Splošno > Sam svoj mojster
Čiščenje studenca...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čiščenje studenca...
#1
lp
Zanima me ali ima kdo kako idejo kako ščistit zemljo iz studenca kjer ne moreš noter,se pravi bi rabil patent s katerim bi lahko ven potegnil to zemljo ki je rahla,ker je to zemlja ki se je skrušila ob kopanju noter...
Lukna je 60 cm tako da ne more človek noter in tudi z strojem se ne da potegnit ker je deobrih 8m globoko...
#2
Koliko pa imaš te zemlje na podnu,ali je ta zemlja trda ali bol kot mulj.Ali imaš skozi luknjo 60 cm.So stene studenca obdane z kanali oz.so zabitonirane.
#3
Pozabil vprašat, kakšen je dotok vode oz. ali je podtalnica na dnu.
#4
Kakšna slikca bi prov prišla...

Če je samo zemlja, bi z z eno cevjo dovajal vodo v luknjo, ter ob tem bi se zemlja mešala z vodo, to bi pa s temu primerno črpalko črpal vn.
#5
Zemlje je nekje za dvoje tolige ni zbita ker je to padlo noter,so kanali 60cm se pravi 50cm lukna...
Je izvir ni podtalnica teče počasi zraven...
Čudno se mi to zdi da so se kanali nekje zataknili in ne vem kaj jih drži nekje 1m nad tlemi.
Zato bi rad tudi spravil to zemljo ven če bi se takrat vsedli do konca...
Mislim da se je zadnji spodaj zataknil ker ostali lepo sedijo na folcih in so ravni navzdol...
#6
Tako kot je napisal BikeMan .Najbolje da pridejo gasilci z cisterno in z velikim pritiskom spuščajo vodo v studenec (ali pa hidrant v bližini) ven pa črpate z kakšno pravo potopno pumpo ki si jo sposodiš.Poglej na netu Weda pump jih izposoja ena firma blizu Žalca.Sam sem čistil studenec in si izposodil 7,5kWatno pumpo in 2cole cev vleče kot zmešana vse do premera 1 cm.Vprašanje pa je ali se ti to splač če imaš samo dve šajtergi zemlje v studencu.Mislim da je bil tridnevni najem okrog 100EUR. za dnevni najem pa ne vem.
#7
Komunalci nočejo prit ker pravijo da ne smejo noter v studence z tem strojem ker vozijo samo fekalije...Creina ne potegne več kot 4m,100€ je malce drago za par minut dela.
Ostane mi samo kak izum lopate ki bi jo spustil noter in počasi vlačil zemlo venSmile
#8
Težka bo
#9
Ne vem kaj bi ga lahko držalo v zraku,8 kanalov eden na drugem in če zamajaš se jih 6 giblje dva na koncu spodaj pa zgleda da držita vse skupaj meter visoko.
Zemljo smo spravli ven s posebno doma narejeno lopato in 8 metersko palco oz. lato,potem se spumpal vodo ven in s kamero pogledal, če na čem sedi zadnji kanal, in kot sem videl na ničemer folc oz rob je lepo v zraku okrog in okrog,od takrat ko sem zemljo ščstil ven pa se je že na novo usipalo not pol kubika,pa že prej sem pol kubika spravil ven.
Res mi ni jasno kaj bi lahko držalo spodnja dva kanala pa še to od strani,ker ne sidi na ničemer kot sem že napisal...
Kaki kamen verjetno ne more tako stisnit steno kanala da bi vse skupaj obviselo v zraku.
#10
A mi lahko kdo pove kako se imenuje tista raketa ki je za studence da lahko povečaš pritok?
#11
No smo zrihtal,z ICB-jem smo stisnil dol kanale in na začetku ni šlo potem pa počasi začelo popuščat,skor ne morem verjet da lahko tako zemlja lepi kanale na zunanji strani...
#12
LordTado Napisal:No smo zrihtal,z ICB-jem smo stisnil dol kanale in na začetku ni šlo potem pa počasi začelo popuščat,skor ne morem verjet da lahko tako zemlja lepi kanale na zunanji strani...
Kaj je to IBC? :roll: :oops:
#13
ICB ni IBC! ICB je znamka gradbenih strojev, običajno je to kombinirka (spredaj šafla, zadaj kopač) vmes pa traktor. Lp J.
#14
[attachment=o6168] to je to Wink
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
#15
Malce sem se zatipkal.
Aja, rovokopač torejSmile


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »