Splošno > Sam svoj mojster
krt in plin...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
krt in plin...
#1
A ve kdo ime firme ali naprave za odganjanje voluharja in krta ki deluje na plin?
To je posebna roka katero napolniš rov z plinom in potem pržgeš da jih udar ubije...?
lp
#2
A si probal staro "partizansko" taktiko....
Do njive pripelješ starega Tomosa APN ali avtomatik. Rezervoar napolniš z močno (beri bogato) mešanico.Na auspuh skonektaš alkatenko in jo vtakneš v krtovo luknjo.
Zakurblaš moped naviješ gas in opazuješ krte in voluharje, kako hlastajo po svežem zraku.
Ti jih seveda čakaš pri drugih luknjah z baseball kijem v roki...
#3
Napolniš rov s plinom in nato prižgeš? To bi naredilo več škode od voluharja, boš peteršilj pobiral na sosedovi parceli Smile.

Učinkovita plinska metoda je opisana v zgornjem prispevku ali pa nabaviš plinske patrone, ki zaplinijo rov s CO, da svojat pocrka.
#4
Če imaš krta ga pusti zelenjave se sploh ne dotakne. Požrl pa ti bo pa ostale škodljivce. Voluharja pa le iztrebi.
#5
To, kar sprasujes, bi lahko bili patroni, ki, ce se prav spomnim, vsebujejo zveplo. Prizges jih in das v luknjo, potem pa jih plin pomori. Dobi se jih v vseh trgovinah z vrtickarskimi pripomocki.

Sam sem probal ze vsezivo, da bi se znebil hudica, pa brez uspeha. Poizkusil sem zgoraj nastete metode z auspuhom, pa razen praznega tanka, nic. Potem so mi svetovali naj natlacim v luknje nekaj smrdljivega, saj tega ne prenese. In sem v luknje zatlacil usmrajene ribe. Razen tega, da sem imel vrt poln sosedovih mack (ki, bdw, niso hotle lovit voluharjev, ampak so pozrle vse ribe) in tega, da zaradi smradu (mojih rok in se cesa) en teden nisem smel spati pri zeni, ni bilo drugega efekta. Potem sem v luknje tocil vse zivo, od bencina, nafte, starega olja pa do spirita. Pri slednjem sem, se preden sem prisel iz njive, zaslisal ''to se spijemo pa gremo''. Upam, da so imeli vsaj hudega macka :twisted:. Se najbolj, se mi zdi, je pomagal tisti vibrator iz Hoferja, ki ga vtaknes v zemljo in se trese celo sezono.
Letos smo vso zemljo umaknili na velik kup, ker sem rabil depo za materijal od izkopa (bdw. ostalo mi je se nekaj sodra, ce ga kdo rabi) in me prav zanima kako bo drugo leto, ko bomo spet postavil vrt nazaj.

Sem pa ob priliki tudi vprasal dobrega prijatelja agronoma in strokovnjaka za skropiva, ce ve za kaksno uspesno metodo boja proti voluharjem. Pa mi je rekel naj se preselim :twisted: :x
#6
Krt je pri nas aktiven pozimi, poleti ga pa s tekanjem po travniku preženemo, očitno ne mara, da mu otroci skačejo po glavi. Voluharja v vrtu pa jaz učinkovito uženem / ubijem s pištolo za voluharje. Ugotovim, katera luknja je aktivna, pa jo odkopljem, naštimam pištolo in . . letos ubila dva voluharja in rešila pridelek.

Menda je bistveno, da čez zimo prekoplješ vrt in predvsem kompost, kjer si ustvarijo gnezdo.
#7
Ja metki za pištolo niso tko pocen in vredni voluharja,obstajajo pasti ki jo daš v lukno in iz obeh smeri ga zgrabi...to mam jaz in je kar ok je nekje 90% uspeh seveda pa moraš spucat lukno da ti zemle ne nariva not in z zemljo sproži pasti...
To na plin pa sem videl na enem sejmu je pa taka zadeva kot brener,roka 2m dolga ki se vtakne v zemlo napolni z plinom in na koncu ma tudi vžigalnik s katerim sprožiš.
Je voluharje in krte ven iz luken pometalno in so se kar trosli od udara.

Pozabil sem firmo ki to dela,ne morem pa pogoglat ker same patrone meće ven...
Pa ne vem če majo sploh stran...
#8
Presneti mesarji, pa sploh veste, da so krti zaščitene živalce.... ali si ne bi raje kupili ultrazvočnega odganjalca in jih nagnali k sosedu, je v bistvu dvojni dobitek .... :twisted:
#9
No, ce bi dobro prebral bi videl, da pisem o voluharjih.

Aja, pa ultrazvocni odganjalec tudi ne deluje. Preverjeno...
#10
Lahko pridodam eno metodo, ki preverjeno deluje, vendar nisem prepričan za pozimi... Na vrtu oz. lokaciji, kjer operira voluhar, se zakoplje v zemljo plastično vedro do gornjega robu v zemljo. V Vedro se natoči tretino vode. Voluhari imajo radi vodo in bodo zagotovo prišli, žal pa ne morejo ven. Meni jih je nekaj uspelo celo še živih potem prenesti na drugo lokacijo. Vem da zveni tudi tole morilsko, vendar se z voluharjem zelo težko karkoli dogovoriš drugače. Razni preganjalci žal slabo delujejo.
#11
Jaz sedaj preizkušam metodo prazne steklene flaše, ki se jo po strani zakoplje, vrat pa gleda ven in naj bi pri pihanju vetra ustvarjal zvok, ki jih moti...

je kdo že probal to?
#12
Moj oče je preizkusil že vse živo.
Najbolj se je obneslo, ko je v luknje natlačil žito, ki ga je prej prepojil s strupom za podgane.
voluhar to odnese v gnezdo in potem gre cel rod na oni svet.

Midva tega nisva hotela in sva preizkušala s tistim ultrazvočnim preganjalcem. Po mojem ne deluje, ali pa so bili naši voluharji naglušni :twisted:
Ko sem odkopaval krompir so bili celi podzemni tuneli, ne moreš verjeti kakšne sisteme to naredijo.
Letos pa voluharja ni bilo. Odgnale so ga mačke (in kakšnega prinesle tudi pokazati), ki očitno hodijo v službo na izmene dežurat ;-)
#13
@althea, probal tudi prazne flase.

Ja uganili ste, tudi to ne dela...
#14
Evo ta Medotova z mačkami zmaga , pa še sonaravna je !!!
#15
JA pr nas se sosedje že gredo igrice kdo bo krta nagnal ka drugemu.Eden si kupi ultrazvočni odganjalec pol drugi,pol si prvi nabavi še enga da jih seveda ima veš itd...
Sedaj jih imata že oba po 5 komadov v zemlji vuluharji pa rovajo par cm mimo odganjalca,tako da je to potrata časa in denarja...
Naj bi se dobli eni taki ki bi delali na zelo visoki frekvenci tako da gre daleč po zemlji samo nekje 60€ bi naj en stal...


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »