Splošno > Sam svoj mojster
RAZPOKE V STENI

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RAZPOKE V STENI
#16
Podoben problem smo imeli pri nas na stiku termobloki / opečni zid. Očitno imajo termobloki drugačno razteznost od ostalih materialov. Stvar smo sanirali tako, da smo preko razpoke nalepili mrežico in ponovno nanesli omet.
#17
ali imaš na vogalih kaj vertikalnih vezi ?

lp, v
#18
Laično mnenje sicer,... pa vseeno. Mogoče pa je problem nepokrita betonska plošča. Kot sem prebral, se razpoke, ki so se pojavile takoj pod zadnjo vrsto, "stisnejo" ko dežuje oz. po dežju in se povečajo ko ni dežja. Zadnja vrsta je vezana na zgornji strani na AB ploščo, katere vez je močnejša, na spodni pa na malto. Mogoče se AB plošča razteza in krči v odvisnosti od vsebovane vlage.... Ko dežuje se skrčijo razpoke, ker se zaradi vlage (posledica dežja) AB plošča raztegne in obratno, ko je suša se skrči, razpoke pa se povečajo. Moj nasvet... čim prej pokrite ploščo, četudi samo z improvizacijo.

Lp, Politolog


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
11.10.2019 ob 09:01:30
Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
Zemeljski plin je vsestransko uporaben energent – v gospodinjstvu ga tako uporabljamo za ogrevanje prostorov, pripravo tople... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »