Gradnja in obnova > Napeljave
Odvod zraka za sušilni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odvod zraka za sušilni stroj
#1
Zanima me vaše mnenje, ali je smiselno narediti odvod zraka za sušilni stroj, ali ne. Možnost za to imam, se mi pa zdi, da gre razvoj sušilnih strojev v smer kondenzacijskih.

Lp, Miloš
#2
Odvino kak stroj imaš..če je kondenzacijski ne rabiš odvoda. Če ga pa sploh še nimaš pa tako ali tako kupiš kondenzacisjkega s toplotno črpalko.
#3
Po moje je boljše, če narediš še en odtok za sušilec, tako ti ni treba prazniti kasete.
#4
Smorny Napisal:Po moje je boljše, če narediš še en odtok za sušilec, tako ti ni treba prazniti kasete.

Se strinjam. Eno delo manj-praznenje kasete. Itak je treba vsakič čistiti filter na vratih in na vsake toliko časa kondenzator, če je to kondenzacijski sušilni stroj, če pa kdaj nabaviš navadnega, pa tako ali tako rabiš odvod kondenza.
#5
Na katero višino (od tal) in od stene zadaj pa naj naredim luknjo za odvod zraka, če bo imel sušilni stroj izpust na strani?

Lp
#6
mmilos Napisal:Na katero višino (od tal) in od stene zadaj pa naj naredim luknjo za odvod zraka, če bo imel sušilni stroj izpust na strani?

Lp
Po moje do višine kondenzacijske posode nebi smel biti problem. Samo pri kondenzacijskem ne bo šlo v zračnik ampak v odtok, ker pri kondenzacijskem je para že ohlajena na vodo.
#7
Hvala, ampak ne sprašujem za odtok kondenza ampak za odvod zraka v zračnik. Zanima me na kakšnih dimenzijah se naredi priključek za odvod odpadnega zraka iz sušilnega stroja, če bi bil ta direktno iz sušilca v zid na strani.

Lp
#8
pojdi v trgovino in poglej izmeri,pa vedi da imajo različni-različno to cev
#9
Hvala, saj tega me je strah, da so priključki različni.

Lp
#10
Če že vztrajaš pri odvodu zraka, predlagam da pustiš 110 plastično cev za odtoke.
Na kakšni dolžini boš imel tole speljano? Gre direktno skozi steno ven? -> potem predlagam kit za kuhinjske nape z zunanjo rešetko, protipovratno loputo in dobiš v različnih premerih. Ko smo še mi imeli rešeno s črevo skozi okno, mislim, da je bila fi120, kot ona za kuhinjske nape...
#11
imam sušilni stroj gorenje D7665N in me isto zanima glede odvoda, ker se mi ne da več prazniti kasete... Vodovodar mi je (5 let nazaj) baje vse pripravil za to, ampak takrat pozabil na cev in mi samo dal par podatkov kaj moram it kupit... No, ker je to 5 let nazaj, seveda ne vem več kaj in kako... Ker mi je crknila vtičnica, je bilo treba vse odmaknit in prestavit tako da imam sedaj idealno šanso da to zmonitram ampak ne vem kako. predvidevam, da bi šlo lahko v isti odvod od pralnega stroja, samo en T kos vmes ali se motim. Prosim za nasvet/pomoč oz. brez nepotrebnega modrovanja, ker sem pri vodovodarskih zadevah čist zelen Smile
#12
Vodovodarja pokliči. Če ne znaš dati enega t kosa in pokrova v katerega luknjo zvrtaš in centimetrsko cevko vstaviš.
Sicer, vse pripravljeno, naj bi pomenilo, da samo cev vtakneš. Ali natakneš.

Sicer to nima neke strašne veze z odvodom zraka. Vsaj po mojem laičnem mnenju.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne, 400!!!!
#13
Slika situacije bi bolj razrila, kaj se da narediti.
#14
Rabiš to;
https://www.vafra.net/portfolio3/PVC-ko ... stroj.html
Se pravi, daš v zid sifon za pralni stroj in nato razdelilec da lahko priklopiš gor pralni stroj ali dva pralna stroja in cev od kondensa iz sušilca.
#15
scuba123 Napisal:Rabiš to;
https://www.vafra.net/portfolio3/PVC-ko ... stroj.html
Se pravi, daš v zid sifon za pralni stroj in nato razdelilec da lahko priklopiš gor pralni stroj ali dva pralna stroja in cev od kondensa iz sušilca.
Točno rabim ja, tistega v sredini. Cev, ki pelje iz kondenzatorja v kaseto predvidevam da lahko tam staknem in jo napeljem v ta razdelilec? Hvala!
Btw, kje pa to lahko kupim v LJ?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »