Gradnja in obnova > Energijski viri
Izkušnje s kotlom GE-P

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izkušnje s kotlom GE-P
#16
Fuga Napisal:
aleks Napisal:ne da je potreben, je obvezen (18. člen Uredbe o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav).

Zanimivo pa je, da mi sedaj že nekaj prodajalcev reklo, da ni potrebe po zalogovniku na pečeh, ki delujejo po potrebi, to pomeni, ko jo potrebuješ se vžge. Drugo je kurjenje na drva, kjer ne moreš polen za vsak ko doseže željeno temp. kar pogasiti. Mnenja?

Moje mnenje je, da si naj prodajalci (poleg FHM in podobnega) kaj preberejo, lepa gesta bi bila recimo vsaj osnovno poznavanje zakonodaje.

18. člen

(toplotni zbiralnik)

(1) Male kurilne naprave s tekočim sredstvom za prenos toplote, ki uporabljajo za trdno gorivo naravni les v vseh oblikah (drva, žagovina, kosi, odrezki, lubje, storži), lesne ostanke, ki nastajajo pri obdelavi naravnega lesa in brikete ali pelete iz naravnega lesa, morajo imeti vodni toplotni zbiralnik s prostornino najmanj 12 litrov na liter polnilnega prostora z gorivom. Vodni toplotni zbiralnik mora imeti tudi prostornino najmanj 55 litrov na kW nazivne toplotne moči kurilne naprave.

(2) Če se mala kurilna naprava iz prejšnjega odstavka z gorivom avtomatsko polni, mora imeti vodni toplotni zbiralnik prostornino najmanj 20 litrov na kW nazivne toplotne moči kurilne naprave.

(3) Ne glede na določbe prvega in drugega odstavka tega člena se lahko uporabi drugačen toplotni zbiralnik enake zmogljivosti shranjevanja toplote.

(4) Prvi in drugi odstavek tega člena se ne uporabljata za:

1. avtomatsko polnjene kurilne naprave, ki dosegajo mejne vrednosti po tej uredbi pri najmanjši nastavljivi moči kurilne naprave,

2. kurilne naprave, ki pri polni obremenitvi obratujejo v sistemu oskrbe s toploto za pokrivanje osnovne obremenitve, za pokrivanje konične obremenitve in dodatnih obremenitev pa se uporablja drug vir toplote,

3. kurilne naprave, ki obratujejo izključno pri polni obremenitvi.
#17
Pozdravljeni,

Tisti, ki imate ta ACV kotel, ali se vam dogaja , da polža ne obrne vedno oz. za kratek čas se ustavi on povzroči da se motor segreva.
Ali ste imeli ta probkem in kaj bi lahko bilo. 
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem. 

Lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »