Gradnja in obnova > Energijski viri
TČ Toshiba Estia z/v

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TČ Toshiba Estia z/v
migaj..za radiatrosko ogrevanje je seveda boljša Daikinka. Ki bo tudi imela boljši COP. Estia je prvensteno namenjena (bolje se izkaže) talnemo oz. nizkotemepraturnemu režimu.

Kar se pa sobnega termostata tiče..spet če že, ob predpostavki, da imaš radaiatorsko ogrevanje..pri talnem si kaj dosti z njim en pomagaš. Že pri radaitroskem bi osebno raje uporabljal termostatske glave, ter vklop/izklop TČ preko njenega timerja.
Za NEH in pasivne gradnje bi bila odlična izbira, ko bi le notranja krmilna enota sledila kvaliteti zunanje. Po treh montiranih me je razen tihosti zunanje enote, omenjena naprava kar malce razočarala.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
Hmmmm :evil: , ne preveč kritizirat. Je že zmontirana :!: Big Grin
Vseeno, hvala za odgovore, Bom pogledal še ta link, če najdem kaj uporabnega.
Saj trenutna poraba do 15 kw na dan (megleno, 10 stopinj) po moje ni preveč, ampak če se nebi vklapljali grelci bi bila nižja.

Sapo, zakaj razočarala?
he he, nič ne kritiziram... samo moje mnenje :wink:
Ker sem glede na reklamo in renome firme pričakoval precej več, dobil pa manj od konkurence :?
Vincent, vklop/izklop preko urnikov lahko naredim, da v nočnih uricah(23-5) TČ sama zase ne bo porabljala 30W, ali kolikor že, če si to mislil?
Samo v hudi zimi ponoči T v prostorih lahko pade tudi za več kot 2 stopinji, pa se TČ pred 5:00 ne bi vklopila. Če pa imam po urnikih nastavljeno čez dan 23h, ponoči pa 21, pa bi se.
kako sploh prideš do točno npr. 22, če nimaš znotraj nobenega termostata. Jaz premikam na notranji enoti po občutku npr. nastavom 25c za gretje in 40 za vodo potem pa glede na mraz zvišujem nekje do 30 max. do sedaj in tako sem imela v mrzlih dneh v hiši 21-22 C.
Kako pa vi regulirate notranjo temperaturo? Ko se zbudim vklopim spet notranjo enoto in nastavim na npr. 30c in je še kar hitro spet toplo. Imam pa marlesovo nizkoenergetko hišo s troslojnimi okni.
Rada bi kak pameten nasvet kako vi nastavljate tem. na notranji enoti, npr. kakose obnege avtomatsko ali pa tajmer.
Sam imam kar na Auto, mašina laufa 24/7. Se vžge kompresor ko rabi, drugače pač laufa samo notranja pumpa. Krivulja se mi ne zdi niti tako napačna. Trenutno je voda 24 stopinj.
Je pa problem sedaj ogrevat, ko so temperature bolj tako tako...
....Sploh pa z "mrzlo" vodo Confusedhock: .....
peki Napisal:kako sploh prideš do točno npr. 22, če nimaš znotraj nobenega termostata. Jaz premikam na notranji enoti po občutku npr. nastavom 25c za gretje in 40 za vodo potem pa glede na mraz zvišujem nekje do 30 max. do sedaj in tako sem imela v mrzlih dneh v hiši 21-22 C.
Kako pa vi regulirate notranjo temperaturo? Ko se zbudim vklopim spet notranjo enoto in nastavim na npr. 30c in je še kar hitro spet toplo. Imam pa marlesovo nizkoenergetko hišo s troslojnimi okni.
Rada bi kak pameten nasvet kako vi nastavljate tem. na notranji enoti, npr. kakose obnege avtomatsko ali pa tajmer.

Brez notranje korekcije je praktično nemogoče vzdrževat stabilno temperaturo, še posebej ker gre za montažno hišo brez akumulacije. Da moraš ročno vkljapljat in izkljapljat TČ pa oprosti, ampak mi gre na smeh.
Obrni se na tistega, ki ti je montiral tč in izdelal kurilnico
Spoštujem vsak nasvet, posebej tudi vam sem za vse nasvete hvaležen, kot monter in strokovnjak pa bi ji lahko direkt povedali kaj ji manjka za avtomatsko regulacijo notranje T.
Izvajalci težijo k nižjim cenam in zato vedno tudi ne vključijo vsega, če ni nujno potrebno.
Niso vsi Rentgenx, Migaj, Lentus, itd.. ki težimo vsevprek po forumu in različnim izvajalcem, da bi pridobili prav vse informacije, včasih še kake preveč.
Dobro za bodoče uporabnike pa je to, da jih na forumu vedno obelodanimo.
Ne verjamem, da so izvajalci, ki delovanja vsaj v splošnem ne poznajo, ali pač?
Sam imam drugo TČ, drugačen način ogravanja(radiatorji), regulacija mi deluje OK, zato bom zato raje tiho in poslušal tiste z izkušnjami. Ne verjamem pa, da se pri Estii ne bi dalo T notranjih prostorov regulirat z dodatnim(opcijskim) sobnim korektorjem ali kako drugače, čeprav ogrevanje preko estrihov deluje z večurno zamudo.
Pa ne bi se rad spet ponavljal.
Elektrogrelnike in vse ostale stvari se lahko izklopi na SW stikalih SW 11 2. stikalce npr za izklop grelnika v bojlerju na on.
Drugače pa je najpametneje imeti regulacijo ogrevalne temperature vode na A in po občutku korekcijo za kako stopinjo navzgor ali navzdol glede na počutje.
Da pa je TČ Estia glasna pa ne verjamem. Potem lastniki ostalih niti vklopili ne bi.
Če vam še kaj ni jasno me lahko tudi pokličete in poizkusil vam bom pomagati. Nastavitev je več kot preveč zato moram tudi jaz večkrat pogledat v navodila, da se znajdem v kaki specifični situaciji in posebnih željah. Je pa vse živo mogoče nastaviti (po mojem mnenju več kot preveč)
http://www.telmos.si - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Idea Idea To sem potreboval. Big Grin
Hvala Telmos :!:

p.s. Tudi meni se zdi nastavitev in prilagoditev malo morje. Celo preveč za povprečnega uporabnika. Kot fotoaparat - kupiš super duper, potem pa vse slike na Auto. :lol:
Migaj Napisal:Spoštujem vsak nasvet, posebej tudi vam sem za vse nasvete hvaležen, kot monter in strokovnjak pa bi ji lahko direkt povedali kaj ji manjka za avtomatsko regulacijo notranje T.
Izvajalci težijo k nižjim cenam in zato vedno tudi ne vključijo vsega, če ni nujno potrebno.
Niso vsi Rentgenx, Migaj, Lentus, itd.. ki težimo vsevprek po forumu in različnim izvajalcem, da bi pridobili prav vse informacije, včasih še kake preveč.
Sam imam drugo TČ, drugačen način ogravanja(radiatorji), regulacija mi deluje OK, zato bom zato raje tiho in poslušal tiste z izkušnjami. Ne verjamem pa, da se pri Estii ne bi dalo T notranjih prostorov regulirat z dodatnim(opcijskim) sobnim korektorjem ali kako drugače, čeprav ogrevanje preko estrihov deluje z večurno zamudo.

Se podpišem pod tole. :lol:
[quote="Migaj"]Spoštujem vsak nasvet, posebej tudi vam sem za vse nasvete hvaležen, kot monter in strokovnjak pa bi ji lahko direkt povedali kaj ji manjka za avtomatsko regulacijo notranje T.

Kako hudiča pa naj jaz kot praviš direkt povem kaj ji manjka :?:
Niti približno ne poznam izvedbe hidravlike kurilnice niti izvedbe talnega gretja in njegove regulacije, pa naj po tvoje nekaj na pamet svetujem...
090 x x x :lol: :lol:
sassapo, sedaj te razumem, verjetno imaš kar prav, ko si rekel, naj se obrne na izvajalca,
samo, vprašanje je, če bo kaj iz tega..., da se ne bo kar sprijaznila s stanjem..

Se pa spomnim, da so mi razstavljalci na sejmu Dom v Ljubljani odsvetovali sobni termostat ali karkoli, kar bi kvarilo logiko Estiinega vsemogočnega krmilnika.
Ta naj bi glede na nastavljeno krivuljo (LWT v odvisnosti od zunanje temperature) ter dejansko izmerjen LWT in EVT ter hitrostjo črpalke, sama znala uravnavati delovanje tako natančno (ne glede na mimoidoči oblak in sonce), da mi bo vseskozi enako toplo.
Nisem verjel in še vedno ne verjamem, dopuščam pa, da je možno :oops: in se motim.
To pa sedaj že mene zanima... ker ko sem šel nazaj pregledat ponudbe mi je samo eden ponudnik ponudil sobni termostat pri estiji... vsi ostali pravijo da ni potreben... tudi če pogledaš dokumentacijo po spletu za estijo nikjer ne zasledim tega termostata, čeprav pa estija ima možnost priklopa le tega.
Mogoče bi bil malo večji smisel pri radiatorjih... pri talnem mogoče malo manjši zaradi odzivnosti...
Lahko to kateri od vas, ki imate z samimi črpalkami več izkušenj malo pojasnite?

Skok na forum:

Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »