Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
"Prozorna" kritina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Prozorna" kritina
#1
Pozdravljeni,

v načrtu imamo narediti teraso, nad katero bo dvokapnica pokrita s peskano pločevino. Streha terase bo zakrivala okna v dnevno sobo in kuhinjo in zato nas zanima, ali obstaja kakšna alternativa strešnim oknom v smislu svetlobo prepustne kritine ali česa podobnega, saj bi radi da skozi streho terase prihaja tudi nekaj svetlobe, strešna okna pa se nam zdijo dokaj draga.

Hvala
LP
#2
teop Napisal:Pozdravljeni,

v načrtu imamo narediti teraso,....
Si upošteval poletno segrevanje pločevine, da nebo na terasi poleti prevroče? Na stiku z zidom je potrebno izvesti prezračevanje... Laže bi bilo ob podani skici...
Kakšna je m2 terase oz. dimenzije?
Morda je boljša varianta Esalova valovitka in tipski svetlobni elementi? Lahko tudi fastlok sistem, ki ga najdeš na:
http://www.iba.si/index.php?str=product&prodid=92
LP
#3
Kaj pa kakšna polikarbonatna kritina? Ravno včeraj so mi postavili nadstrešek in bele plošče prepuščajo veliko svetlobe.

Lp Bojan
#4
Obstaja neka "plastična" kritina, ki je na kovinskih profilih in po kateri lahko hodiš. Ampak poleti dopoldan k se segreva in zvečer k se ohlaja strašansko in moteče poka, pa še drga je, tako da te strešne okne pridejo ceneje ali pa prozorni plastični cegli
#5
Res sem zelo nerodno in pomanjkljivo opisal situacijo.

[Slika: nacrt.jpg]

Kot je iz načrta razvidno je terasa v bistvu pod streho, ki stoji tudi nad hišo. Tako je najnižja točka te strehe verjetno nekje na višini 2,40 m od terase, saj so zidovi hiše normalne višine. Zato nismo preveč razmišljali o vplivu toplote. Ali bi bila kakšna izolacija pod samo streho smiselna?

Popeskana pločevina ala Gerard je bila izbrana predvsem zaradi teže (gre za nadzidavo malce starejšega objekta), pa tudi zaradi optike in (za nas) prepričljivih razlogov.

Kot kaže bodo strešna okna vseeno najboljše rešitev v primeru, da bomo potrebovali več svetlobe do oken v dnevno in kuhinjo, a ne?

Najlepša hvala
LP
#6
mihapavse Napisal:Obstaja neka "plastična" kritina, ki je na kovinskih profilih in po kateri lahko hodiš. Ampak poleti dopoldan k se segreva in zvečer k se ohlaja strašansko in moteče poka, pa še drga je, tako da te strešne okne pridejo ceneje ali pa prozorni plastični cegli


Kje se da dobiti prozoren strešnik ala bramac klasik?
#7
Strešnik iz pleksi stekla

L.p., Kloko
#8
teop Napisal:.......................
Kot kaže bodo strešna okna vseeno najboljše rešitev v primeru, da bomo potrebovali več svetlobe do oken v dnevno in kuhinjo, a ne?

Najlepša hvala
LP

Kaj pa tole?

http://www.iba.si/index.php?str=product&prodid=92

Vsekakor v mlečno beli barvi in ne prozorni, če potrebuješ senco. Svetlobe bo dovolj :wink: ...
#9
Ta kritina je edina od prozornih, ki se lahko (uradno) polaga že od 1° naprej (vsaj kolikor sem jih jaz našel).
#10
dej rajš še kakšen prerez, da vidmo, kako poteka streha. je naklon nad teraso drug?
#11
kloko Napisal:Strešnik iz pleksi stekla

L.p., Kloko

To sem iskal,hvala ti;-)Kolko je pa kaj cena,če slučajno veš?
#12
Cenik BRAMAC 2014

L.p., Kloko
#13
125€/m2
peče....
#14
https://www.google.si/#q=slike+prozorne+...%C5%A1niki precej jih je, kot njih različnih cen...
Sam imam tole- zgornjohttp://www.atc-gutta.si/prozorna-kritina...-wabe.html - že kar precej let , trpežna , dobro prepušča svetlobo; po drugi strani ni spodaj udara vročine , niti ne slepi - saj ''kristalčki'' oz. struktura izdelave- zobcev, ''razbije'' direkt udar sonca.
Lp
#15
Fantocci Napisal:125€/m2
peče....


Pa še kak...kaj so nori malo.......je mogoče kje ceneje?


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »