Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Japonski wc?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Japonski wc?
#61
neys Napisal:... Fantocci, tudi mene zanima kako to zgleda? Sicer se ni predstavljam kako se je umivati z mrzlo vodo? :?:

Ni Geberit, sem prej narobe zapisal. Maro je:
http://www.tooaleta.si/maro-d-italia-fb ... deska.html

Cena ni taka kot tisti modeli iz prejšnjih linkov, da bi moral prej ledvice prodat.
Mrzla voda tudi ni problem.


Priložene datoteke
.jpg   tuš WC maro-fp104.jpg (Velikost: 12,91 KB / Prenosi: 1832)
#62
A to z mrzlo je sam za pogumne.
#63
Hudobec
Uni ima poleg pranja še sušenje, najprej ti jo opere in nato še pofena. Seveda vse na toplo, nič hladnega. In ker mora biti zraven obvezno še daljinec, ne vem, zakaj tega niso naredili še na telefon seveda, si lahko vsak uporabnik nastavlja svoje temperature (vode, fena) in čase opravka. Big Grin Če pa to ni vredno štiri jurje pa tudi ne vem... :lol: Podobno kot pri avtu, ko se ti sedež nastavi v odvisnosti s katerim daljincem ga odpiraš. Tehniko narodu...
#64
Mene pa to odvrača. Mislm, tehnika me zanima, konc koncev sm iz foha,...ampak kar se tega splošnega živlenskega počutja in bivanja tiče, sm pa za to, da jo je čim manj. Zadnjič sm bil zraven, ko je nekdo šel po novega Citroena. Notr pa sam displey pr displayu pa vse neki touch pa same lučke, pa vse neki piska. To fašeš epilepsijo. Men je to grozno in ne predstavlam si, kako bi lahko užival v takem avtu.
#65
Kdor razmišlja o ne klasični školjki na noto higiene&zdravje .. ritošpric ali medicinska školjka, to je zdaj vprašanje?
#66
Da ne boste sedaj doktorirali iz umivanja riti Smile
#67
Za vsako rit se wc školjka da naredit.
#68
Ker glih neko kopalnico adaptiram, ne bom dal tega noter pa vseeno, kaj se pripelje v bližino, vodo in elektriko ali ?
#69
Seveda vodo in elektriko.


Priložene datoteke
.jpg   GEBERIT BALENA 8000.jpg (Velikost: 62,93 KB / Prenosi: 1632)
#70
Pozdravljeni

Iz lastnih izkušenj povem, da je japonski wc zmaga. Bil sem dvakrat na Japonskem in priznam, da sem se drugič prav veselil velike potrebe. Večina wc izgleda prav futuristično, kar mi ni všeč, a obstajajo pa tudi takšni s preprostim upravljalnikom na steni ali daljincu. Kakor koli že, zadeva se mi je zdela izredno higienska, uporabna in enostavna. Na koncu le popivnaš Big Grin .
Na zadevo gledam podobno kot na avtomatski menjalnik v avtu, pred 10 leti je večina vozila mehanskega, danes jih je nekaj več z avtomatskim a ti več ne bodo šli na ročnega. Res je danes večina na ročnem a trend je v smeri avtomatskega in čez 10 bo večina na avtomatskem, tako ali drugače, tudi s pomočjo EV.
#71
Prvič koristil na Japonskem, ko sem bil zadnjič tam @2004.
Ne pride v poštev niti v mali (drugi) kopalnici, v prvi je pa itak medicinska školjka; zdravstvena preventiva daaaleč prekaša potrebo po ritka-štrafiksu.
Ko pa sem bil prvič na Japonskem, so gostitelji posebej zame kupili školjko, ki se postavi na njihov tradicionalni "čučavac". Ja, čučavce imajo po domovih.
#72
Čučavac - gledam slikco in ne razumem navodila "front - back". Kakšna je razlika, če zamenjaš položaj?
Glede zdravja je pa verjetno nekomu s kroničnimi hemeroidi ali razpokami/ranicami na analnem predelu (npr. sladkornim bolnikom se znajo ranice celiti celo večnost, če se sploh) štrajfix bolj uporaben kot medicinska školjka.
#73
Če primerno skrbiš za svoje zdravje, ni hemoroidov, ni kroničnih problemov s pokami, ranicami, gljivicami ... akutne včasih opozarjajo tudi na preveč umivanja.
Ja, in medicinsko školjko verjetno več kot odlično zamenja program svit. Še vedno pa je nje uporab(nost)a lahko dobro sekundarno in predvsem vsakodnevno preverjanje. Tudi odsotnosti parazitov.
In razumem, da je nekomu lahko bolj pomembno ekstra čista rit, kot preverjanje, a mogoče krvavi v črevesje, ali ima morda parazite ...
#74
Poglej, saj se strinjam s tabo. Je pa res, da če primerno skrbiš za zdravje, tudi (večine) stvari, ki si jih ti naštel, delujejo kot je treba in ne potrebujejo vsakodnevnega preverjanjaSmile Zame je wc papir povsem dovolj, za nekatere pač ne.
Še vedno me muči firbec "front-back" navodila. Tega ne bere nihče, ki je služil vojaški rok bolj južno?
#75
Potencialni paraziti ter kri v blatu si kar zaslužijo reden nadzor. Malček milijon bolj pomembno od potencialne pikice komposta ob anusni dlaki. Verjetno, da to vse na koži avtohtone bakterije porihtajo, ki pa so adijo ob pretiranem izpiranju?
Naši čučavci, včasih je bilo tega povsod ne le južno, pa v JNA sekretih, ... javni WC npr na postaji, v kampih ... so bili pač mal drugačni in nepogruntani.
Ja, in kaj ti ni jasno?


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »