Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Oprema za kopalnico...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprema za kopalnico...
#1
Torej, počasi bom moral nabaviti novo opremo za kopalnico http://www3.shrani.si/files/kopalnic913028.jpg, zato se bom malo razpisal. Najprej tuš kabina. Kad (90x90) bi izbral tole http://www.kolpasan.si/tuskadi/c13/102/o-2, vendar kot vidite na sliki, bi jo obrnil za 180° in nanjo montiral eno teh kabin http://www.kolpasan.si/tuskabine/c16/155/o-3, ki se montirajo na kvadratne kadi. V glavnem eno iz sr. cenovnega razreda. Če mogoče kdo ve katere izmed teh (Stella, Sole, Orion, Luna) so, mi lahko pove. Tam v kotu, ko ostane prazen trikotnik bi pozidal, tako da bi imel ali sedišče ali pa polico za odlaganje.
Za WC sem mislil nabavit Geberit podometni kotliček in ga montirat v drugi nasprotni vogal sobe (kot je narisano). Lahko podate kake predloge kako to izvesti. Aja, naj povem še da od štirih sten kopalnice sta spodnja in leva zidani, desna in zgornja pa bi naj bili suhomontažni. Upam, da to ni ovira za kakršnekoli ideje. V zg. levem kotu sta pralni stroj in nad njim grelec vode (bojler). Spodaj še umivalnik in kopal. radiator, verjetno bo kje še kakšna kopalniška omarica. Gre za novogradnjo. Čakam, da mi pridejo položit centr. ogrevanje in vodovod. Na tleh bo tudi talno ogrevanje (samo v kolanici). Kaki predlogi?

edit: popravljena povezava
#2
Žal se slika ne vidi, pa še mali umestni nasvet, talno gretje kjerkoli ga lahko daš, vsaj v pritličju, pa tudi v nadstropju ne bo škodoval, poceni, ekonomično....
#3
Glede tuš kabin, boš dobil najbolj zadovoljiv odgovor, če pokličeš direktno v Kolpo, ali pa se pozanimaj pri trgovcu kjer imaš namen kupit to zadevo.
Tudi jaz imam kad Carioco, potem pa tri steklene stene in vrata. Vse sem se zmenil pri trgovcu, kjer imajo vso dokumentacijo in ti znajo tudi pravilno svetovati.
No money, no funny!
#4
Per predlogov:
Vrata naj se odpirajo v levo, sicer bodo tolkla po kabini.

Izberi raje keramično kad (Hatria, Dolomite). Akril se bo čez leta spraskal. Kad naj ima širok odtok, ki omogoča lažje čiščenje kocin. Kad in kabina naj bosta polkrožna, bosta manj napoti, vizualno pa bo kopalnica večja.

Postavi (še en) radiator pod okno.

Bojler je zelo požrešna stvar, če imaš centralno, napelji toplo vodo iz kotlovnice. Pa še preveč stran od tuš kabine je postavljen.

Relativno kvalitetne kabine imajo pri Termotehni (dvojni ležaji, 6mm kaljeno steklo, mat ali prozorno), cenovno ugodne, sedaj, ko je sejem, so najbrž še ugodnejše..

Nad pralnim strojem naj bo še prostor za sušilnega (ziher je ziher).

Če bi školjko montiral na steno, bi pridobil še prostor za bide.
#5
Za vrata se lahko naredi kak čepek pred kabino. O polkrožni sem razmišljal, ampak je pa manjša ne?! Še en radiator, kljub temu da je talno ogreanje in kopalniški radiator?? Zakaj? Bojler bo kombiniran, tako da ko bo peč delala, ga ne bi uporabljal. Je bolj za poletne čase torej.
Sušilnega stroja ne bo, vsa ni v planu, imaš pa prav ja, je za razmislit. Bideja pa sigurno ne bo. :lol: Drgač, pa koristni nasveti, kar tako naprej.
#6
Ko se enkrat navadiš na sušilec je gotovo.

Koliko plenic in otroških cunj imaš sedaj?

Big Grin Pozdrav
#7
ja js bi tut planirala sušilec, oz ga bi kar nabavila - brez njega mi živti ni Smile pri dveh malih otričajih pa sploh ne. pa kako mehke cunje ven dobiš!
tuš kabina okrogla ni toliko manjša kot štirioglata, sploh če nameravaš pozidati kot, kar se meni zdi škoda, ker v bistvu jemleš tudi s tem prostor v kabini. js bi raje kot to okroglo kabino. pa kaljeno prozorno steklo vendar moram tu povdarit da se navadite po vsakem tuširanju pošpricat to steklo s kakim šover pover čistilom in splaknit drugače bo šipa kmalu mat!
če imaš talno in radiator je čez glavo. če rabiš extra vroče pa še kak kalorifer prižgeš. meni brez kaloriferja živeti ni ampak ne toliko zarad toplote ampak zarad brnjenja, ki me pomirja hehehe!
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
#8
Dvomim, da bom kabino pucal po vsakem tuširanju. Na začetku mogoče že, potem pa dvomim. Naj zato raje kupim kako drugačno steklo ("zatemnjeno")?
V tuš kabini, mislim da je fino imeti en prostor za odlaganje ali pa celo za sedenje.
#9
ja mogoče bi bilo potm boljša izbira mlečno steklo.
ja saj za odlagat potem na steno namontiraš kako poličko ...ne vem..js v tušu še nisem nikol sedela??!! Smile lakho pa da imate vi drugačne navade
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
#10
BlackHole Napisal:Za vrata se lahko naredi kak čepek pred kabino. O polkrožni sem razmišljal, ampak je pa manjša ne?!
Polkrožna 90cm kabina je dovolj velika tudi za dva (če se imata rada).
Če vrata še niso fiksirana, razmisli...ti iz tuš kabine, vrata pa v glavo...okoli tuša lužica (se dogaja, če greč moker ven), vrata pa v lužico...

BlackHole Napisal:Še en radiator, kljub temu da je talno ogreanje in kopalniški radiator?? Zakaj?

Smisel gretja je, da se grejejo hladne površine. To je v tvojem primeru okno. S tem boš imel v mrzlem obdobju občutno manj kondenza na šipah, prostor pa bo enakomerno topel.

BlackHole Napisal:Bojler bo kombiniran, tako da ko bo peč delala, ga ne bi uporabljal. Je bolj za poletne čase torej.

Po moji oceni bo po tvojem načrtu med bojlerjem in tušem 5-7m cevi. Preden priteče topla voda do tuša, bo potrebno pretočiti precej tople vode, ki bo šla v nič oz. gretje sten. Bojler lahko montiraš tudi v kakem drugem prostoru, npr. pod kopalnico oz, za steno, lahko pa izbereš ležečo izvedbo, ki bo nad tušem ali vrati.

BlackHole Napisal:Sušilnega stroja ne bo, vsa ni v planu, imaš pa prav ja, je za razmislit. Bideja pa sigurno ne bo.

Tudi jaz pred 'nabavo' otrok nisem razmišljal o sušilcu,...
O bidejih se je na Forumu že razpravljalo, v primeru novogradnje, je za razmislit.
#11
Za ležeč bojler še nisem slišal. To je za razmislit, če ni kaka draga varianta.
#12
BlackHole Napisal:Za ležeč bojler še nisem slišal. To je za razmislit, če ni kaka draga varianta.

En primer: http://www.ika.si/images/products/01_og ... oz/gmi.pdf

pa Gorenje Tiki ima najbrž tudi kaj podobnega.
#13
Ležeči bojlerji obstajajo vendar je izkoristek izredno slab, tako, da se ga ne priporoča.
#14
Pa še dober strop rabiš za pričvrstitev.

Big Grin Pozdrav
#15
CvetkoP Napisal:Ležeči bojlerji obstajajo vendar je izkoristek izredno slab, tako, da se ga ne priporoča.

Izkoristek pri ležečem je skoraj enak, kot pri pokončnem, če ima enako izolacijo.

Je pa res da ima pri istem volumnu nekoliko nižjo količino mešane vode.

Npr.:
pri 80l bojlerju, v katerem je voda segreta na 65 stopinj so dnevne izgube 1,10 kWh pri ležeči izvedbi, medtem ko so pri pokončnem 0,95kWh.
Količina mešane vode pri 40stopinjah izstopne vode je 117 l pri ležeči izvedbi, medtem ko so pri pokončnem 140 l.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »