Opremljanje doma > Kopalniška oprema
načrt kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
načrt kopalnice
#16
pri predlogu od nebomgabiksal si lahko pri omarici pri kolenčnem zidu umislite drsna vrata. Moja mama jih ima v kopalnici in je super, ne zavzamejo nobenega prostora.
Glede tuša in kade: saj se da tud v kadi normalno stuširat... Mi imamo sedaj samo kado v kopalnici in se tuširamo noter...Otroci pa v njej veselo čofotajo.
#17
Jp, samo pol smo za vsakodnevno tuširanje spet pri banji v zgornjem levem kotu...
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#18
A ne bi bilo dovolj prostora, da bi recimo ob kolenčnem zidu (ki je 127 cm) dala najprej cca 20 cm poličko, potem kad (recimo tisto kotno 100x155 ali pa 100x170). Bi se dalo sedeti na tistem "stolčku" v kadi ali ne. Stati bi se dalo malo bolj stran. Uf, cela znanstvena fantastika s to mansardo. :roll: :lol:
#19
Prvo pomerite kako visoko pridete, ko sedite na stolu, izmerite višino stola, malo preračunate, v enačbo vstavite višino banje in imate rezultat. Če hiša že stoji, meter v roke, pa izmeriti, kje bi se dalo normalno sedeti. oz. koliko cm od kolenčnega zidu, bi se dalo normalno sedeti... Predvidevam, da zaradi tega ne more biti WC školjka bližje, kot 130 cm, ker drugače ne bi mogli sedeti na njej in bi bila brezpredmetna oz. postavljena na kako drugo mesto.
Ker, tukaj neki ugibati, kako visoki so stropovi, pa potem računati, koliko cm od kolenčnega zidu imate to višino, pa koliko cm imate do npr. 1,80 m višine, je samo ugibanje. Ampak vseeno, nekje na 130 cm od kolenčnega zidu bi lahko normalno sedeli? (glede na školjko, ugibam pač, katere višina je cca. 35 cm). :wink:


LP steklenička
LP, steklenička
#20
aja, če bi ti kad za kopanje in prhanje, potem je ZELO priporočljivo imeti zastor in tako ti odpade postavljanje pri kolenčnem zidu...
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#21
[Slika: aja1.jpg]
Ena slikca. Glede višin pa, sedi se lahko že skoraj ob kolenčnem zidu.

LP Saša
#22
Hvala za pomoč/nasvete. Smile Krasni ste. Big Grin
Verjetno bomo poskušali narediti kar tako, kot je prvi Sašin predlog. Všeč mi je ideja s poličko (da se pridobi na višini - pa itak prav pride za šampone in podobno) in zraven še s "klopco". Je pa padla odločitev, da bo v zgornji kopalnici samo kad, tuš pa v spodnji. Za oboje je malo malo prostora oz. bi bilo kar natlačeno, pa še dostop do okna bi bil zelo oviran. Imam raje še kakšno omarico več. Ker se ne tuširava tik pred spanjem, ampak že malo prej, potem pa pogledava še tv in nato spanje. Tako da bo bolj v uporabi spodnja kopalnica (za naju), otroke pa lahko stuširam tudi v zgornji, večinoma se pa kopajo.
Zdaj se moram samo še pozanimat, če so še možne take spremembe (bo montažna hiša in ne vem, kako daleč je že vse skupaj).
#23
SašaB, nekaj je, če ima človek 170 cm, nekaj pa, če jih ima 190 :wink: Pa kot ste naslikali, sedi se že, samo kako? Bolj sključeno. No, je zadost, da se spravi v in iz banje. Ampak za brisat, v kadi, je pa placa bolj tako tako (kot pri mojem predlogu). No, dokler so še otroc majhni... Pa stojmo filozofirat. Vaš 2. predlog je zanimiv, s tem, da bo aja verjetno dala namesto tuš kabine v kot raje še kako omarico.


LP steklenička
LP, steklenička
#24
steklenička - a ni boljši Sašin prvi predlog, glede na to, da tuša ne bomo tlačili zraven?
Da bi dala pod kolenčni zid najprej cca 20 cm poličko, potem pa kad http://www.merkur.si/kopalnica/kadi-in- ... adnjo.html (leva izvedba, ali pa malo manjšo te oblike 100x155). Ker ta drugi predlog otežuje dostop do strešnega okna.
#25
Ja, se opravičujem, ker prve slikce niti potem nisem gledal. Ker sem premišljeval, da bi dali v tist kot (kjer vam slikajo tuš kabino) neko L izvedbo pulta, kot pri kuhinjah npr.
Kar pa še vedno, lahko izdelate tudi pri prvi Sašini slikci ja.


LP steklenička
LP, steklenička


Skok na forum:
Zadnje novice

V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
19.11.2019 ob 12:03:06
V Slovenj Gradcu na ogled individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 23. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo dan odprtih vrat individualne hiše Lumar, katere... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »