Splošno > O cenah materiala in storitev
Zidana ograja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zidana ograja
#1
Obnoviti (oz. podreti in na novo sezidati) moramo 42 m ograje po eni stranici parcele. Najprej smo razmišljali o betonskih elementih, ker pa je parcela z ene strani težje dostopna zaradi sosedovega sadovnjaka, smo to misel opustili (problem dostave elementov). Odločili smo se torej za zidano ograjo, ki jo bomo potem ozelenili. Kaj je najcenejše? Iz siporexa in ometano, iz klinkerja...? Ograja naj bi bila visoka 1,8 do 2 m, v poštev pa ne pride nobena druga oblika (les, mreža). Na kakšen strošek lahko približno računamo? Gre torej za rušenje in odvoz stare ograje, izkop za temelj, zidanje...
#2
Jaz imam mojstra, ki mi je zidal iz kamna za 60€ na kvadratni meter + material pred enim letom. Pove ti tudi kje naročit kamen oz. ga on naroči ti pa plačaš direktno dobavitelju. Narejeno je kvalitetno, tako da ko bo na drugi strani za delat ga spet pokličem, izgleda pa...fotka pove več, kot opis, tam kjer so stopnice je že zafugirano, ta dolga pa še ni bila zafugirana, ko sem poslikal..
Če te zanima na ZS.
#3
Moje mnenje: Meni tako fugiranje z širokimi fugami in zelo vidno malto ni preveč všeč. mogoče bi raje videl, da sploh ne bi bilo fugirano.

Sicer pa lepo sezidano.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na ogled hiša Lumar PRIMUS-R 150 iEDITION
03.12.2019 ob 12:00:58
Na ogled hiša Lumar PRIMUS-R 150 iEDITION
V podjetju Lumar v soboto, 7. decembra 2019, med 10.00 in 16.00 uro, zaradi velikega zanimanja pripravljajo nov dan odprtih vrat na prvi... Beri dalje »