PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Subvencija za XPS izolacijo fasade???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, zanima me koliko mora biti debelina XPS za pridobitev subvencije pri izgradnji fasade? Obnavljam sicer hišo, ki nima fasade. Površina zavzema približno 290m2...

Zanima me tudi kakšen sistem bi morebiti bil boljši oziroma ustreznejši glede razmerja cena/kvaliteta za področje Nove Gorice. Rad bi kakovostno fasado. Sicer mi največji problem predstavlja prevroče poletje-zime sicer niso premrzle ampak se nikoli ne ve kaj bo.

Vsi odgovori na moja vprašanja so dobrodošli. Lahko mi ponudite/omenite tudi kaksnega dobrega izvajalca fasadnih del.

Če ste "fasader" mi lahko pišete tudi na moj email naslov.

Hvala! Alan
Zakaj pa XPS?

Pše nekako v tem smislu...izolacija mora biti debeline vsaj 15 cm s faktorjem prevodnosti 0,040 W/mK. V kolikor je manjša dbelina je potrebno priložiti dokazila da ima material boljše izolacijske lastnosti.

In ker ima XPS lambdo 0,035 W/mK pomenid alahko daš za enak efekt manšo debelino...na uč cca. 13 cm.

Vendra bi ti osebno stirodur odsvetoval, ker ni potrebe po njem (prej bojor poblemi kot ne) plus mnogo dražji je od navadne izolacije (stiropor, volna, grafitni stiropor).
Alan,
bom nadaljeval od komentarja "vincent"-ta : zamenjaj fasaderja! :evil:
Smo na forumu že opisovali, da zaradi togosti in posledično velike temperaturne razlike XPS ni proporočljiv za fasado v tako velikem obsegu. Za podzidek v redu. Ti bo popokalo med stiki.
Če te že moti nekoliko manjša "lambda" stiropora (EPS) uporabi grafitnega (temnega-sivega); debelina upoštevaj komentar "vincent"-a.
Lep pozdrav
Hvala za odgovore...
Glede XPS so mi rekli da obstaja neka varijanta ki je microperforiran in diha ter ima "stopnicaste" stike. Sam XPS naj bi bil prilepljen in pricvrscen s posebnimi vijaki ter navzven prekrit z mrezico - vsaj tako so mi rekli, da potem ni rizika pokanja med stiki-baje so ze delali tako in so pripravljeni mi tudi pokazati kje...
Glede "grafitnega stiroporja" pa sem slisal razlicne komentarje, da po postaviti zacne oddajati vonj, ki je dokaj neprijeten (po nafti se mi zdi)...
Razmisljal sem tudi o kameni volni, ki pa mora biti ob postavitvi "suha" - v primeru dezja naj bi se volna lahko navlazila in naj bi bil nato potreben cas za izusitev le-te - je pa sicer baje najboljsa resitev...
Cenovno se mi je zdelo tako, da je XPS najboljsa varijanta glede vsega (???)... stiropor pa zal ne bom dal saj je veliko negativnih komentarjev glede mrcesa oz mravelj,ki se naselijo v njem ter nekje celo misi (!?)...
Se vedno ne vem za druge sisteme koliko bi stali tako da moram poiskat se kaj na netu pa poslat se drugim proizvajalcem ponudbe - a veste za koga konkretno?

hvala se enkrat, Alan
Smile Alan.... VSE ampak res VSE kar si slišal da je bla bla slabo dobro... POZABI (ker imaš očitno ravno nasprotne informacije od resnice)!!! In ja, zamenjaj izvajalca... Mogoče pa mešaš XPS in EPS?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Spoštovani Alan, nekdo vas nateguje..
Ali izvajalec ali prodajalec ali pa oba skupaj...
Alan Napisal:stiropor pa zal ne bom dal saj je veliko negativnih komentarjev glede mrcesa oz mravelj,ki se naselijo v njem ter nekje celo misi (!?)...

Res je.
Baje imajo v skladiščih raznih proizvajalcev in trgovin ogromno porabo mišolovk.
ka mislita da u XPS-u pa ni mišev in mravelj? Smile
Glede na to, da nobenemu ni všeč XPS kaj mi svetujete še oziroma poznate kaksne lastnosti fasadnih sistemov (npr. Baumit, teranova, Weber...) O kameni volni kaj pravite?

Hvala se enkrat, Alan
EPS fasadni stiropor je stiropor, ki ga ti iščeš. Dobiš ga lahko od razno raznih prodajalcev, lahko ti povem, da so vsi isti. Kot že tolikokrat: Na svetu sta dve tovarni, ki proizvajata maso za proizvodnjo stiropora. Samo dve. Vsi proizvajalci kupujejo tam. Moraš pa vedeti sledeče: Baumit, Roefix, Demit...to je vse fragmatov stiropor zapakiran v drugačne folije. imaš pa potem še madžarski stiropor, ki ga prodaja Jager, Hrvaški, ki ga prodaja Zrno, pa še nekaj čeških in bulgarskih varjant najdeš pri nas. Če vzameš 15 cm eps stiropor, neko lepilo srednjega cenovnega razreda, dobro mrežico, ne moreš zgrešit.

Če se prav spomnem, se ti gre pa tudi za subvencijo. Vedi, da to ni nek velik denar, pokrije nekje 20% stroškov. To je (po moje) zato, da bi ljudje plačevali izvedbo s.p. izvajalcem na podlagi računa (če je račun je tudi davek). Pri subvencioniranju pa zahtevaj, da ima stiropor certifikat o skladnosti. brez certifikata ni subvencije.

Drugače, v primeru da poznaš kakega kvalitetnega izvajalca, se raje zmeni, da ti opravi delo brez računa, ko j*be davek tej naši državi, plačaj na roke, ko bo storitev opravljena kvalitetno. vem da ta način ni lep, ampak ti bo prihranil veliko dela, na koncu pa prideš skozi za isti denar...
še o EKO skladu...

Po novem mora fasadni sistem zadvoljevati evropskem tehničnem soglasju ETAG 004.

(karkoli že to pomeni) in po seznamu na strani EKo sklada, ga ima do zdaj zgolj eden manj poznanih fasadnih sistemov (sumim da se bojo spomladi potrudili vsi večji ponudniki urediti te stvari na EKO skladu).

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ekosklad.si/html/razpisi/main.html">http://www.ekosklad.si/html/razpisi/main.html</a><!-- m -->
Ni res, vsi večji ponudniki imajo ETAG certificirane sisteme..
boris54 Napisal:Ni res, vsi večji ponudniki imajo ETAG certificirane sisteme..

Sem siguren da jih imajo. Nič takega. samo se morajo pomujati in dati vlogo na EKO sklad...
Vlogo na eko sklad mora dat pa stranka, ki kupi fasado...
Narobe se zastopiva...vlogo za subvencijo podamo mi.

Da pa je nek sistem na seznamu (klikni na moj link malo više) pa mora poskrbeti prodajalec/ponudnik...in to ta trenutek še niso naredili.
1 2
Iskanje po temi