Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Oprema za kopalnico...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprema za kopalnico...
#31
Problem je, ker so že v okviru navadni WC školjk precejšnje razlike v ceni in je dejansko najbolje, da greš v najbližjo "štacuno" in primerjaš zadeve, ki so tebi všeč.

Lep pozdrav, Primož.
#32
Po mojem (asketskem :?: ) mnenju tako vgradni kotliček, kot viseča školjka niso pre***avanje ampak zelo funkcionalna izbira. Čiščenje WCja je neprimerno lažje, nad kotličkom imaš uporabno površino, vse je precej tišje, ...

Še citiram iz ene druge debate:
...

Pred nakupom školjke so me poučili, na kaj je treba biti pozoren, da bo školjka "čimdlje" čista. Pomembno je, da je glazirana tudi pod robom in v odtoku. Razlivni kanal pod robom naj bo čimožji, da se spuščena voda iz kotlička čimširše razporedi. ...

V "sprejemljivem" razredu školjk so pri meni prišle v finale tri: Laufen Pro, Camargue (Bauhaus) Cavallion in Dolomite Clodia. Vse tri se lahko izbere tudi z t.i. Wonderclean površino.

Določeni modeli v ceni že vsebujejo desko, drugi ne, je pa originalna deska kar precejšni finančni izdatek.

Sam sem se odločil za Laufen Pro (trgovina SAM) in sem z izbiro zadovoljen.

.
.
.
Za ceno pokliči v Topdom, Obnovo ali SAM. Desko se kupi posebej.
Čiščenje je precej preprosto, saj je "polozaj bazenčka ravno na pravem mestu, da kakci lepo padejo vanj". Če se pa naješ prebranca, boš ščetko vseeno moral uporabiti
Ker imam v enem WCju tudi Dolomite Perlo lahko trdim, da je LaufenPro školjka precej bolj čista od te druge oz. korektno povedano, s ščetko je precej manj dela.
.
.
.
Kotliček:

V Merkatorju v Črnučah so ga marca letos prodajali po 45500sit (suhomontažni duofix), tipke pa so od 7k naprej.

S predračunom iz Merkatorja, ki je bil njižji za kake 8ksit pri kotličku Duofix in 2ksit pri tipki od ponudbe v Bauhausu, sem šel v Bauhaus, ker so mi ga potem prodali za še 12% ceneje. Korektno, če že tako oglašujejo.

Če bo kdo pohitel z enakim postopkom, se mu zna zgoditi enako, ker baje niso najbolj ažurni v popravilih cen.
#33
Citat:Sam sem se odločil za Laufen Pro (trgovina SAM) in sem z izbiro zadovoljen

In koliko si odštel za njo? To je viseča izvedba verjetno ne?
#34
Kaj pa je to - armatura s pretočnim grelcem? Vorča voda v 5 sekundah!
Moč: 3kW, napetost: 230V-50Hz, min. pritisk: 0,4 bar, temperatura 30-65° nastavljiva. Na sejmu sem vzel en prospekt, vendar na internetni strani, ki je pripisana, ne najdem nič več. Stane pa 21.500 SIT.
Jaz si to predstavljam kot en tak mali grelec, ki se montira zraven armature in vodo kar sproti greje. Je to kaj uporabnega?
#35
BlackHole Napisal:In koliko si odštel za njo? To je viseča izvedba verjetno ne?

Ja, viseča je.
Stala je cca 30ksit, od tega pokrov 8ksit.
#36
Ja, to je pa še neka normalna cena za školjko. To bi še šlo.
#37
BlackHole Napisal:Kaj pa je to - armatura s pretočnim grelcem? Vorča voda v 5 sekundah!
Moč: 3kW, napetost: 230V-50Hz, min. pritisk: 0,4 bar, temperatura 30-65° nastavljiva. Na sejmu sem vzel en prospekt, vendar na internetni strani, ki je pripisana, ne najdem nič več. Stane pa 21.500 SIT.
Jaz si to predstavljam kot en tak mali grelec, ki se montira zraven armature in vodo kar sproti greje. Je to kaj uporabnega?

To pa zanima tudi mene. Vem za pretočne bojlerje. In na formu sem že dobil precej informacij. Za pretočni bojler v armaturi pa še nimam nobenih informacij. Je pa 3kW malo za sprotno gretje večjih količinj vode. Moči pretočnih grelcev se začnejo pri 18kW za cca 9l/min.
#38
3 KW je občutno premalo, sem ga imela par let v kuhinji, potem je pa letel ven. Voda je bolj curljala kot tekla in ker takrat še nisem imela pomivalnega stroja je bilo pomivanje precej zamudno.

O 18 KW sva se pa z Ibrom že pomenila pod temo pretočni bojler.

LP
#39
Pozdravljeni, ima mogoče kdo informacijo, koliko merijo tačke pri tej omari?

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/70189022/

Namreč omara je prenizka, da bi zakrila ves odtok pod umivalnikom. Zdaj pa ne vemo kaj narediti, kupiti višje tačke ali kupiti to star (slika spodaj), katera zakrije del odtoka, kje se sploh tole kupi?

[Slika: 03154750000.jpg]


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »