Objave: 50
Teme: 11
Ocena:
0
Spremembo zakona se res jemlje preveč pavšalno. Sem ZA zaščito kmetijskih zemljišč, vendar ne na način kot je bil in kot ga zdaj razlagajo. Na zaščito kmetijskih zemljišč je potrebno misliti ob načrtovanju OPN-ja.
Zanimivo kako vsi razlagajo da je potrebno zaščititi kmetijska zemljišča, žlobudrajo o samooskrbi, pri tem pa država ne neredi popolnoma nič da bi se spodbudilo ponovno obnovo polj in spodbudilo poljedelstvo. Namakalni sistemi propadajo, polja ostajajo nezorana, pašniki se zaraščajo, itd..... Že sama živilska industrija bi morala poskbeti za to da si bo na dolgi rok priskrbela dovolj dobaviteljev poljščin, mogoče bi morala že ob začetku sezone skleniti dogovor o dogovorjenem odkupu, si s tem zagotoviti stabilne cene, ne pa da se vsako leto o odkupu špekulira po svetovnih borzah. Te špekulacije nas bodo čez par let pustile lačne....
Uf, sem zašel iz teme.
Objave: 2182
Teme: 44
Ocena:
0
če bi hipotetično v najslabšem primeru sodnikom padel cegel na glavo in bi potrdili neustavnost - bi bilo potem treba doplačevati razliko za nazaj ali kako?
Objave: 7287
Teme: 19
Ocena:
4
to je zdaj cisto ugibanje...
pravnoformalno je trenutni zakon zdaj veljaven in morebitne kakrsnekoli spremembe za nazaj ne bi smele poslabsevati polozaja.
(podobno dikcijo sem nekoc prebral, ko je bila dilema, ce zakon za nazaj lahko stvari samo popravlja, ali tudi poslabsuje...)
Objave: 15
Teme: 1
Ocena:
0
Sedaj nisem več spremljal dogajanja, kako je s tem zakonom. Letos sem plačal odškodnino in tudi prijel GD. Zanima me ali lahko dobim nazaj, plačano odškodnino oz. ali obstaja kakšen formular?
Hvala.
Objave: 30
Teme: 1
Ocena:
0
Ja, denar naj bi vrnili, četudi uslužbenci na UE ne vedo ne kdaj ne od kje naj bi denar vzeli... (Ima kdo kakšne novejše informacije?)
Na upravni enoti imajo sicer obrazec za vračilo, ki ga izpolniš, nato pa čakaš in čakaš...
Objave: 246
Teme: 10
Ocena:
0
Meni se je zdelo kot da uslužbenci UE nasprotujejo vračilu denarja, kot da gre iz njihovega žepa.. prav čudno obnašanje je bilo, ko sem nesel vlogo. Sem pa nesel napisano vlogo in ne samo tisto splošno vlogo iz UE.
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Midva sva vlogo za vrnitev vložila okoli 20. 8., 28. 8. sva dobila odločbo, da nama bodo v roku 30 dni nakazali celoten znesek (boniteto imava pod 50), zdaj pa bomo počakali in videli, kaj se bo res zgodilo.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
Po možnosti, da jim moraš provizijo plačati v naprej. Če potem dobiš odškodnino nazaj ali ne, jih pa ne briga, ker vmes propadejo in odprejo drugi sp.