedaj je to vredu.
Jaz pač strokovne rešitve prepuščam tehničnim strokovnjakom s strani proizvajalca. Zato sem se tudi odločil za slovensko TČ in ne za japonce ali kekšne druge tuje firme.
Tudi vse ostale materjale in opremo v hiši imam slovensko. No ne čisto vse, prezračevanje je danska firma.
Objave: 5204
Teme: 5
Ocena:
32
Super zate. Sam imam japonko pri kateri se cakam, da bo treba klicat servis. Kar dela v eno, ze 3 leta...
Objave: 106
Teme: 3
Ocena:
0
saj zato sem se odločil za slovenskega proizvajalca, lahko pokličeš direktorja ali pa greš osebno do njega, če njegove tehnične službe ne delajo kot je treba. V skrajni sili pa mu zagroziš z inšpektorjem ali z novinarji :).
Če je japonska, a naj grem v Tokio :)?
Objave: 5204
Teme: 5
Ocena:
32
Ok, nimam ti kej napisat nazaj...