Splošno > Sam svoj mojster
vzorec tlakovca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vzorec tlakovca
#1
lp
Zanima me ali kdo ve kaki vzorec šestkotnega tlakovca bi se da nardil na šriini dovozne poti 350cm...
Se pravi če ima kdo kako idejo,ker po širini ravno pridejo 17 komadov in ena polovička,tako da vzorvec ne moreš nardit točno po sredini...
#2
Dej preglej malo spletne strani in spletne kataloge proizvajalcev teh tlakovcev (6-kotnike dela skoraj vsak). Pa stric google, mogoče z orodjem, s katerim iščeš slikce. Ni hudič da se nebi kaj našlo.
#3
Po teoriji oblikovanja naj bi se vzorcev ne delalo na sredini nečesa. Pravilo zlatega reza, ki velja tudi tu, narekuje kompozicijo v razmerju 1:2. Torej, narediš vzorec na tretjini širine.
#4
oziroma če je dolžina 1enoto je vzorec na koren iz 2 enote Wink
#5
Po domače?
#6
zamakni iz polovice, ker prave "polovice" ne boš zadel nikoli - vedno lahko meriš še bolj natančno, pa opazid da prejšnja meritev ni bila natančna


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »