Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Rabil bi vaša mnenja pri pralnici, prosim.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rabil bi vaša mnenja pri pralnici, prosim.
#1
Gre za sledeč prostor v kleti:

[Slika: jpg-3.jpg]


Le da je zdaj skoraj sfiniširan, stena na kateri je gaberit je oblečena v 5cm siporeks, prav tako desna stena. Leva je v klasičnih ročnih ometih.

Problem je v tuš kotičku. Prilagam približen plan in ga pojasnim koj pod sliko:

[Slika: pralnica.jpg]

Torej, želja je zidan blok z umivalnikom in zidan tuš, približno v stilu modro izrisanih sten. Gre za ženino idejo, katera mi je všeč, le postavitev sten mi ne sede. Pozidava bo do višine dveh metrov, ploščice v tuš kabini iste višine. Gradnja s siporexom.

Ker pride odtok za tuš direktno iz estriha, bo treba iti malce višje. Tuš kadi ne bo, pač pa je želja po betoniranju, kot bi stal na tleh, le stopničko višje, preko betona seveda ploščice.

Kako smiselno umivalniški blok in pozidavo tuš kabine vključiti v ta prostor? Se komu porodi kakšna ideja, ker meni jih že zmanjkuje.

Bom pa popoldne fotknil ta prostor in prilepil sliko, mogoče bo na podlagi novega stanja za ščepec lažji razmislek.

Če sem bil preskop z informacijami pa le na dan z vprašanji.
Za kakršnokoli pomoč se seveda že v naprej zahvaljujem.
#2
Bom komentirala samo smiselnost postavitve tuša in umivalnika v pralnico: če kdo od vas dela kakšna naporna ali umazana dela na vrtu ali kje drugje in se bo v tem tušu na grobo umil (da ne bo tuš v zgornji kopalnici tako umazan), potem je tudi tuš tukaj pametno postaviti (sploh, če je prostor). Umivalnik pa še bolj iz istega razloga.

Pri nas bomo sicer imeli v kleti v pralnici malce večji umivalnik, ker se pogosto dogaja, da mora človek oprati kaj večjega ali pa bolj umazanega (čevlji!).

lp
#3
Se popolnoma strinjam. Ravno ta tuš in umivalnik bosta v hiši najbolj obremenjena, ker sta v bistvu prva pri roki. Recimo, da bosta "delovna".
#4
zdaj ne vem ali te muči smiselnost umivalnik ali nejgova umestitev?

Če boš stene tuša oblekel v siporeks..daj pozidaj še 'ohišje' umivalnika v siporeks...da se držita drug drugega.
#5
kaj pa sušilni stroj? ga niti nimate namen imeti ali si pozabil nanj pri izrisu?
#6
Ne, ne, smiselnost ni vprašljiva, zaradi tega so tudi vsi vodovodni priključki.

Muči me, kako vse skupaj umestiti v prostor, da ne izgleda kot na random zmetano.

In ja, s siporeksom bodo zidane tako stene tuša, kot podnožje umivalnika, omarice. Le da zgornja ploskev, kamor je umeščen umivalnik, bo betonirana v Terakota stilu.

Ergo, pozidati tuš tako, da je vhod vanj sredinski, stranski, kako drugače? Odkrito povedano, mi je najboljša varianta taka, kot jo imajo v tuših v kempih, ko stopiš v kabino, kot nek predprostorček, zapreš vrata za sabo (pri nas bo zavesica), se slečeš, obesiš obleko na obešalnike in potem stopiš v glavni prostor direktno pod tuš....vendar je za kaj takega premalo prostora, na žalost. Vsaj zdi se mi, oziroma sam ne vem kako bi to vplaniral :?

Sušilnega stroja ne bo, temu bodo namenjena stojala.
#7
Evo, pospravljeno, izmere narejene, zarisano.

Notranjega prostora bo 111x111, s hidro premazi in ploščicami torej 110 kocka. Obzidava od sten 70 cm z 12,5 siporeksom, vhod polkrožen.

Pismu, manša kot sem mislil.....

Še fotomaterial, če bo kaj pomagalo.

Pred pospravljanjem Big Grin

[Slika: IMG_0192.jpg]


Pivičko kasneje

[Slika: IMG_0195.jpg]


In pa kot, ki me muči

[Slika: IMG_0198.jpg]


Siporeks bloki so nastavljeni za lažjo predstavo. Tam, kjer se končajo preidejo v parabolo, samo spodaj seveda. Površina, kjer se bo stalo med tuširanjem ne bo "ravna" do izhoda, ker potem bi se zlivala voda ven, pač pa bo rob, kot ga nakazuje Saljutin. Tudi ideja o polkrožnem inoksu kot nosilcu zavese je itak win.

Glede na dimenzije sploh ni druge variante kot vhod iz sprednjega vogala. Na levi bo namreč umivalnik in bo potegnjen v steno tuš kabine. Na desni pa je pralni stroj.

Trenutno ne vidim nobene druge variante, sem pa požrešen za kakršnokoli boljšo idejo.....
#8
Osnovni podatki prostora pa so? Širina, dolžina?

Sicer pa, zakaj ne bi dali kanalete po celotnem vhodu v tuš kabino, od stene do stene? Tako bi imeli tla v kadi na isti ravnini kot preostali prostor oz. ti. kopalnica. Delovni pult je pa drugače namenjen čemu in zakaj ni L oblike, raztegnjen še do vrat?


LP steklenička
LP, steklenička
#9
Osnovne dimenzije so 3,50x4 metre.

Kanaleta v tlak ne more, ker bomo naleteli na talno ogrevanje, oziroma nadbetonažo vodovodnih cevi, plus izvedba odvoda vode je previsoko in prav tako ventili za pipe.

Delovni pult bo pa ženin kotiček. Izredno rada šiva in tu bo mesto za njene mašine. L oblika pulta je seveda čisto možna, na tisti slikici sem zgolj v paintu skiciral na brzino, da se približno dobi filing izgleda prostora okoli tuša in umivalnika.
#10
Lajtenge so kjer so in to ti je sedaj vodilo, žal, po luftu pa ne gre.

Če mene vprašaš, imej sušilni stroj :wink: oziroma že sedaj razmisli, kje bo.
#11
Sej lajtenge so na pravi višini, ker je bila že v osnovi planirana dvignjena tuš kabina :lol:

Sušilni stroj pa že imamo, stojala in zunanji vrtiljak Big Grin
#12
berghaus Napisal:Se popolnoma strinjam. Ravno ta tuš in umivalnik bosta v hiši najbolj obremenjena, ker sta v bistvu prva pri roki. Recimo, da bosta "delovna".
OK

berghaus Napisal:Delovni pult bo pa ženin kotiček. Izredno rada šiva in tu bo mesto za njene mašine. L oblika pulta je seveda čisto možna, na tisti slikici sem zgolj v paintu skiciral na brzino, da se približno dobi filing izgleda prostora okoli tuša in umivalnika.
Glede na vodo in tuširanje, si ne predstavljam še "šivarije".

berghaus Napisal:Odkrito povedano, mi je najboljša varianta taka, kot jo imajo v tuših v kempih, ko stopiš v kabino, kot nek predprostorček, zapreš vrata za sabo (pri nas bo zavesica), se slečeš, obesiš obleko na obešalnike in potem stopiš v glavni prostor direktno pod tuš....vendar je za kaj takega premalo prostora, na žalost. Vsaj zdi se mi, oziroma sam ne vem kako bi to vplaniral :?
S priključki za pralni stroj si se čisto omejiv. Prej z "lajtngami" nisem mislil višin, ampak postavitev.

berghaus Napisal:Sušilni stroj pa že imamo, stojala in zunanji vrtiljak Big Grin
Sicer me ne zanima: koliko otrok imaš, boš imel in koliko daleč je "vrtiljak".
#13
Premakni inštalacijo za PS za min. 60 cm dol. Edino tako dobiš lahko velik tuš (kot si ga želiš) in tudi delovni prostor v L bo dovolj velik.
#14
:lol:

Šivarija nekje mora biti, pralnica izpade ta nartabul. Oziroma si je itak moja izbrala ta kotiček. Primarno gre za pralni prostor, tu se bo pralo in sušilo cote, poleg tega pa ne bo treba po delu pred hišo letati v zgornje štuke, pač pa boš v tem prostoru umazane cote zadegal v basket in se na brzinico stušal.

"Vrtiljak" je tik pred hišo in je seveda v normalnem vremenu nepogrešljiv.

Imam pa drugače dvoje dece, že vsopajoče v pubertetno dobo. Torej v letih, ko postanejo neverjetno "pametni", mi starci pa "glupi in zateženi".

Glede priključka za pralni stroj imaš popolnoma res. Problem je, ko začnejo padati ideje naknadno. Sprva je v glavi razčiščeno, majstri opravijo svoje delo po tvojih predlogih, potem pa začneš mutit.......pa tale pipa bi bolje zgledala tri metre levo, pa vrata bi bila mogoče raje na drugi strani, pa ovo, pa ono......

Moram pa reči, da je polna idej pri nas žena, jaz bolj ali manj preštudiram, če je izvedljiva. Če vidim možnost v uspeh se lotim, če ne, samo storno. Ne grem se tistih "za vsako ceno".

Še nekaj sem pozabil...obstaja sploh format ploščic 12,5cm?


Saša, saj ni panike. Želja je res bolj želja z zavestjo, da ni ravno izvedljiva, ker je kompleten prostor bolj mali. To pomeni, da če bi šel v uresničevanje te svoje želje, bi dobil neko mini izvedbo, oziroma izpolnjeno željo pol na pol. Kar pa odpade, saj mi za sabo prinese kopico dodatnega dela in stroškov, pa na koncu vseeno ne bom zadovoljen.

Zaenkrat sem kar zadovoljen s takšno izvedbo, kjer sem z vašo pomočjo približno vpasal stvari na vsaj približno svoja mesta. Zdaj bo treba počasi v roke vzeti rastre in svinčnik, pa bolj precizno spozicionirat vse skupaj.

Potem pa lepilo in kelo v roke.......
#15
berghaus Napisal::lol:

Šivarija nekje mora biti, pralnica izpade ta nartabul. Oziroma si je itak moja izbrala ta kotiček. Primarno gre za pralni prostor, tu se bo pralo in sušilo cote, poleg tega pa ne bo treba po delu pred hišo letati v zgornje štuke, pač pa boš v tem prostoru umazane cote zadegal v basket in se na brzinico stušal.
....

po naših izkušnjah tuš ni neka dodana vrednost v pralnici, pa pralnico imamo iz enakih razlogov kot vi in tudi uporabljamo jo tudi že.
ker če imaš tuš in se boš tuširal po delu ali kakor koli že, to potegne za seboj, da moraš imeti vedno brisače, pa "frišne gate" pripravljene za preobleči in vse tiste žajfe ipd. Če jo pa delaš samo zase pa sploh premisli...
Sami v teh primerih zmečemo s sebe cunje (to še posebej velja za otroke), se na grobo umiješ v umivalniku in greš pod tuš v gornje prostore. (umazane gate pa po jašku dol v pralnico).
Poleg tega boš pozimi tudi rabil prostor za vrtiljak.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »